Skip to content

3 berichtformaten in Outlook en wanneer te gebruiken welke?

21 de juli de 2021
Webp.net resizeimage2 feb174ada4eb48f9adf3f638c0eecc51

Microsoft Outlook biedt drie verschillende berichtindelingen: platte tekst, HTML en rich text (RTF). De belangrijkste verschillen tussen deze berichtindelingen hebben betrekking op hoe ze omgaan met afbeeldingen, tekens zoals opsommingstekens en stijlen zoals vetgedrukte tekst. Informatie in dit artikel is van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010; Outlook voor Microsoft 365, Outlook Online en Outlook voor Mac.

Het juiste formaat kiezen

Het doel van elke vorm van communicatie is dat uw boodschap duidelijk wordt begrepen. Om dat te laten gebeuren, moet uw ontvanger het kunnen zien.

HTML: Een e-mail in HTML-indeling toont alle kleuren, positionering, lettertypen, stijlen, enz. die u hebt gebruikt om deze te maken, op voorwaarde dat uw ontvanger Outlook heeft ingesteld om e-mails in HTML-indeling te ontvangen. De meeste gebruikers doen; in feite is dat de standaardinstelling.

Platte tekst: Een e-mail die in platte tekst wordt verzonden, bevat alleen teksttekens. Platte tekst ondersteunt geen vetgedrukte, cursieve, gekleurde lettertypen of andere tekstindelingen. Het ondersteunt ook geen afbeeldingen die direct in de berichttekst worden weergegeven, hoewel u afbeeldingen als bijlagen kunt toevoegen. Dit formaat zorgt voor maximale compatibiliteit; alle e-mailtoepassingen ondersteunen platte tekst en elk e-mailaccount kan uw bericht lezen.

Voorbeeld van e-mail in platte tekst

RTF: Rich text formatting (RTF), het eigen berichtformaat van Outlook, is een soort middenweg. Het ondersteunt tekstopmaak, inclusief opsommingstekens, uitlijning en gekoppelde objecten. U kan gebruik het bij het verzenden naar andere Outlook- en Exchange-gebruikers, maar Microsoft raadt aan om hoe dan ook in HTML te verzenden.

Het standaardformaat instellen

Als u alle berichten in een bepaalde indeling wilt verzenden, wijzigt u de opmaak voor een afzonderlijk bericht niet. Wijzig in plaats daarvan de standaardindeling.