Skip to content

11 apps die u helpen uw iPhone aan te passen

23 de juli de 2021
GettyImages 946923246 5c67307946e0fb0001210ab7

Een iPhone is legaal van jou zodra je hem koopt, maar hij is pas echt van jou als hij jouw stijl, interesses en manier van organiseren weerspiegelt. Kortom, je iPhone is pas van jou als je hem aanpast. De basisaanpassingsopties omvatten de telefoon waarmee je je achtergrond kunt wijzigen, geanimeerde Live en Dynamic Wallpapers kunt gebruiken, de batterijlading als een percentage kunt weergeven of mappen kunt maken. Maar door de apps in deze lijst te gebruiken, evenals enkele van de ingebouwde functies van iOS, kun je veel verder gaan dan die eenvoudige wijzigingen (of in ieder geval het uiterlijk geven dat je hebt).

Pimp je scherm

Pimp je scherm.

De belangrijkste manier waarop je met deze apps je iPhone kunt aanpassen, is om je de tools te geven om nieuwe stijlen iPhone-achtergronden te maken. Dat klinkt misschien saai, maar door wat optische illusies toe te voegen – zoals apps laten lijken op planken te rusten of omringd te zijn door randen – krijg je veel flexibiliteit. Pimp Your Screen (US $ 0,99) is een van de beste apps op dit gebied. Het biedt honderden verschillende elementen op het scherm, zoals achtergronden, planken en skins voor pictogrammen. Je kunt die items in duizenden combinaties mixen en matchen en verschillende afbeeldingen opslaan voor je achtergrond en vergrendelscherm. Pimp Your Screen geeft je veel tools om te doen wat de naam belooft.
Beoordeling: 4 van de 5 sterren

Oproepschermmaker

Oproepschermmaker

Bel schermmaker.

Achtergronden en vergrendelschermen zijn niet de enige dingen die je kunt veranderen om je iPhone wat visuele flair te geven. U kunt ook de afbeeldingen wijzigen die verschijnen wanneer mensen u bellen, ook wel oproepschermen genoemd. Call Screen Maker ($ 0,99) biedt een bibliotheek met vooraf gemaakte afbeeldingen en patronen om u te helpen de oproepschermen van uw iPhone aan te passen. Als u dit doet, kunt u de achtergrond van de afbeelding wijzigen en wat er onder de belbalk en de knoppen voor beantwoorden/weigeren wordt weergegeven. Het gebruik van de afbeelding die u maakt, betekent dat u de foto vervangt in iemands adresboekvermelding. Ik hield niet van het uiterlijk van veel van de afbeeldingen in deze app, maar smaken verschillen.
Beoordeling: 3,5 van de 5 sterren

iCandy Planken & Skins

iCandy Planken &  Skins iPhone wallpaper-app

iCandy Planken & Skins.

Veel van de aanpassingsapps die beschikbaar zijn voor de iPhone werken op ongeveer dezelfde manier: combineer afbeeldingen, pictogramskins en planken in verschillende stijlen, sla die afbeeldingen vervolgens op en gebruik ze als achtergrond. iCandy Shelves & Skins ($ 0,99) doet dit, maar voegt ook enkele andere functies toe die het verrassend genoeg minder nuttig maken. Ten eerste biedt het veel meer afbeeldingen dan andere apps die ik heb getest, inclusief de mogelijkheid om meer van internet te downloaden. Met zoveel afbeeldingen is het echter bijna onmogelijk (en traag) om ze allemaal te bekijken. Interessanter is dat het je de mogelijkheid geeft om tekst en clipart aan je achtergronden toe te voegen, wat ik nog niet eerder had gezien. Dat is een leuke bijkomstigheid, maar het is niet genoeg om de problemen van de app op te lossen.
Beoordeling: 3 van de 5 sterren

Pimp mijn toetsenbord

Pimp mijn toetsenbord

Alle apps met kleurentoetsenbord werken hetzelfde: het zijn zelfstandige apps waarin je tekst schrijft en die tekst vervolgens exporteert naar andere apps. Apple laat ontwikkelaars het systeembrede toetsenbord van de iPhone niet vervangen en daar kunnen deze apps niet omheen. Als gevolg hiervan dwingen deze apps je om tekst op één plek te schrijven en vervolgens naar een andere app te gaan om die tekst te gebruiken – en in die nieuwe apps kun je de kleuren en stijlen van de eerste app niet behouden. Om het nog erger te maken, bevat Pimp My Keyboard opdringerige advertenties en belooft het een upgrade die niet bestaat.
1 ster op 5

Pimp Toetsenbord++

Pimp Toetsenbord++

Pimp Keyboard++ werkt net als andere gekleurde toetsenbord-apps, maar voegt een paar wendingen toe. Ten eerste slaat het al uw schrijven op als afzonderlijke bestanden en kunt u de toegang tot de app met een wachtwoord beveiligen. Ten tweede voegt het een op gebaren gebaseerd invoersysteem toe dat is ontworpen om typen sneller en eenvoudiger te maken. Helaas doet het het tegenovergestelde. Het toetsenbord hier is traag, reageert niet en is onnauwkeurig. Het veegsysteem is ook onnauwkeurig. Geen geweldige app.
1 ster op 5

Kleurentoetsenbord

Kleurentoetsenbord

De app is misleidend in zijn beschrijving, lijkt te beweren dingen te doen die hij niet kan, en hij crasht elke keer dat je iets probeert te doen in iOS 7. Blijf ver, ver weg.
Beoordeling: 0,5 van de 5 sterren

Verwant

Weergaveblok

App voor iPhone-aanpassing weergeven Blokkeren

Weergave blok.

