Skip to content

12 beste Twitter-accounts die je moet volgen als je van auto’s houdt

13 de juli de 2021
GettyImages 563852705 57c6fe855f9b5829f435d712

Het Twitter-vers is rijp met deskundige autoliefhebbers die constant op de hoogte zijn van het laatste nieuws of hot takes met betrekking tot de auto-industrie. Er zijn echter zoveel mogelijke auto-persoonlijkheden om te volgen, dat het ontmoedigend kan zijn om ze allemaal te doorzoeken om het neusje van de zalm te vinden. We hebben het voor je gedaan, met de 12 beste Twitter-accounts die je moet volgen als je van auto’s houdt. Deze 12 accounts zijn voorbeelden van enkele van de meest interessante en gepassioneerde figuren in de auto-industrie. Ze bieden vaak nieuwe inhoud en interessante kijk op het reilen en zeilen in de auto-industrie en alles wat daarvoor relevant is.

@Breaking Auto

Sinds 2009 levert het Breaking Auto Twitter-account hilarische satire op de auto-industrie. Een juweeltje en een goed voorbeeld van zijn stijl is deze Tweet: “BREAKING: Sinkhole in Corvette Museum verzamelt acht Corvettes, schade is minimaal omdat de impact werd geabsorbeerd door geavanceerde bladvering.”

@BadF1Stats

Als je een fan bent van Formule 1-races, zul je echt genieten van het graven in de Twitter-feed van BadF1Stats, die een breed assortiment aan obscure en leuke F1-feiten bevat, van leuke off-the-track stukjes zoals “Gianmaria Bruni is Carla Bruni’s zoon” tot diepgaande statistieken als “Caterham en Marussia hebben sinds Bahrein 2010 in elke race exact hetzelfde aantal punten gescoord.”

@MotorPic

Dit account verzadigt de visuele behoefte aan snelheid en machines die autoliefhebbers vaak voelen door een verscheidenheid aan foto’s en video’s te bieden die zich richten op obscure racefoto’s, zowel oude als nieuwe. Hun Tumblr is even boeiend.

@JohnVoelcker

John Voelcker is de redacteur van Green Car Reports, een blog die zich richt op de groene auto-industrie met boeiend nieuws en hoofdartikelen over hybride en elektrische auto’s van het heden en de toekomst. Zijn Twitter wordt zeer regelmatig geüpdatet, met alles van het uitbrengen van nieuwe auto’s tot oogverblindende foto’s van voertuigen op exotische locaties. Hij is zeker een leuke volger.

@Chosford1

Als Director of Communications voor Hyundai wordt Chris Hosford niet voor niets beschouwd als een must-follow. Hij is een constante bron van geweldige autobronnen. Hosford is vaak op de hoogte van actuele artikelen die op enigerlei wijze betrekking hebben op de auto-industrie. Als je ooit op zoek bent naar originele kwaliteitsartikelen over de auto-industrie, bekijk dan de overvloed aan links op Hosford’s Twitter-feed.

@Mpgomatic

Gray is een zeer gepassioneerde autoliefhebber die bekend staat om zijn meningen en neiging om veel volgers te hebben. Gray richt zich in zijn Twitter-feed op elk denkbaar facet van de auto-industrie, van het gedrag van autofabrikanten op sociale media tot video-peque-ins van nieuwe automodellen interieurs. Zijn kennis en passie voor auto’s zijn op zichzelf al indrukwekkend, net als zijn vermogen om het web af te speuren naar het beste van het beste op het gebied van auto-artikelen.

@Davidshepardson

Of het nu gaat om olieprijzen of veiligheidsvoorschriften, Shepardson heeft juridisch relevant autonieuws. De Reuters-verslaggever geeft zijn mening over de meeste juridische autoverhalen, terwijl hij ook relevante Reuters-inhoud re-tweet.

@Realscottoldham

Oldham is de hoofdredacteur van Edmunds.com, een van de meest populaire sites voor het kopen van auto’s. Zijn Twitter-feed staat vol met van alles, van interessante stukjes over populaire cultuur en sport tot, natuurlijk, interessante autofoto’s en nieuws over nieuwe releases; het is gemakkelijk om zijn oprechte passie voor de auto-industrie te herkennen.

@Raylahood

De voormalige minister van Transport heeft het Twitter-tijdperk omarmd, waarbij hij regelmatig zijn mening geeft over nieuw transportgerelateerd beleid en juridisch nieuws, terwijl hij ook inzoomt op de staat van de Amerikaanse infrastructuur. LaHood levert regelmatig bijdragen aan media zoals CSPAN, waar hij ook zijn enorme kennis over auto’s, transport en infrastructuur levert.

@Mikedriehorst

Driehorst verzorgt de PR en social media marketing voor Fiat Chrysler Automobile. Naast het regelmatig geven van productiviteitsverhogende tips, is Driehorst zeer actief in het reageren op volgers, die hem vaak links naar autogerelateerde inhoud tweeten en hem hierover in discussie brengen. Hij is een vriendelijke en goed geïnformeerde auto-figuur om te volgen, vooral als je geïnteresseerd bent om ooit in de auto-industrie te werken in een PR- of marketingfunctie.

@Cjponyparts

Als een van de beste dealers van Mustang-onderdelen en -accessoires ter wereld, is CJ Pony Parts een geweldige Twitter-feed om te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in Mustang of de respectieve onderdelen ervan. Naast website-updates biedt de Twitter-feed ook wedstrijdmogelijkheden voor volgers, met prijzen waar elke autoliefhebber blij mee zou zijn.

@Andrewstoy

Stoy is de digitale redacteur van Autoweek. Hij heeft een droge humor en drukt zijn liefde voor auto’s uit via interessante retweets en foto’s die zowel nostalgische auto’s uit het verleden als strakke auto’s van heden en toekomst laten zien. Volg Stoy voor een leuke, visueel zware kijk op de auto-industrie.