Skip to content

5 manieren om 3D-kunst te maken met de Paint 3D-werkbalk

11 de juli de 2021
young business partners looking at computer in design office 476846211 584572c35f9b5851e5302c4e

Via de werkbalk krijgt u toegang tot alle teken- en modelleertools die in Paint 3D zijn opgenomen. De menu-items heten Kunstgereedschappen, 3D, Stickers, Tekst, Effecten, Canvas, en 3D remixen. Vanuit verschillende van die menu’s kunt u niet alleen op uw canvas schilderen en objecten positioneren, maar ook uw eigen modellen helemaal opnieuw maken of modellen downloaden die door andere gebruikers zijn gemaakt. Hieronder vindt u een aantal dingen die u in Paint 3D kunt doen om uw eigen 3D-kunst te maken, of het nu gaat om een ​​mooi logo of koptekst voor uw website of een model van uw huis of stad. Hoewel de werkbalk handig is om toegang te krijgen tot alle ingebouwde tools, is de Menu optie is waar u 3D-modellen in Paint 3D invoegt, uw werk opslaat in een 2D- of 3D-beeldbestandsindeling, uw ontwerp afdrukt, enz.

3D-objecten tekenen

Binnen de 3D werkbalkitem in Paint 3D is een sectie genaamd 3D-doodle. Hier kunt u 3D-modellen uit de vrije hand maken. De scherpe rand tool is bedoeld om diepte te bieden. U kunt over een bestaande 2D-afbeelding tekenen om de vorm te kopiëren en er uiteindelijk 3D van te maken, of u kunt in een vrije ruimte tekenen om uw eigen 3D-object te maken. Het gereedschap voor zachte randen lijkt erg op elkaar, maar moet worden gebruikt wanneer u een opblaaseffect moet inbouwen waarbij de randen rond zijn in plaats van scherp. U kunt met beide gereedschappen elke gewenste kleur kiezen door de kleuropties rechts te gebruiken voordat u de doodle tekent, of door een reeds getekend model te selecteren en te kiezen Kleur bewerken uit de menukaart. Het verplaatsen en vormgeven van een 3D-doodle is net zo eenvoudig als het selecteren van het canvas en het gebruik van de pop-upknoppen en hoeken.

Vooraf gemaakte 3D-modellen importeren

Screenshot van Paint 3D-modellen

Er zijn twee manieren om 3D-kunst te bouwen met vooraf gemaakte objecten. U kunt de ingebouwde vormen gebruiken of eenvoudige of complexe modellen downloaden van andere Paint 3D-gebruikers. Van de 3D menu, binnen de 3D-modellen gebied, zijn vijf modellen die u rechtstreeks op uw canvas kunt importeren. Ze omvatten een man, vrouw, hond, kat en vis. De 3D-objecten sectie bevat 10 andere die vormen zijn. Je kunt kiezen uit een vierkant, bol, halve bol, kegel, piramide, cilinder, buis, capsule, gebogen cilinder en donut. Een andere manier om 3D-modellen te bouwen, is door ze te downloaden van Remix 3D, een online community waar mensen gratis modellen kunnen delen en downloaden. Doe dit vanuit de 3D remixen menu op de Paint 3D-werkbalk.

3D-stickers gebruiken

Schermafbeelding die laat zien hoe u textuurstickers aanbrengt met Paint 3D

De stickers gebied van de werkbalk heeft enkele extra vormen, maar deze zijn tweedimensionaal. Er zijn ook enkele lijnen en curven die u kunt gebruiken om op 2D- en 3D-objecten te tekenen. Binnen de stickers subsectie zijn meer dan 20 kleurrijke stickers die zowel op 3D-modellen als op platte oppervlakken kunnen worden aangebracht. Er is ook een handvol texturen die op dezelfde manier werken. Zodra de sticker is gepositioneerd zoals u hem nodig hebt, klikt u weg van de doos of drukt u op de stempelknop om deze op het model toe te passen.

Tekst schrijven in 3D

Schermafbeelding met 3D-tekst in Paint 3D

Paint 3D heeft twee versies van het tekstgereedschap, zodat u zowel in 2D als in 3D kunt schrijven. Beide zijn toegankelijk via de werkbalk onder Tekst. Gebruik het zijmenu om de kleur, het lettertype, de grootte en de uitlijning in het tekstvak aan te passen. Elk personage kan individueel worden aangepast zoals je hier in de afbeelding ziet. Met 3D-tekst, aangezien het object van een plat oppervlak kan bewegen, kunt u de positie ten opzichte van alle andere objecten aanpassen, net zoals bij elk 3D-model. Doe dit door het te selecteren en de pop-upknoppen rond de tekst te gebruiken.

Converteer 2D-afbeeldingen naar 3D-modellen

Screenshot met een 3D-model naast de originele 2D-afbeelding

Een andere manier om 3D-kunst te maken met Paint 3D is door een model te maken met een bestaande afbeelding. U kunt enkele van de hierboven beschreven hulpmiddelen gebruiken om de afbeelding uit het canvas te laten springen en uw anders platte foto’s tot leven te brengen. De zachte rand doodle wordt bijvoorbeeld gebruikt om de bloembladen te maken die u hier ziet, het midden van de bloem kan worden gebouwd met de bolvorm of scherpe rand doodle, en de kleuren worden gemodelleerd naar de platte afbeelding met behulp van de Pipet hulpmiddel om de kleur van de afbeelding te proeven.