Skip to content

4 geweldige Apple TV-feestspellen voor iedereen

23 de juli de 2021
4th gen apple tv 56a536243df78cf77286f423

Er is veel meer in het leven dan tv kijken. Vrienden en familie laten de wereld draaien, en zelfs de meest toegewijde Apple TV-eigenaar zal tijd willen vrijmaken om plezier met ze te hebben. Hier zijn enkele van de beste partygames die je voor Apple TV kunt vinden. Probeer ze de volgende keer dat jullie allemaal samen zijn en een beetje plezier willen hebben.

SketchParty TV

Wat we leuk vinden?

 • Met geavanceerde tekenfuncties kunt u kleurrijke meesterwerken maken.
 • Ideaal voor grote groepen en families.

Wat we niet leuk vinden

 • Beperkte selectie van woorden betekent dat u steeds dezelfde woorden krijgt.
 • Je hebt niet echt een Apple TV nodig om Pictionary te spelen.

SketchParty TV is vergelijkbaar met Pictionary. Elk van de twee teams kan maximaal acht spelers per team hebben. Elke speler krijgt vijf woorden om in twee minuten te tekenen. Je tekent natuurlijk niet op de televisie, dus je moet een compatibele iPad of iPad Pro gebruiken waarop AirPlay Mirroring is ingeschakeld. Terwijl de speler tekent op het iOS-apparaat, verschijnt de afbeelding op het tv-scherm. Het doel van het spel is dat je team het woord raadt dat je probeert te tekenen (dus niet gluren). Het team met de meeste punten wint. Het is een leuk, participatief en competitief spel waar iedereen van kan genieten, en het moedigt je feestgangers aan om hun creatieve kanten te laten zien.

Dans gewoon nu

Gameplaydemo van Just Dance Now

Wat we leuk vinden?

 • Biedt een uitstekende cardiotraining.
 • Leuk om alleen of met vrienden te spelen.

Wat we niet leuk vinden

 • Advertenties spelen voor gratis nummers.
 • Vereist een maandelijkse abonnementsprijs.

Wil je iets meer fysieks? Als je een mover en shaker bent, is de instantklassieker van Ubisoft, Just Dance Now, de oplossing. Speel met vrienden of alleen. De game biedt 300 dansnummers, hoewel je moet betalen om toegang te krijgen tot sommige. Als je danst, houd je de Apple TV Remote of een iOS-apparaat met de Remote-app in je rechterhand en probeer je de bewegingen na te bootsen die de persoon op het scherm maakt. Je verdient punten om de beweging goed te krijgen en je kunt deze punten gebruiken (of betalen) om meer deuntjes te ontgrendelen. Er is ook een online modus waarin je het tegen andere mensen speelt die het spel spelen.

Fibbage XL

Startscherm van het Apple Tv-spel Fibbage

Wat we leuk vinden?

 • Optioneel ouderlijk toezicht maakt het spel geschikt voor alle leeftijden.
 • De bijdehante virtuele host is hilarisch.

Wat we niet leuk vinden

 • Elke speler heeft zijn eigen mobiele apparaat met wifi nodig om deel te nemen.
 • Af en toe vertraging en verbindingsproblemen kunnen ervoor zorgen dat spelers vragen missen.

Van de makers van Don’t Know Jack, Fibbage is een gezelschapsspel met een verschil: je bluft en liegt je weg naar de overwinning terwijl je uitzoekt wanneer iemand tegen je liegt. Je hebt een 4e generatie Apple TV nodig om Fibbage XL te spelen. De game is gebaseerd op verhalen uit de echte wereld, wat betekent dat sommige van de buitensporige verhalen die je vertelt helemaal geen leugens zijn. De vragen verschijnen op het scherm en elke speler voert een leugen in. Dan mogen jullie allemaal beslissen of een van hen waar is. De gameplay is snel en ongelooflijk verslavend. Elke ronde bestaat uit slechts zeven vragen, maar je kunt niet stoppen met spelen. De actie vindt plaats op het tv-scherm en wordt bestuurd met een smartphone of tablet.

Party Pong

screenshot van partypongspel

Wat we leuk vinden?

 • Zeer eenvoudige regels en instellingen.
 • Het is een stuk minder rommelig en hygiënischer dan echte bierpong.

Wat we niet leuk vinden

 • Het “gooien” van de bal vergt oefening en gewenning.
 • Misschien iets te simpel voor hardcore gamers.

Voor kleinere bijeenkomsten houdt Party Pong voor twee spelers de gelegenheid vermakelijk. In dit klassieke Beer Pong-spel stuiter je pingpongballen in rode bekers. Bepaal de hoek van je schot met de afstandsbediening en gooi met een vingerbeweging terwijl je het tegen een andere persoon speelt. Elke speler schiet naar zijn of haar eigen set bekers. De eerste persoon die alle bekers leegmaakt, wint. De actie is snel in dit arcade-achtige spel.