Skip to content

13 beste sites met gratis educatieve films

22 de juli de 2021
GettyImages 511544430 56cf34695f9b5879cc632ef6

Educatieve films zijn ideaal als je een opvoeder bent die op zoek is naar geweldige multimedia om een ​​nieuw concept uit te leggen, een ouder die de opleiding van je kind aanvult, of gewoon een ambitieuze autodidact die op zoek is naar kennis. Deze lijst met de beste sites voor educatieve films helpt je te vinden wat je zoekt. Van wetenschap tot geesteswetenschappen, er is voor elk wat wils.

PBS Nova.

Beste educatieve videosites

 1. PBS Nova: bekijk hele NOVA-afleveringen online, onderverdeeld per onderwerp, zoals lichaam en brein, natuur, evolutie, planeet aarde en oude werelden.
 2. National Geographic: Videoshorts van Natl. Geografische programma’s zijn hier te vinden.
 3. Universiteitsvideo’s: gratis videocolleges van een grote lijst met universiteiten.
 4. Prelinger-archieven: duizenden gratis educatieve films van historisch belang.
 5. PBS Frontline: De meeste uitzendingen van PBS Frontline kunnen volledig online worden bekeken.
 6. Edutopia: Van de George Lucas Educational Foundation is dit een geweldige verzameling zeer eclectische leermiddelen. Deze video’s zijn ook beschikbaar op hun YouTube-kanaal.
 7. Gratis wetenschappelijke video’s: video’s over algemene wetenschap en informatica zijn hier te vinden.
 8. TeacherTube: een verzameling van duizenden educatieve videolessen over alles, van wetenschap en wiskunde tot geschiedenis en taalkunsten.
 9. Gratis lezingen online: enorme lijst met online lezingen over een breed scala aan onderwerpen, zoals strafrecht, boekhouding, onderwijs, wiskunde en gezondheidszorg.
 10. Vidipedia: educatieve video’s van YouTube over geografie, technologie, cultuur, natuur, wetenschap en geschiedenis.
 11. Jacob Richman’s educatieve video’s: een videoserie over het leren van Hebreeuws.
 12. Annenberg Learner: alfabetische lijst van bronnen voor docenten. De meeste video’s hier zijn gratis online te bekijken.
 13. BrainPOP Jr.: gratis films gericht op kinderen, over alles van wetenschap en gezondheid tot sociale studies, kunst en technologie.

Andere manieren om educatieve video’s te krijgen

Sommige gratis filmsites hebben educatieve films die u gratis kunt streamen of downloaden. Films van dit type worden meestal gecategoriseerd als documentaires, dus misschien heb je geluk om te beginnen met sites die gratis documentaires aanbieden.