Skip to content

10 tips om te voorkomen dat een DSLR wordt gestolen

20 de juli de 2021
stolen DSLR 56a0e1f53df78cafdaa60474 5c87d47b46e0fb0001a0befb

Wanneer u overstapt van een point-and-shoot camera naar een DSLR, is een aspect waarmee u rekening moet houden, hoe u uw waardevolle nieuwe apparatuur kunt beschermen tegen potentiële dieven. Je hebt je misschien geen zorgen gemaakt dat een goedkope camera op beginnersniveau wordt gestolen, maar je geavanceerde camera-apparatuur is veel wenselijker. Met deze tips voorkom je diefstal van je DSLR-camera en apparatuur.

Wees ’s nachts slim

Als je tijd doorbrengt in nachtclubs of als je van plan bent alcohol te drinken, laat dan de DSLR-camera helemaal achter. Het gedoe dat u bespaart door een goedkope point-and-shoot-camera te gebruiken, is de afweging in beeldkwaliteit zeker waard. Heel vaak verliezen mensen hun camera’s of worden ze gestolen tijdens een nacht in de stad.

Opties voor cameratas

Gebruik tijdens het reizen een grote cameratas die comfortabel is om te dragen, maar die wat vulling en bescherming biedt voor uw apparatuur. Kies er geen die overdreven kleurrijk of flitsend is; het zal ongewenste aandacht trekken. Gebruik een eenvoudige cameratas. Hoewel veel vakken misschien handig klinken, maakt een eenvoudige tas het vinden van je camera en accessoires, het maken van foto’s en het opnieuw inpakken van de tas gemakkelijk. Als je een rugzak-cameratas draagt, blijf dan op de hoogte van je omgeving, zodat iemand de tas niet kan openen terwijl je in een menigte bent of waar je hem hebt neergezet om te fotograferen.

Vind een manier om de camera aan de tas te bevestigen

Als je weet dat je de camera een tijdje niet uit de tas haalt, probeer dan de camerariem met een clip aan de binnenkant van de cameratas te bevestigen. Dit maakt diefstal iets moeilijker voor een dief die in je tas probeert te grijpen om de camera te pakken,

Houd de cameratas altijd bij je

Behandel uw dure DSLR-camera als een grote stapel biljetten van $ 20. Je zou geen stapel contant geld onbeheerd achterlaten, dus laat ook je cameratas niet onbeheerd achter. Die denkbeeldige stapel geld is ook wat de dief ziet als hij overweegt je DSLR-camera te stelen.

Verzeker uw apparatuur

Sommige inboedelverzekeringen beschermen tegen diefstal van persoonlijke eigendommen terwijl u op reis bent; ander beleid niet. Informeer bij uw verzekeringsagent of uw DSLR is beschermd. Als dit niet het geval is, vraag dan een offerte aan om de camera te beschermen, tenminste terwijl u op reis bent.

Kies en kies waar u de camera mee naartoe neemt

Als u weet dat u het grootste deel van de dag zult reizen in een gebied waar u zich niet veilig zou voelen als de camera zichtbaar is, laat deze dan gewoon in het hotel achter, bij voorkeur in een kluis op uw kamer of bij de receptie. Draag de camera alleen waar u verwacht dat u hem veilig zult gebruiken.

Wees voorzichtig in onbekende gebieden

Als u zich op een locatie bevindt waar u zich niet veilig voelt, maar u toch wat foto’s wilt maken, laat u de DSLR in de cameratas totdat u daadwerkelijk opnamen gaat maken en zet u hem direct weer terug als u klaar bent.

Volg uw serienummer

Zorg ervoor dat je het serienummer van je DSLR-camera hebt bewaard, voor het geval deze wordt gestolen. In het geval dat uw camera wordt gestolen, kan de politie deze gebruiken om de camera te vinden. Als ze de apparatuur toch terugkrijgen, verzekert het presenteren van het nummer hen van uw rechtmatige eigendom. Bewaar deze informatie op een veilige plaats, niet in je cameratas.

Probeer drukke gebieden te vermijden

Draag uw cameratas niet naar een gebied waar een dief zich in een grote menigte zou kunnen verstoppen, waar hij u “per ongeluk” zou kunnen verdringen terwijl hij de camera uit de tas pakt.

Luister naar je innerlijke stem

Uiteindelijk komt het beschermen van uw apparatuur (en uzelf) neer op het gebruik van gezond verstand over uw omgeving. Als iets niet goed voelt, ga dan weg. Als je er niet zeker van bent dat je camera gezien wordt, doe het dan niet, of dat nu betekent dat je hem niet uit de tas haalt of hem thuis of in het hotel achterlaat. Als je je camera toch in een gevaarlijke omgeving moet gebruiken, neem dan voorzorgsmaatregelen: verzeker hem, leg hem niet neer en houd hem dicht bij je lichaam.