Skip to content

12 Apple TV 4 tips die je waarschijnlijk nog nooit hebt gebruikt

6 de augustus de 2021
Closer2004directedbyMikeNichols 57150acb5f9b588cc20f0855

Apple heeft allerlei minder voor de hand liggende functies in elk iOS-apparaat. Apple TV is echt geen uitzondering. Van verborgen menu’s tot de geweldige talenten van Siri Remote en supereenvoudige manieren om tussen items op het scherm te navigeren, met deze verzameling korte tips haalt u in een mum van tijd veel meer uit uw Apple-settopbox, dus neem een ​​kijkje:

Veeg anders!

Maak kennis met uw Apple TV Siri Remote.

Je Apple Siri Remote kan allerlei dingen doen. Wist je bijvoorbeeld dat een snelle veegbeweging op de afstandsbediening tijdens het kijken naar video je in staat stelt allerlei coole dingen te doen, zoals het inschakelen van bijschriften, navigeren door hoofdstukken en meer? Veeg gewoon opnieuw omhoog om het menu dat verschijnt te verwijderen.

Maak de familie niet lastig

Apple TV en hoofdtelefoon

De Apple TV 4 is kleiner dan je koptelefoon en heeft een grote impact.
U kunt in totale stilte tv kijken met een Bluetooth-hoofdtelefoon en uw Apple TV. Volg gewoon dezelfde koppelingsinstructies als die in Een Bluetooth-toetsenbord aansluiten op Apple TV.

Gebruik elke afstandsbediening

Logitech universele afstandsbediening met display

Gebruik veel universele afstandsbedieningen van derden met uw Apple TV.
U kunt elke universele infraroodafstandsbediening gebruiken om Apple TV te bedienen. Open Instellingen>Afstandsbedieningen en apparaten en kies Op afstand leren. U wordt gevraagd een reeks eenvoudige instructies te volgen om knoppen op de infraroodafstandsbediening toe te wijzen aan de bediening van uw Apple TV. U kunt uw systeem zelfs bedienen met een Apple Watch.

Diepgravende instellingen

Apple TV in demomodus

U hebt toegang tot verborgen instellingen op uw Apple TV.
Apple TV heeft een geheim geavanceerd instellingenmenu. Dit is bedoeld voor ontwikkelaars en technische ondersteuningsspecialisten, dus de bedieningselementen zullen voor de meeste mensen niet zo handig zijn, maar als u ze wilt zien, drukt u gewoon op de Speel pauze knop vier keer wanneer in Instellingen > Software-updates, en alles zal dan worden onthuld. Er is nog een coole verborgen truc: Demo-modus. Dit is de modus waarin je Apple TV’s aantreft als je ze tegenkomt in de showroom van je plaatselijke Apple Retail Store. Om uw Apple TV in deze modus te zetten, tikt u door naar Instellingen>Algemeen>Over, klik vier keer op Afspelen/Pauzeren en uw Apple TV wordt ingesteld.

De Mac-spiegel

Apple TV spiegelt iPhone- en iPad-scherm

Als je het op een Apple-apparaat kunt zien, kun je het op je tv bekijken met Apple TV.
U kunt inhoud spiegelen van uw iPhone, iPad of elke Mac met de nieuwste OS-versies. Veeg gewoon omhoog vanaf de onderkant van uw iOS-apparaat om toegang te krijgen tot het Control Center en tik op AirPlay, of kies AirPlay onder de weergaveoptie op uw OS X-menubalk. Je wordt gevraagd om de juiste Apple TV te kiezen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je de actie op het scherm spiegelen – je kunt je Apple TV zelfs als een groter scherm gebruiken.

Dubbelklik

App Store op Apple TV

Schakel gemakkelijk tussen actieve apps in de multitask-modus.
De snelste manier om tussen actieve apps op uw Apple TV te navigeren, is door te dubbelklikken op de Home-knop op uw Apple Siri Remote. Dit opent het multitasking-scherm waar je snel kunt overschakelen naar de app die je nodig hebt, het enige wat je hoeft te doen is naar links of rechts vegen en tikken om de applicatie te selecteren die je wilt gebruiken.

Moge de kracht bij je zijn

qui gon en obi wan vechten tegen darth maul

Kun je de kracht voelen?.
Siri wordt behoorlijk slim. Tegenwoordig weet het zelfs een film voor je te krijgen als je een aantal beroemde filmcitaten uitspreekt, bijvoorbeeld “May the force be with you”. Je kunt ook vragen wie films regisseerde, wie erin speelde en meer.

De beste tip voor het oplossen van problemen

Apple TV en afstandsbediening

Direct uit de doos, hier leest u hoe u aan de slag gaat met een Apple TV.

Als uw Apple TV een beetje buggy of grillig lijkt, het volume wegvalt of apps vastlopen, moet deze waarschijnlijk opnieuw worden opgestart. Om het opnieuw op te starten, moet u de Menu- en Home-knoppen tegelijkertijd ingedrukt houden totdat het zichzelf uit- en weer inschakelt. Lees hier meer tips voor het oplossen van problemen.

Gebruik je stem

Apple Tv-touchpad op afstand

Als je niet kunt zien wat er op het scherm gebeurt, zal het nog steeds moeilijk zijn om het meeste uit je Apple Siri Remote te halen.
VoiceOver is het spraakgestuurde besturingssysteem van Apple voor iOS en is beschikbaar op Apple TV. Wanneer het is geactiveerd, probeert Apple TV u te begeleiden bij alles wat er op uw scherm gebeurt. Druk drie keer op de menuknop van de Siri Remote om deze functie te activeren, of druk er nogmaals drie keer op om hem uit te schakelen.

Hernoem uw Apple TV

Unboxed Apple TV's te zien

Hoeveel Apple TV’s heb je nodig?.
Als u meerdere Apple TV’s in uw huis gebruikt, is het logisch om ze individuele namen te geven, vooral als u mirroring hoopt te gebruiken om toegang te krijgen tot inhoud op het grote scherm. U kunt uw Apple TV-boxen hernoemen in Instellingen>AirPlay>Apple TV-naam.

De beste toetsenbordtip op het scherm ooit

Logitech K380 toetsenbord BTY3 Blauw

U kunt elk huidig ​​Bluetooth-toetsenbord gebruiken als bedieningsinterface voor uw Apple TV.

Ja, het is vervelend om te schrijven met het schermtoetsenbord, maar je kunt het een beetje gemakkelijker maken met deze geweldige tip: klik tijdens het typen op de knop Afspelen/Pauze om het toetsenbord van kleine letters naar hoofdletters te veranderen, of plaats de muisaanwijzer op een letter en druk op het trackpad om toegang te krijgen tot een menu waarmee je allerlei alternatieven voor die letter kunt gebruiken. Meer geweldige tips voor het invoeren van tekst.

Wat zei hij?

Natalie Portman in Closer met roze haar

Mis niet wat ze zeiden met deze eenvoudige tip.
Ben je ooit afgeleid geraakt tijdens het kijken naar een film en heb je een cruciaal stukje dialoog gemist? Het is ongelooflijk vervelend om te proberen daar terug te komen, nietwaar? Niet meer, vraag gewoon aan Siri: “Wat zei hij?” en de film zal automatisch een paar seconden terugspoelen, zodat u kunt inhalen.

Altijd meer te leren

Apple is fantastisch in het maken van producten die u effectief kunt gaan gebruiken zodra u ze uit de doos haalt, en voegt meer geavanceerde tools toe die u kunt leren terwijl u uw product leert kennen. Apple TV is hier een goed voorbeeld van.