Skip to content

4 leuke manieren om NFC op je Android te gebruiken

3 de augustus de 2021
using near field communication 156297448 5a720115ff1b780037115c68

Near field communication (NFC) maakt het mogelijk om snel informatie uit te wisselen tussen smartphones en andere slimme apparaten. Gebruik voor NFC op Android-telefoons omvat het delen van bestanden, contactloze betalingssystemen en programmeerbare NFC-tags. De onderstaande informatie is van toepassing op elke Android-telefoon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi of andere fabrikanten.

Inhoud delen met andere Android-apparaten

Met programma’s zoals Near Share (een AirDrop-concurrent geïntroduceerd door Google), is het mogelijk om foto’s, video’s, webpagina’s, contactgegevens en andere soorten gegevens te delen met anderen in de buurt. Deel bijvoorbeeld een foto nadat deze is gemaakt of wissel contactgegevens uit tijdens een netwerkevenement zonder dat u naar een pen hoeft te zoeken. Near Share verving Android Beam, dat is verouderd.

Betaal met uw smartphone aan de kassa met Android Pay

In een contactloos betaalsysteem swipen klanten met hun smartphone in plaats van hun creditcard te pakken bij de kassa. Als NFC is ingeschakeld, kunt u uw creditcardgegevens opslaan in Google Pay of Samsung Pay en tijdens het afrekenen over uw smartphone vegen. Creditcardmaatschappijen zijn in het spel gekomen met Mastercard PayPass en Visa payWave.

NFC-tags programmeren

NFC-tags zijn kleine niet-aangedreven NFC-chips die kunnen worden geprogrammeerd om specifieke dingen te doen wanneer ze worden geveegd. Programmeer deze apparaten bijvoorbeeld om eenvoudige acties uit te voeren, zoals het activeren van draadloze tethering, het starten van apps afhankelijk van uw locatie, het dimmen van het telefoonscherm voor het slapengaan, het uitschakelen van meldingen of het instellen van alarmen en timers. U kunt ook meer gecompliceerde processen instellen, zoals het opstarten van uw pc. Het programmeren van een NFC-tag is eenvoudig en je moet hiervoor een app downloaden. In de Google Play Store zijn veel apps beschikbaar, zoals NFC Tools en NFC TagWriter. U kunt ook een NFC-tag op uw visitekaartje gebruiken, zodat nieuwe contacten uw gegevens in een handomdraai kunnen opslaan.

Deel uw wifi-netwerk via NFC

Als je gasten hebt, geef ze dan niet je wifi-wachtwoord. Gebruik in plaats daarvan een NFC-tag om deze te delen. Deze methode is veiliger omdat uw gasten het wachtwoord niet kennen. Uw gasten moeten een gratis NFC-lezer-app, zoals NFC Reader, op hun smartphones installeren om uw NFC-tags te gebruiken.