Skip to content

5 manieren waarop mensen Instagram gebruiken

18 de juli de 2021
two black women at the beach together 821666176 f56eac72361d4bb0bdf52d5014dd4ef5

Instagram bestaat al sinds 2010. Naarmate het in populariteit groeide, hebben zowel individuele als zakelijke gebruikers nieuwe manieren gevonden om te profiteren van het sociale-mediaplatform buiten de gebruikelijke selfies, zonsondergangfoto’s en hashtags. Hier zijn vijf populaire manieren waarop Instagram-gebruikers omgaan met hun volgers, inhoud plaatsen en hun artistieke kant vinden.

Professioneel bewerkte foto’s delen

Instagram is meer dan een platform om te delen wat er op dit moment gebeurt. Het is een plek om publiekelijk de best mogelijke foto’s te delen, vaak professioneel vastgelegd en bewerkt. Ga naar het tabblad Instagram Verkennen om de populairste foto’s te bekijken die worden gedeeld. Velen hebben een hoge resolutie, missen filters en zijn waarschijnlijk gemaakt met een camera van goede kwaliteit en professioneel bewerkt.

Professioneel bewerkte video delen

Videorecorderscherm met dansers

Video wordt veel gebruikt en is erg populair op Instagram. U kunt vooraf opgenomen video’s van 15 seconden uploaden, evenals live video. Met de vooraf opgenomen video-uploadfunctie kunnen individuen en bedrijven clips opnemen met een echte camera, deze op een computer bewerken en deze video’s later op Instagram plaatsen. Er zijn ook talloze video-editor-apps voor mobiele apparaten die talloze clips in een professionele stijl laten zien en mooie effecten toevoegen.

Zakelijke merkopbouw

Instagram-post met een Starbucks-promotie

Bedrijven profiteren van het bereik en de kracht van Instagram om relevant te blijven op internet en meer weergaven te krijgen. Instagram biedt bedrijven de mogelijkheid om te pronken met hun logo’s, productlijnen, momentopnamen van actuele gebeurtenissen, etalagelocaties en alles wat likes en reacties van volgers genereert.

Promotiewedstrijden

Voorbeeld van een Instagram-wedstrijd waarin gebruikers worden gevraagd om foto's te taggen

In navolging van de merkopbouwende trend lanceren veel bedrijven wedstrijden op Instagram om meer buzz over hun aanbod te genereren, interactie te stimuleren en meer potentiële klanten te bereiken. Zakelijke accounts bieden soms de kans om iets gratis te winnen als gebruikers ermee instemmen om actie te ondernemen. Deze acties kunnen bestaan ​​uit het volgen op bepaalde sociale-mediasites, het taggen van een vriend en het opnieuw plaatsen van inhoud. Instagram-wedstrijden helpen bedrijven viraal te gaan en volgers betrokken te houden.

Shoutouts

Mond schreeuwen met gekleurde driehoeken die eruit vliegen

Een Instagram-shoutout is precies hoe het klinkt. Het is een openbare plug of goedkeuring die u van een andere gebruiker krijgt. Shoutout-berichten bevatten vaak foto’s of video’s van het account dat ze promoten. Het is een snelle en effectieve manier om volgers op Instagram op te bouwen. Enkele van de grootste Instagram-accounts gebruiken shoutouts als onderdeel van hun groeistrategie. Door op een ander account te verschijnen, kunnen gebruikers binnen enkele seconden nieuwe volgers krijgen.