Het is vrij zeldzaam dat ik een app een beoordeling van 0 sterren geef, maar Display Block ($ 0,99) verdiende het dankzij een verkeerde voorstelling van wat het is en wat het doet. Het belangrijkste is dat de app niet doet wat de screenshots en beschrijving in de App Store aangeven. Het verkoopt zichzelf als een manier om het vergrendelscherm van de iPhone aan te passen met hogere beveiligingsniveaus en complexere uitdagingen dan de iOS-toegangscode. Dat is het helemaal niet; het is een verzameling statische afbeeldingen zonder functionaliteit of verbeterde beveiliging die u kunt gebruiken voor uw vergrendelingsscherm. Tot overmaat van ramp werken een aantal functies van de app niet eens. Blijf hier ver, ver vandaan, tenzij er grote veranderingen worden aangebracht.
Beoordeling: 0 van de 5 sterren

Emoji’s toevoegen

Emoji's

Hoewel er tientallen, misschien honderden, emoji-apps beschikbaar zijn in de App Store, hoef je er geen enkele te downloaden om je communicatie met emoji te verfraaien. Dat komt omdat er een emoji-toetsenbord in de iOS is ingebouwd. Het is niet standaard ingeschakeld en het is niet duidelijk waar het zich verbergt, maar als je eenmaal weet hoe je het moet inschakelen, zul je het waarschijnlijk nooit meer uitschakelen. Leer hoe u het emoji-toetsenbord kunt inschakelen in het artikel waarnaar hier wordt verwezen.
Niet beoordeeld

Ringtone-apps

Beltoonpictogram

Visuele hulpmiddelen zijn niet de enige manieren om uw iPhone de uwe te maken. Er zijn ook audio-opties. Net zoals je met Call Screen Maker de afbeelding kunt wijzigen die verschijnt wanneer iemand je belt, kun je met ringtone-apps de beltoon wijzigen die voor elke persoon in je adresboek wordt afgespeeld. Sommige ringtone-apps zijn betaald, andere zijn gratis, maar je kunt bijna allemaal nummers uit de muziekbibliotheek van je iPhone halen en ze omzetten in clips van 30-40 seconden. Bij sommige apps kun je effecten aan de beltonen toevoegen. Als je ze hebt gemaakt, kun je een andere beltoon toewijzen aan elke persoon die je belt.
Niet beoordeeld

iOS 8-toetsenbordapps

installeer nieuw toetsenbord op iphone

Swype wordt uitgevoerd in de Mail-app.

Geen van de toetsenbord-apps die tot nu toe in deze lijst zijn genoemd, zijn echte toetsenbordvervangingen. Het zijn eigenlijk meer eenvoudige tekstbewerkings-apps waarvan de toetsenborden kunnen worden aangepast, maar ze laten je niet het standaard iOS-systeemtoetsenbord op de iPhone vervangen. Dat komt omdat dat soort vervanging niet mogelijk was. Dat is veranderd in iOS 8. In iOS 8 en hoger kunnen gebruikers nu toetsenbordapps installeren die in plaats van het ingebouwde iOS-toetsenbord overal kunnen worden gebruikt waar een toetsenbord verschijnt. Deze toetsenborden bieden allerlei innovaties, van vegen om woorden te maken in plaats van op toetsen te tikken tot emoji-toetsenborden tot GIF-toetsenborden en nog veel meer. Ze helpen je niet alleen om je telefoon aan te passen, maar ze maken het gebruik ervan ook sneller en leuker.
Niet beoordeeld

Berichtencentrum-widgets

Berichtencentrum-widgets in iOS 8

Widgets van Yahoo Weer en Aandelen in Berichtencentrum.

Een van de coole functies van OS 8 is de mogelijkheid om miniprogramma’s, widgets genaamd, toe te voegen aan je vervolgkeuzelijst Berichtencentrum. Met deze widgets kunt u fragmenten van informatie krijgen of zelfs actie ondernemen op sommige items, zonder een app te openen. Niet elke app in de App Store bevat een Berichtencentrum-widget, maar degene die het leven wel een stuk makkelijker maken. Stelt u zich eens voor dat u een weersvoorspelling kunt krijgen zonder een weer-app te openen of een item van uw takenlijst kunt afstrepen zonder zelfs maar de volledige lijst te hoeven zien. Best handig.
Niet beoordeeld