Skip to content

10 tips om van nul naar held te gaan in Splatoon

30 de juli de 2021
Splatoonwalls 580704665f9b5805c2f59ca5

Hier zijn tien tips voor degenen die proberen om van lage naar hoge scores te komen in Nintendo’s Wii U-spel Splatoon.

Maak je geen zorgen over muren

De enige delen van de kaart die door het spel worden gescoord, zijn de delen die je in een bovenaanzicht ziet, dus een rechte verticale muur met verf erop wordt tijdens het scoren genegeerd. De enige reden om een ​​muur te schilderen is dat je er tegenaan wilt zwemmen. Oppervlakken en hellingen zijn waar u uw inkt wilt concentreren.

Neutraliseer het werk van de andere kant

Een kleurrijke scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon

Je speelt een shooter, dus als je iemand van het andere team ziet, heb je zin om ze uit te schakelen, maar je krijgt alleen punten voor aangebrachte verf, niet voor inktvissen. Focus op het bedekken van de grond met inkt, vooral als het aan de andere kant is geverfd; het uitschakelen van tegenstanders is slechts een methode om dat gemakkelijker te maken. Ja, het geeft voldoening om ze een flinke tik te geven, maar vaak is wegrennen een betere tactiek dan een vuurgevecht aan te gaan.

Wees meer inktvis dan kind

Een kleurrijke scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon

Zwemmen is een kavel sneller dan rennen en vult je tank terwijl je het doet. Zwem dus door elke plas. Met een van de splattershots kun je verf afvuren, erin duiken, eruit springen als je de rand van de plas bereikt, schieten terwijl je in de lucht bent en in de nieuwe verf duiken om heel snel veel territorium te bestrijken.

Slop het op

Een kleurrijke scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon

Je bent geen huisschilder, dus maak je geen zorgen over het perfect coaten van elk oppervlak. Het is minder belangrijk om die loopbrug 100% te laten inkrassen dan veel grond te bedekken, vooral omdat het waarschijnlijk is dat het meeste van wat je inkt door beide teams meerdere keren opnieuw wordt geïnkt.

Ga waar je nodig bent

Een kleurrijke scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon

Kijk op de kaart of er een plek is waar je kunt springen waar je behulpzaam kunt zijn. Het is beter om naar een teamgenoot aan de rand van de actie te springen in plaats van er middenin; anders zou je kunnen landen waar je teamgenoot net is verdronken in een zee van vijandelijke inkt.

Vind de kleurvrije zones

Een kleurrijke scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon met controller in handen

Soms worden bepaalde plekken door beide teams genegeerd. Controleer de kaart; als er een groot, leeg gebied is, kun je er net zo goed voor zorgen. Ik hoop alleen dat iemand van het andere team het niet tegelijkertijd heeft opgemerkt.

Draag gevarieerde kleding

Een scherm van Nintendo's Wii U-spel Splatoon

Als je schoenen draagt ​​die je sneller laten zwemmen, zou je kunnen denken dat het toevoegen van een hoed die ervoor zorgt dat je sneller zwemt, je heel snel zal laten gaan. Helaas, terwijl je vaardigheden kunt stapelen, krijg je een afnemend rendement. Het is beter om verschillende vaardigheden te proberen.

Campagne voor nieuwe wapens

Een scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon

Gedurende de campagne voor één speler vind je scrolls. De rollen die je vindt nadat je bazen hebt verslagen, kunnen naar de wapenwinkel worden gebracht, waarna een nieuw wapen wordt gemaakt. Het is niet essentieel — je krijgt ook nieuwe wapens aangeboden als je een level omhoog gaat, en de eerste wapens zijn behoorlijk effectief — maar het is een goede manier om het wapen te vinden dat het beste bij je speelstijl past.

Heb een ontsnappingsplan

Een scherm van Nintendo's Wii U-spel Splatoon met controller in handen

Een roller komt recht op je af, je bent omringd door vijandelijke inkt en je tank is leeg. Als je snel wilt afsluiten, kun je op het pictogram van een teamlid tikken om lid te worden, maar die korte tijd zoeken naar een pictogram kan te lang duren. De snelste ontsnapping is door op het spawn-puntpictogram te tikken. Het bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm, dus u hoeft niet eens naar beneden te kijken. Het is beter om vrijwillig het spawnpunt te bezoeken en dan te springen waar je nodig bent dan daar onvrijwillig heen te gaan en vijf seconden niets te doen.

Ken de details

Een kleurrijke scène uit Nintendo's Wii U-spel Splatoon

  • De tank op de achterkant van je avatar geeft aan hoeveel inkt je nog hebt.
  • Als je elke dag met de kat praat, krijg je wat munten.
  • Als je de bewegingsbediening niet leuk vindt, kun je ze uitschakelen in de opties. Geef ze echter eerst een kans; veel mensen gaan van haten naar hen liefhebben.
  • Als u kleurenblind bent, schakelt u de kleurvergrendeling in, waardoor het verfpalet verandert.
  • Als je de cursor-omhoogtoets indrukt, worden je teamgenoten naast je geroepen, hoewel ze je kreet vaak negeren.
  • Als het je niet uitmaakt om de hoogste score te halen, kun je een oplader pakken en vijanden neerschieten om de frontlinies te beschermen.