Skip to content

4 Boek Exchange-websites om uit te checken

3 de juli de 2021
what is a book exchange 3486662 FINAL 2160aa8be7924a8aa2584733820bd7c6

Boekuitwisselingswebsites helpen boekbezitters die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van hun gebruikte boeken met tweedehands boeken van andere boekbezitters in contact te brengen. Het is een win-winsituatie omdat iedereen kan genieten van een nieuw boek zonder dat het extra geld hoeft uit te geven om thuis meer ruimte te maken voor het opbergen van oude boeken.

Waarom deelnemen aan een boekenuitwisseling?

Fanatieke lezers hamsteren boeken zoals eekhoorns noten hamsteren, maar zelfs de meest meedogenloze roedelratten kunnen te weinig ruimte hebben. Garageverkoop, halfgeprijsde boekwinkels en zelfs Amazon-verkoop kunnen een geweldige manier zijn om die boekenplanken op te ruimen, maar je krijgt niet gegarandeerd het geld terug dat je erin hebt gestopt. Dat is waar boekruil en boekuitwisseling in beeld komen. In plaats van je boek terug te verkopen voor een fractie van de kosten, doe je mee aan een boekenruil door ermee in te stemmen je boek te mailen naar iemand die erom vraagt ​​en je eigen verzoek per post te ontvangen. Je oude boek vindt een lezer en in ruil daarvoor krijg je een nieuw gebruikt boek om te lezen.

Boekuitwisselingswebsites maken het verhandelen van boeken gemakkelijk. De meeste zijn gratis te gebruiken en sommige betalen zelfs voor de portokosten die nodig zijn om boeken te ruilen.

Boekenruil is goed voor het milieu

Een mooi aspect van deelname aan een boekenruil is het voordeel voor het milieu. Volgens Greenpeace kan één Canadese spar maar 24 boeken produceren. Dit betekent dat je met slechts een paar dozijn uitwisselingen een boom hebt gered. Deelnemen aan een boekenruil bespaart ook inkt en laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het drukken van een boek.

Een lijst met populaire boekenuitwisselingswebsites

Er zijn verschillende websites voor het uitwisselen van boeken waar u lid van kunt worden om uw boeken te vermelden en te bladeren naar boeken die u misschien wilt lezen. Hier zijn er een paar die het bekijken waard zijn:

  1. PaperBackSwap: maak een lijst van uw boeken en kies uit 1,7 miljoen beschikbare boeken.
  2. BookCrossing: registreer uw boek en laat het vervolgens vrij door het op een bankje in het park of in een sportschool te laten liggen, zodat het een nieuwe eigenaar kan vinden en misschien een nieuwe boekenliefhebber kan creëren.
  3. BookMooch: mail je boeken naar iemand die ze wil voor punten en gebruik je punten om boeken van andere gebruikers te kopen.
  4. BooksFreeSwap: er zijn geen directe ruilvereisten en de ontvanger betaalt altijd voor de verzendkosten.

Overweeg om boeken te ruilen voor andere items

Als u op een van de hierboven voorgestelde sites geen boekhandel vindt die u aanspreekt, wilt u misschien enkele websites en apps uitproberen waarmee gebruikers al hun oude spullen kunnen ruilen – niet alleen boeken! Dit kan een erg leuke en bevredigende onderneming zijn als je open staat om je oude boeken in te ruilen voor andere gebruikte items. Denk aan de volgende websites/apps:

  • Bunz: Vind spullen en ruil spullen in uw omgeving.
  • TradeMade: verhandel elk item of elke dienst in elke combinatie.
  • Freecycle: kies een groep bij jou in de buurt om te beginnen met handelen, ruilen en dingen gratis te geven of te krijgen.
  • Laten gaan: Een beetje zoals eBay voor mensen die willen handelen in plaats van kopen en verkopen.