Skip to content

5 beste gratis bestandsconversieprogramma’s voor af en toe gebruikte indelingen

16 de juli de 2021
imgburn 9ef03bcafa0b4f1e9555d43c11a21530

De meest populaire soorten bestandsconversieprogramma’s zijn video-, audio-, beeld- en documentconversieprogramma’s. Maar wat als het bestand dat u moet converteren niet een van dit soort bestanden is? Er zijn veel formaten die niet gebaseerd zijn op video, audio, afbeeldingen of documenten. Hier zijn verschillende freeware-bestandsconversieprogramma’s voor verschillende minder gebruikelijke formaten zoals schijfafbeeldingen, lettertypen, gecomprimeerde bestanden en meer: ​​de meeste van deze programma’s converteren alleen bepaalde soorten bestanden, dus bekijk ze allemaal voor een die het bestandstype ondersteunt dat u moet converteren .

ImgBurn: Schijf Image Converter

ImgBurn is een gratis schijfbeeldconversieprogramma dat de meeste gangbare schijfbeeldformaten ondersteunt.

Invoerformaten: APE, BIN, CCD, CDI, CDR, CUE, DI, DVD, FLAC, GCM, GI, IBQ, IMG, ISO, LST, MDS, NRG, PDI, TAK, UDI en WV

Uitvoerformaten: BIN, IMG, ISO en MINISO Eigenlijk is ImgBurn een geavanceerde, complete tool voor het branden van cd’s/dvd’s/bd’s en beeldbeheer, maar het werkt uitstekend bij het converteren tussen de meest populaire schijfkopiebestandstypen. Om te converteren tussen schijfbestandsindelingen, kiest u Maak een afbeeldingsbestand van bestanden/mappen op het hoofdscherm. In de Bron blader naar het bestand dat u wilt converteren en vervolgens in het Bestemming sectie, kies waar u het geëxporteerde bestand wilt opslaan om een ​​lijst te krijgen met de uitvoerformaten waaruit u kunt kiezen. ImgBurn kan worden gebruikt op Windows 10 tot en met Windows 95, inclusief Windows Server 2008 en 2003. ImgBurn draait ook op Linux.

FontConverter.org: Font Converter

FontConverter.org

FontConverter.org is, je raadt het al, een gratis lettertype-converter. De service werkt volledig online – geen download vereist – en ondersteunt zowat elk lettertype dat ooit heeft bestaan. Bestanden kunnen maximaal 15 MB groot zijn.

Invoerformaten: TTF, OTF, PFB, DFONT, OTB, FON, FNT, SVG, TTC, BDF, SFD, CFF, PFA, OFM, ACFM, AMFM, CHA en CHR

Uitvoerformaten: TTF, OTF, WOFF, SVG, UFO, EOT, PFA, PFB, BIN, PT3, PS, CFF, FON, T42, T11 en TTF.BIN

Zamzar: Converter voor gecomprimeerde bestanden

Zamzar-website

Zamzar is een online bestandsconversieservice die verschillende populaire archief- en gecomprimeerde bestandsindelingen ondersteunt.

Invoerformaten: 7Z, TAR.BZ2, CAB, LZH, RAR, TAR, TAR.GZH, YZ1 en ZIP

Uitvoerformaten: 7Z, TAR.BZ2, CAB, LZH, TAR, TAR.GZH, YZ1 en ZIP Zamzar is ook een zeer goede beeld- en documentomzetter. De bronbestandslimiet van 50 MB bij Zamzar maakt het ideaal om de service te gebruiken voor grotere gecomprimeerde bestanden. De conversietijd van Zamzar is echter soms langzamer dan die van andere online bestandsconversieprogramma’s die we hebben getest, en je bent beperkt tot het converteren van slechts twee bestanden per 24 uur.

FileZigZag: Converter voor gecomprimeerde bestanden

FileZigZag ZIP naar 7Z conversie

FileZigZag is een andere online bestandsconversieservice die verschillende gecomprimeerde en gearchiveerde bestandsindelingen zal converteren.

Invoerformaten: 7Z, 7ZIP, AR, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CPIO, DEB, DMG, GZ, GZIP, HFS, ISO, LHA, LZH, LZMA, RAR, RPM, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, WIM, XAR, XZ, Z en ZIP

Uitvoerformaten: 7Z, 7ZIP, BZ2, BZIP2, GZ, GZIP, RAR, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ en ZIP De website van FileZigZag is soms niet beschikbaar en lijkt soms extra tijd te kosten om bestanden te converteren, vooral die die groot zijn, maar het is meestal nog steeds sneller dan andere online conversietools en ondersteunt bestanden (tot 10 per dag) zo groot als 150 MB. Het functioneert echter wel goed als documentconverter en beeldconvertor, omdat dit soort bestanden meestal veel kleiner zijn dan archiefbestanden.

Convertio: Converter voor gecomprimeerde bestanden

Convertio-website klaar om een ​​ZIP-bestand in een ander formaat op te slaan

Convertio is een online bestandsconverter waarmee je bestanden niet alleen vanaf je computer of een URL kunt uploaden, maar ook via je Dropbox- of Google Drive-account. Geconverteerde bestanden kunnen worden opgeslagen op uw computer of worden opgeslagen in een van de bovenstaande cloudopslagservices.

Invoerformaten: 7Z, ACE, ALZ, ARC, ARJ, CAB, CPIO, DEB, JAR, LHA, RAR, RPM, TAR, TAR.7Z, TAR.BZ, TAR.LZ, TAR.LZMA, TAR.LZO, TAR.XZ, TAR.Z, TBZ2, TGZ en ZIP

Uitvoerformaten: 7Z, ARJ, CPIO, JAR, LHA, RAR, TAR, TAR.7Z, TAR.BZ, TAR.LZ, TAR.LZMA, TAR.LZO, TAR.XZ, TAR.Z, TBZ2, TGZ en ZIP Convertio ondersteunt deze conversietypen, die ook veel verschillende afbeeldings-, document-, eBook- en audiobestandsindelingen bevatten. Gratis gebruikers kunnen bestanden tot 100 MB uploaden. Net als bij de online diensten van hierboven ondersteunt Convertio alle moderne webbrowsers en besturingssystemen.