Skip to content

5 beste databasetips voor beginners

19 de juli de 2021
GettyImages 1088148414 eff0bcd4bfc24c9abfe59a4e98b83280

Als u net begint met databases, helpt dit overzicht van de belangrijkste dingen die u moet weten u vooruit. Deze feiten maken het werken met databases gegarandeerd eenvoudiger en verhogen de productiviteit.

SQL vormt de kern van relationele databases

De Structured Query Language (SQL) vormt de kern van alle relationele databases. Het biedt een uniforme interface voor Oracle, SQL Server, Microsoft Access en andere relationele databases en is een “must” voor alle aspirant-databasegebruikers. Volg een inleidende SQL-cursus voordat u een specifieke databasesoftware probeert te leren. De tijdsinvestering helpt u om een ​​goede basis te leggen en op de juiste manier aan de slag te gaan in de wereld van databases. W3Schools.com is een geweldige startplaats voor beginners die geïnteresseerd zijn in SQL.

Het selecteren van primaire sleutels is een belangrijke beslissing

Databaseplanning

De selectie van een primaire sleutel is een van de meest cruciale beslissingen die u neemt bij het ontwerpen van een nieuwe database. De belangrijkste beperking is dat u ervoor moet zorgen dat de geselecteerde sleutel uniek is. Als één waardekenmerk zich in twee records kan bevinden, is het gedeelde kenmerk een slechte keuze voor een primaire sleutel. U moet waarschijnlijk ook gevoelige waarden vermijden die privacyproblemen veroorzaken, zoals burgerservicenummers.

NULL is niet nul of de lege tekenreeks

NULL-fout in Excel

NULL is een speciale waarde in de wereld van databases, maar het is iets dat beginners vaak in verwarring brengt. Wanneer u een NULL-waarde ziet, interpreteert u deze als ‘onbekend’. Als een hoeveelheid bijvoorbeeld NULL is, betekent dat niet noodzakelijk dat deze nul is. Evenzo, als een tekstveld een NULL-waarde bevat, betekent dit niet dat er geen geschikte waarde is – het is gewoon onbekend. Denk aan een database met informatie over kinderen die naar een bepaalde school gaan. Als de persoon die het record invoert de leeftijd van een leerling niet weet, wordt een NULL-waarde gebruikt om de “onbekende” tijdelijke aanduiding aan te geven. De leerling heeft zeker een leeftijd; het is gewoon niet aanwezig in de database.

Spreadsheets converteren naar databases bespaart tijd

Een nieuwe Access 2013-database maken

Als u heel veel gegevens hebt opgeslagen in Microsoft Excel of een ander spreadsheetformaat, kunt u uzelf tijd besparen door die spreadsheets om te zetten in databasetabellen.

Alle databaseplatforms zijn niet gelijk gemaakt

Grubba-databasescherm

Er zijn veel databases en ze bieden allemaal unieke functies voor verschillende prijsklassen. Sommige zijn volledig uitgeruste bedrijfsdatabases die zijn ontworpen om enorme datawarehouses te hosten die multinationale ondernemingen bedienen. Anderen zijn desktopdatabases die beter geschikt zijn voor het bijhouden van voorraad voor een kleine winkel met een of twee gebruikers. Uw zakelijke vereisten bepalen het juiste databaseplatform voor uw behoeften, en er zijn verschillende gratis online databasemakers om uit te kiezen.