Skip to content

5 dingen die je nooit op Facebook zou moeten plaatsen

20 de juli de 2021
LedePhoto byTimBennettonUnsplash 5c01b19b46e0fb00019b32c0

Facebook is een ongelooflijk populair platform voor sociale media dat mensen helpt contact te houden, nieuws te delen en zichzelf te uiten. De meeste gebruikers zijn bekend met de privacy-instellingen en voelen zich veilig dat de informatie die ze posten alleen wordt gezien door vertrouwde vrienden en familieleden. Maar velen zijn te comfortabel met het platform, delen vrijelijk nieuws en informatie en vergeten dat ze op internet zijn, waar gevaren op de loer liggen. Hier zijn vijf dingen die je nooit op Facebook mag posten, hoe privé je account ook is. Facebook staat erom bekend dat het regelmatig wijzigingen aanbrengt en nieuwe functies toevoegt, dus hoewel je misschien denkt dat je de privacy-instellingen begrijpt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van updates en wijzigingen. Bekijk de Servicevoorwaarden van Facebook om op de hoogte te blijven.

De volledige geboortedata van u of uw gezin

Iedereen vindt het leuk om verjaardagsberichten op Facebook te krijgen, liefde en warmte te voelen van vrienden en familieleden dichtbij en ver weg. Maar als je je geboortedatum in je Facebook-profiel vermeldt, bied je criminelen belangrijke informatie die ze kunnen gebruiken om je identiteit te stelen. Als je die verjaardagsgroeten absoluut aan je muur moet hebben, laat dan in ieder geval je geboortejaar uit je profiel.

Je relatie status

Het is verleidelijk om een ​​gewaagde uitspraak te doen en je relatiestatus te veranderen in ‘vrijgezel’ zodra je een relatie beëindigt, maar het is geen goed idee. Een nieuwe enkele status kan stalkers en klimplanten waarschuwen dat je weer op de markt bent. Het laat hen ook weten dat je misschien alleen thuis bent, omdat je voormalige significante ander er niet meer is. Je relatiestatus leeg laten in je profiel is de gemakkelijkste manier om dingen privé te houden.

Een paar gouden trouwringen symboliseren het huwelijk.  Leer hier de sociologische definitie.

Het niet uitzenden van uw relatiestatus helpt ook bij eenvoudige privacykwesties. Een enkele status kan een baken zijn voor anderen die graag een date voor je willen vinden, terwijl het aankondigen van een nieuwe relatie je zeker ongewenst commentaar van nieuwsgierige waarnemers zal opleveren.

Uw huidige locatie

Het is gemakkelijk om je locatie op Facebook te zenden met de Check-In-functie en de locatieservices van de app. Veel gebruikers denken niet na over het onthullen van hun locatie, omdat ze graag actief willen delen wat ze ervaren. Maar je locatie doorgeven is een slecht idee.

Google Maps

Man gebruikt google maps om te navigeren.

Misschien heb je kennissen die je willen opsporen. Als je op het vliegveld of op vakantie bent, waarschuw je potentiële dieven dat het een goed moment is om je te beroven. Door details toe te voegen aan je bericht over vakantiedetails, kun je ook precies zien hoelang je wegblijft. Deel die vakantiefoto’s wanneer je thuiskomt en overweeg om Locatieservices in de Facebook-app uit te schakelen.

Je bent alleen thuis

Net zoals het onthullen van uw locatie wanneer u niet thuis bent, riskant is, is het nog onverstandiger om te delen dat u alleen thuis bent. Deze waarschuwing geldt vooral voor tieners en andere jongere Facebook-gebruikers.

Inbreker breekt in huis

Hoewel het gemakkelijk is om je veilig te voelen dat alleen vrienden je berichten lezen, is het mogelijk dat je een onbedoeld publiek hebt. Delen dat je alleen thuis bent brengt je in gevaar, dus doe het niet.

Foto’s van uw kinderen en de kinderen van andere mensen

Trotse ouders kunnen overijverig zijn als het gaat om het plaatsen van foto’s van hun kinderen en de vrienden van hun kinderen. Mensen delen vaak dagelijkse activiteiten en speciale evenementen, taggen alle betrokkenen en informeren iedereen over onze activiteiten.

kinderfeestjes - kinderen dansen

Zelfs met privacy-instellingen waarmee u vertrouwd bent, is dit niveau van delen onverstandig. Kwesties zoals privacy, pesten en digitale ontvoering, samen met de realiteit dat er gevaarlijke mensen zijn, maken het een slecht idee om het leven van onze kinderen te delen. Als u foto’s van uw kinderen moet plaatsen, verwijder dan persoonlijke informatie zoals hun volledige namen en geboortedata, en tag ze niet in foto’s. Zorg ervoor dat u ook geen locaties uitzendt. Plaats en tag nooit foto’s van andermans kinderen zonder toestemming. Stuur ouders een link naar de foto, en ze kunnen zichzelf taggen en posten als ze dat willen.