Skip to content

5 hightech manieren om de coolste ruimte op de campus te creëren

3 de juli de 2021
dormroomdec featured 5b5f156046e0fb002570136b

Het inrichten van je nieuwe studentenkamer op de campus kan een van de leukste onderdelen zijn van het starten van een hogeschool of universiteit. Terwijl de meeste studenten ervoor kiezen hun kamer te decoreren met de gebruikelijke posters en foto’s, zijn er nu een aantal fantastische technische interieurontwerpopties die de visuele esthetiek van je studentenhuis van voorspelbaar naar episch kunnen maken. Hier zijn vijf coole ideeën om technologie te gebruiken om de inrichting van je slaapzaal te laten opvallen tussen de rest.

Digitale fotolijst: slaapzaalinrichting die wordt bijgewerkt

Als jij het soort persoon bent dat zijn vrienden en familie mist tijdens zijn studie aan de universiteit, kan een digitale fotolijst precies zijn wat je nodig hebt. Slechts één apparaat kan een groot aantal foto’s weergeven die handmatig kunnen worden geselecteerd of aan een diavoorstelling kunnen worden toegevoegd. Sommige frames, zoals de Aura, worden zelfs geleverd met een smartphone-app waarmee meerdere gebruikers, zoals familieleden, nieuwe afbeeldingen naar je frame kunnen uploaden wanneer ze maar willen.

Met een budget? Er zijn verschillende goedkopere digitale lijsten beschikbaar die zelfs kunnen functioneren als een klok, een kalender en muziek kunnen afspelen. Geen slechte manier om die heimwee te genezen en tegelijkertijd wat dynamische verandering in uw slaapzaal te bieden.

Philips Hue Lights: verander de kleur van je slaapzaal

De meeste studentenkamers zijn meestal uitgerust met voordelige gloeilampen die een korte levensduur hebben, niet kunnen worden gedimd en zeker niet van kleur of toon kunnen veranderen. Philips Hue-lampen lossen al deze problemen op door langdurig te zijn en hun helderheid aan te passen met een handmatige schakelaar, een smartphone-app of zelfs via spraak zodra ze zijn verbonden met een stemassistent zoals Siri of Alexa.

Twee vrouwen tv kijken met roze Philips Hue Lights

Deze lampen van de volgende generatie kunnen van kleur veranderen om te passen bij de look die je voor je slaapzaal hebt gepland.

Naast het veranderen van uw slaapzaal in een hightech ruimte waarvan het uiterlijk met een druk op de knop kan veranderen, kunnen Philips Hue Lights ook worden gesynchroniseerd met het afspelen van muziek, waardoor een disco-gevoel in een nachtclub ontstaat. Wil je echt creatief worden met je ideeën voor het decoreren van je slaapzaal? Bekijk de Philips Hue LightStrips die kunnen worden gebruikt om ramen, boekenplanken en bureaus te verfraaien. Studenten met een beperkt budget die hun studentenkamer toch willen inrichten met wat moderne verlichting, maar zich de Philips Hue-producten niet kunnen veroorloven, kunnen toch meedoen met lampen van Brightronic, een goedkoper alternatief.

Ultrasone geurverspreider: luchtbevochtiger, licht en aromatherapie in één

Slaapzalen kunnen in sommige regio’s erg droog worden, dus een luchtbevochtiger is voor veel studenten eigenlijk een heel praktische aankoop. Luchtbevochtigers zijn vooral handig voor mensen met een gevoelige huid of die hun stem moeten beschermen voor optredens en presentaties. Helaas kunnen ze ook erg duur zijn.

VicTsing ultrasone geurverspreider

De VicTsing ultrasone geurverspreider kan de luchtvochtigheid in uw kamer verhogen en deze laten ruiken en er beter uitzien.

VicTsing geurverspreiders zijn een geweldig alternatief, omdat ze niet alleen fungeren als aromatherapie-apparaten, maar ook de luchtvochtigheid verhogen door gebruik te maken van ultrasone technologie. Wat cool is aan deze technologie, is dat de diffuser een watermist kan creëren die niet echt nat is om aan te raken en die geen notebooks of stoffen bevochtigt. Ultrasone geurverspreiders hebben vaak ook een verscheidenheid aan verschillende gekleurde LED-lampen, die handmatig kunnen worden aangepast aan de ontwerpesthetiek van de kamer waarin ze zich bevinden of de stemming van de eigenaar. Met een van deze kun je met een druk op de knop de sfeer van je slaapzaal veranderen.

Draadloze oplader: hightech en erg cool

Draadloze oplaadstations zijn fantastische apparaten waarmee u niet alleen snel kunt beginnen met het opladen van uw smartphone of iPod, maar waarmee u ook geen gedoe meer heeft met het vinden van kabels, het ontwarren ervan en het vervangen van versleten kabels.

BOOST↑UP Qi draadloos oplaadstation met iPhone en Android-smartphone

Het enige wat u hoeft te doen is uw compatibele apparaat op het platform te plaatsen en het opladen begint onmiddellijk. Wat echt cool is, is dat deze platforms werken met iPhones, Android-smartphones en Windows-telefoons, zodat je slaapzaal altijd een oplaadoptie heeft voor je vrienden wanneer ze langskomen.

Zwevende Death Star-luidspreker: functioneel en magisch

De kans is groot dat je een draadloze Bluetooth-luidspreker voor je slaapzaal moet kopen, dus waarom zou je er geen kopen die indruk maakt? Deze officieel gelicentieerde Star Wars Death Star-luidspreker kan verbinding maken met elk Bluetooth-apparaat, zoals uw smartphone of computer, en zendt hoogwaardige audio uit in letterlijk elke richting.

Plox Star Wars Death Star BlueTooth-luidspreker

Het coolste kenmerk van deze zwevende Death Star-luidspreker is dat hij echt zweeft vanwege de magneten die in de basis zijn ingebouwd. Niet veel slaapzalen hebben een zwevende luidspreker. Geen Star Wars-fan? Waarom pak je geen trendy Harry Potter Bluetooth-luidspreker of een met ingebouwde LED-verlichting die de kleur van de luidspreker kan veranderen? Er is geen excuus meer voor het hebben van een generieke zwarte luidspreker.