Skip to content

4 Twitter-chattools om hashtags te volgen

16 de augustus de 2021
hashtag Jeffrey Coolidge Getty 457942479 56a1c2765f9b58b7d0c2571c

Twitter is één grote chatroom voor iedereen ter wereld die online is, en veel mensen gebruiken het op die manier. Het enorme aantal tweets maakt het moeilijk om een ​​bepaalde groep mensen in één gesprek bij te houden. Daarom is het handig om Twitter-chattools bij de hand te hebben. Met een van deze tools kun je niet fout gaan. Meedoen aan een Twitter-chat is een van de beste manieren om nieuwe volgers aan te trekken, deel uit te maken van een gemeenschap en nieuwe dingen te leren. Het beste van alles is dat het gratis en heel leuk is.

Wat is een Twitter-chat eigenlijk?

Gebruikers over de hele wereld hosten op bepaalde tijden en dagen van de week chats over verschillende onderwerpen. Iedereen met een openbaar profiel kan deelnemen door de chat-hashtag te volgen. Iedereen die geïnteresseerd is in bloggen kan bijvoorbeeld deelnemen aan de populaire blogchat op Twitter die elke zondagavond plaatsvindt, gemarkeerd door de hashtag #blogchat. Een van de grootste problemen die chatdeelnemers tegenkomen, is dat het volgen van een actieve chat met veel deelnemers inefficiënt en frustrerend kan zijn wanneer het op Twitter wordt gedaan via het web of op een van de mobiele apps. Sommige chats gaan zo snel dat tweets voorbij vliegen voordat je de kans krijgt om ze te lezen. Je kunt een Twitter-beheertool zoals HootSuite gebruiken om een ​​specifieke hashtag in zijn eigen speciale kolom te volgen, maar de kans is groot dat je hetzelfde probleem hebt als het volgen via Twitter.com. Alles gaat te snel. Als je serieus betrokken bent bij een of meer Twitter-chats en niets belangrijks wilt missen, gebruik dan tools die speciaal zijn ontworpen om Twitter-chats op de voet te volgen en gemakkelijk met chatters te communiceren. Hier zijn een paar hulpmiddelen om u op weg te helpen.

Tweetdeck

Als je van multitasken houdt, Tweetdeck is de weg te gaan. Het creëert meerdere kolommen over het scherm, zodat u tegelijkertijd meldingen, berichten, activiteit en tweets kunt volgen. De kolommen kunnen worden aangepast en u kunt de standaardinstellingen wijzigen om vermeldingen, lijsten, berichten en andere onderwerpen op te nemen. Om een ​​Twitter-chat in Tweetdeck te bekijken, voeg je de hashtag voor de chat toe. Doe dit door een zoekkolom toe te voegen en de overeenkomende termen in te stellen op de hashtag van de chat. Dan heb je een kolom gewijd aan de chat. U kunt filters op de kolom instellen om retweets uit te sluiten of om tweets alleen in een bepaalde taal te zien. Je kunt ook filteren op een minimum aantal likes en retweets. Met Tweetdeck kun je nieuwe tweets verzenden tijdens een chat, afbeeldingen toevoegen of een tweet plannen om op een bepaald tijdstip uit te gaan

TwChat

TwChat is geweldig voor mensen die klaar zijn om Twitter-chatten naar een hoger niveau te tillen. Met deze tool kun je inloggen via je Twitter-account en een profiel maken, zodat je vervolgens je eigen chats kunt starten, specifieke chatrooms kunt volgen en hashtags kunt bookmarken voor later. Als je in een chatroom bent, kun je alle nieuwe tweets zien, retweets uitfilteren, tweets markeren die vragen zijn en tweets verzenden om deel te nemen aan de chat. In tegenstelling tot sommige andere chathulpmiddelen, heeft TwChat twee kolommen die de mentoren, de gastheren van de chat en eventuele speciale gasten, scheiden van alle anderen. Op de voorpagina kunt u een lijst met aankomende chats bekijken om te zien of deze bij uw interesses passen.

tchat.io

Minimalisten zullen tchat.io leuk vinden, wat vergelijkbaar is met TweetChat omdat het je vraagt ​​om een ​​chat-hashtag in te voeren en je aan te melden bij Twitter om deel te nemen met behulp van de eenvoudige chat-feedpagina die het je geeft. Het grootste verschil is dat tchat.io geen gepersonaliseerde opties heeft. Als je een supereenvoudige tool wilt die chatten gemakkelijker maakt, is tchat.io een goede keuze. Je kunt de stream op elk moment pauzeren of afspelen, retweets verbergen of van hashtag wisselen als er nog een is die je volgt. Wanneer je klaar bent om te tweeten, maakt tchat.io het je gemakkelijk om dit te doen door de chat-hashtag op te nemen in de tweet-componist. Je kunt ook de pictogramknoppen naast elke tweet in je stream gebruiken om de tweet te beantwoorden, retweeten, citeren of leuk te vinden.

Twubs

Als Twitter-chats te snel voor je gaan, zul je de Twubs-functie waarderen waarmee je de snelheid van de feed kunt aanpassen. Je kunt de feed ook pauzeren wanneer je maar wilt, retweeten, beantwoorden en een tweet favoriet maken. Twubs voegt automatisch de chat-hashtag toe. Twubs maakt het gemakkelijk om Twitter-chats per categorie te verkennen, en het laat je je chats plannen, zodat je weet wanneer je online moet zijn. Je kunt ook je eigen Twitter-chat plannen met Twubs. Uw tweets worden gemarkeerd in de chat, zodat uw bezoekers ze gemakkelijk kunnen vinden.