Skip to content

14 beste manieren om gratis boeken te krijgen

20 de juli de 2021
young woman reading a book on her ipad picjumbo com 59a81d1f9abed5001110d00d

Wat is er beter dan een nieuw boek waar je in kunt duiken, maar dan wel een boek dat helemaal gratis is! Hier vindt u een lijst met manieren waarop u gratis allerlei soorten boeken kunt krijgen. Er zijn titels die je mag houden, lenen, in je handen houden, online lezen, als mp3 beluisteren of op je e-reader zetten. Sommige kun je per post krijgen en andere moet je de deur uit om op te halen. Van sommige van deze tips heb je vast wel eens gehoord, maar hopelijk vind je nieuwe ideeën over hoe je gratis boeken kunt krijgen voor jezelf en voor iedereen in je gezin.

Bekijk boeken uit uw openbare bibliotheek

Waarschijnlijk is de meest voor de hand liggende manier om gratis boeken te krijgen, ze te bekijken in uw plaatselijke openbare bibliotheek. Het nadeel is dat ze niet van jou zijn om te houden, maar je krijgt wel de kans om elk boek dat ze hebben gratis te lezen. Een andere manier om een ​​bibliotheek voor gratis boeken te gebruiken, is door de laatste dag van een boekverkoop te bezoeken. Vaak zullen ze gratis of zeer goedkope boeken uitdelen in plaats van ze weer in de opslag te slepen.

Zoek boeken bij jou in de buurt met BookCrossing

Homepage van de BookCrossing-website

BookCrossing is zeker een unieke manier om gratis boeken te krijgen! Deelnemers labelen en geven boeken vrij in het wild zodat anderen ze kunnen opzoeken, vinden, lezen en vervolgens weer vrijgeven zodat iemand anders ze kan lezen. Selecteer Boeken & Mensen > Gaan jagen om de locatie te vinden van boeken bij u in de buurt die wachten om opgehaald te worden.

Ontvang gratis Kindle-boeken

Persoon die een Kindle-boek leest

Als je een Kindle hebt, zul je blij zijn te weten dat je honderdduizenden gratis e-boeken kunt krijgen die rechtstreeks naar je Kindle kunnen worden gedownload. Er zijn gratis e-boeken over een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zowel fictie als non-fictie. Er zijn zelfs kinderboeken die je gratis kunt krijgen op je Kindle- en romantische boeken. Je kunt je Kindle-boeken ook lenen en uitlenen met vrienden en familie. Je hoeft geen Kindle te hebben om gratis Kindle-boeken te krijgen! Download gewoon de gratis Kindle-leesapp op je telefoon, computer of ander apparaat en geniet van alle gratis e-boeken die er zijn.

Vind een gratis boek voor je hoekje

Persoon die op oranje hangmat ligt tijdens het lezen

We kunnen jullie Nook-eigenaren niet buiten laten! Er zijn ook talloze gratis boeken die je kunt downloaden en op je Nook kunt zetten. Er zijn nogal wat websites die deze boeken aanbieden, en je zou jaren en jaren kunnen besteden om ze allemaal te lezen. Er is ook een gratis Nook-leesapp, dus er is geen Nook nodig om van deze titels te genieten.

Boeken lenen of ruilen met een vriend

Persoon met stapel boeken

Vrienden en familie kunnen een geweldige bron zijn om gratis boeken te krijgen. Je kunt boeken lenen of ruilen, of misschien heb je gewoon het geluk om een ​​paar boeken permanent te ontvangen waar ze klaar mee zijn. Zorg ervoor dat u iets terugdoet met uw gelezen boeken, dan is de kans groter dat u in de toekomst meer boeken krijgt.

Download een gratis audioboek

Man met koptelefoon bij het luisteren naar telefoonaudio

Audioboeken zijn geweldig om naar te luisteren in de auto of onderweg, maar ze kunnen erg duur zijn om te kopen. Deze link hieronder leidt u naar gratis audioboeken die u kunt downloaden en beluisteren vanaf uw telefoon, computer of MP3-speler, of u kunt ze ook op een cd branden.

Meld uw kind aan voor de verbeeldingsbibliotheek van Dolly Parton

De startpagina van de Imagination Library van Dolly Parton

Kinderen kunnen elke maand gratis boeken per post krijgen via Dolly Parton’s Imagination Library. Registratie is gratis en gericht op kinderen vanaf de geboorte tot vijf jaar. Het werkt in de VS, het VK, Ierland, Canada en Australië.

Claim gratis boeken via Freecycle

Freecycle.org startpagina

Freecycle is een website die mensen die dingen willen weggeven in contact brengt met mensen die dat willen. Je moet online lid worden van je lokale Freecycle-groep en dan kijken of mensen gratis dingen posten, zoals boeken of iets anders. Vervolgens claim je die gratis items en haal je ze zonder verplichtingen op.

Verdien gratis boeken via zomerleesprogramma’s

Vrouw leest in bed

Zomerleesprogramma’s bieden kinderen vaak een stimulans om in de zomer te lezen, en een populaire prijs die ze weggeven zijn gratis boeken.

Lees een gratis boek via Google Play

Gratis Google Play eBoeken

Met Google Play kun je een heleboel gratis boeken lezen op je computer of op je Android-telefoon.

Vind gratis boeken op Craigslist

Lijst met gratis boeken op Craigslist

Craigslist kan voor bijna alles een nuttige bron zijn, maar het komt misschien niet in je op als je aan gratis dingen denkt. Er is een Vrij sectie met gratis dingen die mensen weggeven, dus misschien heb je geluk dat je daar ook boeken tegenkomt. Als de gratis boeken niet meteen verschijnen, zoek dan naar het gewenste boek of voer gewoon in boek in het zoekvak om elk boek te vinden dat gebruikers in uw regio verkopen.

Vraag gratis boeken aan bij Garage Sales

Man kijkt naar items in een boekverkoop

Bezoek enkele lokale garageverkopen op het moment dat ze voor de dag sluiten, en je zult verbaasd zijn hoeveel mensen hun spullen, inclusief gratis boeken, gewoon weggeven in plaats van ze terug naar de garage te slepen.

Lees online op Bibliomania

Bibliomania drama boeken

Bibliomania heeft honderden gratis klassieke literatuur en non-fictie teksten die in hun geheel online kunnen worden gelezen. Deze gaan over allerlei verschillende onderwerpen en er zijn een aantal geweldige selecties voor mensen van alle leeftijden.

Online boeken inruilen bij PaperBack Swap

PaperBack Swap-startpagina

PaperBack Swap is niet helemaal gratis, maar we moesten het in de lijst opnemen omdat de kosten erg laag zijn om een ​​boek te krijgen dat je kunt houden. Eerst moet je een eigen boek opsturen naar iemand die erom vraagt ​​(je moet verzendkosten betalen), en dan krijg je een tegoed dat kan worden ingewisseld voor een boek naar keuze dat iemand anders anders zal naar u verzenden. BookMooch is een vergelijkbaar alternatief.