Skip to content

5 online dating-rode vlaggen die u niet mag negeren

27 de juli de 2021
522868489 edit 56a6a5ac5f9b58b7d0e42334

Online daten is veranderd van iets dat werd bespot tot een populair platform om mensen te ontmoeten. Er zijn datingsites die zich richten op niche-doelgroepen, zoals FarmersOnly.com, evenals megasites zoals Match.com, eHarmony en Tinder. Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, online daten is niet meer weg te denken. In dit artikel richten we ons op online dating-rode vlaggen die je niet mag negeren in je zoektocht naar de perfecte date.

Niet iedereen is echt op zoek naar liefde

Let op, er zijn oplichters. Ze maken misbruik van mensen die op zoek zijn naar liefde en zullen proberen ze weg te lokken van datingsites en naar phishingsites en andere snode ondernemingen. Oplichters gebruiken technologieën zoals bots om hun vuile werk te doen en maken het moeilijk om de echte mensen van de nep te onderscheiden.

Rode vlag #1: je vragen niet direct beantwoorden

Veel oplichters gebruiken bots (programma’s die menselijke interacties nabootsen) om gebruikers ertoe te brengen gevaarlijke sites te bezoeken of persoonlijke informatie vrij te geven. Het probleem is dat bots niet denken. En bots werken niet goed samen, behalve enkele van de robuuste chatterbots. Als je een bot een vraag stelt, krijg je misschien geen direct antwoord. Het kan naar trefwoorden in uw reactie kijken en u iets relevants sturen. Toch zal het geen direct antwoord zijn. Als de persoon met wie je praat je vragen niet rechtstreeks beantwoordt, vraag hem of haar dan iets specifieks om te zien of het terugkomt met een ander algemeen antwoord. Dit helpt je te bepalen of je te maken hebt met een bot of een oplichter die niet de moeite wil nemen om een ​​gesprek te voeren.

Rode vlag #2: ik probeer je van de datingsite af te halen

Het doel van een oplichter is om u van de datingsite en op hun site te krijgen, zodat ze kunnen nemen wat ze van u willen, of het nu uw creditcardgegevens, persoonlijke gegevens of iets anders is. Verwacht dat ze u doorverwijzen naar een website, telefoonnummer of e-mailadres van hun keuze. Dit doen ze meestal in de eerste vijf berichten. Ze verspillen misschien wat tijd met het opbouwen van een band met u, maar uiteindelijk tonen ze hun ware bedoeling en sluiten ze de deal door u te verleiden op een link te klikken of offsite contact met hen op te nemen. Dit wil niet zeggen dat iedereen die je zijn telefoonnummer probeert te geven een oplichter is, maar het is een rode vlag en zou je alert moeten maken om te zoeken naar andere tekenen van gevaar.

Rode vlag #3 – Ik wil je locatie weten

Niemand mag van tevoren om uw adres vragen. Dit kan deel uitmaken van een phishing-zwendel of iets ergers. Geef nooit je locatie door totdat je iemand leert kennen. Als je afspreekt, zijn neutrale openbare locaties met veel mensen het beste om iemand nieuw te ontmoeten. Vertel een vriend altijd wat je plannen zijn en of je plannen veranderen.

Rode vlag #4: te snel te persoonlijk worden

Als ze zeer persoonlijke vragen stellen die buiten hun verband lijken te staan, kunnen ze proberen u te phishing voor persoonlijke informatie die ze kunnen gebruiken voor identiteitsdiefstal. Geef je geboortedatum niet aan vreemden. Het is een van de cruciale stukjes informatie die ze nodig hebben om een ​​account op jouw naam aan te maken.

Rode vlag #5: dunne of generieke accountprofielen

Als het datingprofiel zwak is en weinig andere informatie bevat dan een algemene verklaring zoals het cliché “Ik hou van lachen”, kan het een waarschuwing zijn dat ze ingeblikte knip-en-plak-zwendelprofielinformatie hebben gebruikt. Bekijk enkele tips om een ​​nep-vriendschapsverzoek te herkennen, aangezien veel van dezelfde tips in deze situatie van toepassing zijn.