Skip to content

3D-modellen invoegen en schilderen in Paint 3D

20 de juni de 2021
paint 3d clown fish model ce7782f12d2e4525bef485625dd44bdb

Paint 3D is eenvoudig als het gaat om het openen van afbeeldingen, en de tekengereedschappen zijn gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig aan te passen voordat ze worden gebruikt. U kunt 2D-afbeeldingen invoegen die u naar 3D wilt converteren (of in 2D blijven), en ook reeds gemaakte 3D-modellen invoegen vanaf uw eigen computer of vanuit de 3D-bibliotheek.

Plaats lokale 2D- of 3D-afbeeldingen

Wanneer u een afbeelding invoegt, of het nu een 2D-foto of een 3D-model is, krijgt u de flexibiliteit om deze onmiddellijk te gebruiken met het huidige canvas dat u al open heeft staan. Dit is anders dan het normaal openen van het bestand, waardoor je met een nieuw, apart canvas begint. Zodra u de gewenste objecten op uw canvas hebt, kunt u de ingebouwde penselen en ander schildergerei gebruiken om rechtstreeks op uw modellen te schilderen.

 1. Toegang krijgen tot Menu knop in de linkerbovenhoek van Paint 3D.

 2. Kiezen Invoegen.

 3. Selecteer het bestand dat u wilt importeren in het canvas dat u momenteel open heeft staan. U kunt veel bestandstypen importeren, zowel 2D-afbeeldingen als PNG-, JPG-, JFIF-, GIF-, TIF/TIFF- en ICO-bestanden, evenals 3MF-, FBX-, STL-, PLY-, OBJ-, GLB- en andere 3D-modellen.

 4. Kiezen Open.

Online 3D-modellen invoegen

 1. Kiezen 3D-bibliotheek in het hoofdmenu in Paint 3D.

 2. Zoek of blader naar het object dat u wilt gebruiken.

  Verf 3D-bibliotheek met dieren

 3. Selecteer het om het onmiddellijk op je canvas te importeren.

Verfmodellen in Paint 3D

Alle penselen en bijbehorende opties zijn beschikbaar via de Borstels tabblad bovenaan het programma. Dit is hoe je alles schildert, of je nu de lijnen van je 2D-afbeelding invult of een vleugje kleur toevoegt aan een 3D-object dat je hebt gebouwd.

Verf 3D Clown Vis-model

Kies de juiste tool die het doel dient dat u zoekt. Hier is een beschrijving van elk die u kan helpen de juiste te kiezen voor uw scenario:

 • Markeerstift: De marker heeft overal waar hij wordt gebruikt een uniforme lijn en ziet er strak en vol uit. Het is vergelijkbaar met het gereedschap pixelpen, behalve dat het delen van de kleur in nabijgelegen pixels laat uitlopen voor een zachtere benadering. Naburige pixels die net buiten bereik zijn, zijn licht gekleurd.
 • Kalligrafie pen: Deze tool werkt zoals je zou verwachten van een kalligrafiepen. Het effect lijkt veel op dat van de marker, behalve dat de dikte van de streken verandert naarmate u de beweging van de pen versnelt en vertraagt.
 • Olie borstel: De oil brush tool geeft een echte brush look. Het heeft een “dikker” en meer korrelig effect dat de achtergrondafbeelding veel meer verbergt dan de markering.
 • Waterverf: Gebruik het aquarelpenseel als u een effect wilt waarbij de kleur op sommige gebieden vaag moet zijn, maar donkerder op andere. Het is heel gemakkelijk om de kleur van de aquarelpenseel donkerder te maken door simpelweg meerdere keren over hetzelfde gebied te borstelen. Het is vergelijkbaar met het spuitbusgereedschap, behalve dat de randen niet zo zacht zijn.
 • Pixelpen: De pixelpen ziet er bijna identiek uit als de marker, behalve dat hij, in tegenstelling tot de marker, het geheel van elke pixel die hij bereikt, kleurt. Dit creëert een heel uniforme look die zelfs niet een klein beetje uitloopt in een andere pixel, wat in feite stijve randen veroorzaakt, maar het ook gemakkelijker maakt om snel naast ononderbroken lijnen te schilderen.
 • Potlood: Het potlood is ideaal voor een look uit de vrije hand, omdat het slechts tussen 5px en 10px beslaat.
 • Gom: De gum, ondanks zijn naam, wist niet wat u al hebt getekend, zodat delen van het model terugkeren naar een vorige staat (gebruik Geschiedenis daarom). In plaats daarvan verwijdert het elke aanpassing op het model terwijl het object intact blijft, handig om helemaal opnieuw te beginnen zonder ontwerpen of kleuren.
 • kleurpotlood: Het krijt geeft een kalkachtige, bijna natte look. Randen zijn vergelijkbaar met de markering omdat nabijgelegen pixels gedeeltelijk ondoorzichtig zijn, maar het is anders binnen de lijnen omdat zelfs het midden van de streken niet volledig gekleurd zijn (tenzij u er meerdere keren overheen kleurt).
 • Spuitbus: Dit gereedschap lijkt veel op het aquarelpenseel, behalve dat je het op één plek kunt houden om de ruimte met meer kleur te vullen, net als een echte spuitbus. Randen zijn zacht als de marker.
 • Vullen: Het vulgereedschap is een snelle manier om een ​​gebied met kleur te vullen. Pas de tolerantie-instelling aan om te bepalen hoeveel van de afbeelding gekleurd moet worden. Een kleinere waarde, zoals 0%, zal slechts een handvol pixels vullen rond de plaats die u kiest, terwijl iets groters als 5% een klein gebied zoals een cirkel kan vullen, en 100% zal de kleur van het hele object veranderen.

Als u inzoomt op een 3D-beeld, worden delen ervan verborgen of niet gemakkelijk toegankelijk. Gebruik de rotatieknop op de y-as onder aan het object om verschillende gebieden te bereiken die u kunt schilderen.

Tolerantie en dekking aanpassen

Elk gereedschap behalve Vullen laat u de dikte van het penseel aanpassen, zodat u kunt bepalen hoeveel pixels tegelijk moeten worden gekleurd. Bij sommige kunt u een gebied van slechts 1 px kiezen om met elke streek in te kleuren. Dekking verklaart het transparantieniveau van de tool, waar 0 procent is volledig transparant. Als de dekking van de markering bijvoorbeeld is ingesteld op 10 procent, zal deze erg licht zijn, terwijl 100 procent de volledige kleur toont.

Mat-, glans- en metaaleffecten toepassen

Elk tekengereedschap in Paint 3D kan een mat, glanzend, dof metaal of gepolijst metaaltextuureffect hebben. De metalen opties zijn handig voor zaken als een roestige of koperen look. Mat zorgt voor een regelmatig kleureffect, terwijl de glanstextuur iets donkerder is en meer een glanzende look creëert.

Kies een kleur

In het zijmenu, onder de textuuropties, selecteert u de kleur die de Paint 3D-tool moet gebruiken. Kies een van de vooraf geselecteerde kleuren uit het menu van 18 of kies een tijdelijke huidige kleur door de kleurenbalk te kiezen. Van daaruit definieert u de kleur op basis van de RGB- of hex-waarden. Gebruik het pipet om een ​​kleur van het canvas te kiezen. Dit is een gemakkelijke manier om dezelfde kleur te schilderen als wat er al op het model staat, als u niet zeker weet welke kleur is gebruikt. Als u uw eigen aangepaste kleuren wilt maken om later te gebruiken, kiest u: Kleur toevoegen. U kunt er maximaal zes maken.