Skip to content

5 oplossingen voor een kapotte autoverwarming

2 de juli de 2021
car radiator heater icon auto parts cooling engine metal equipment 524021602 acc686ed449943cf9054206835e5c929

Er is een goede manier om een ​​kapotte autoverwarming te repareren, en dan zijn er nog een aantal grotendeels ineffectieve halve maatregelen waar je gebruik van kunt maken als het geld krap is. De juiste manier omvat potentieel duur diagnostisch werk, tenzij je dat soort dingen zelf aankunt, en dan een reparatierekening in de lage tot midden driedubbele cijfers als je geluk hebt. De verkeerde manier om een ​​autoverwarming te repareren, of in ieder geval de andere manier, is om snel een patch te doen en dan een soort tijdelijke vervanging van de autoverwarming te bedenken die goed genoeg is om rond te komen. Afhankelijk van hoe koud het wordt waar je woont, zal je ervaring met deze benadering van het omgaan met een kapotte autoverwarming variëren van “meestal tevreden” tot “oké, het is tijd om een ​​tweede baan te zoeken om te betalen voor deze kapotte verwarmingskern.” Hier zijn vijf manieren om met een kapotte autoverwarming om te gaan. Waarschuwing emptor, en dat alles.

De juiste manier om een ​​kapotte autoverwarming te repareren

Corrosie rond de radiatordop is een indicator dat de rest van het koelsysteem, inclusief je verwarmingskern, het misschien ook niet zo goed doet.

De juiste manier om met een kapotte autoverwarming om te gaan, is door te beginnen met wat basisdiagnose en vervolgens te repareren wat er mis is. De exacte diagnoseprocedure verschilt van voertuig tot voertuig, maar als de verwarming van uw auto koud waait, kunt u het beste beginnen met de koelvloeistof. Als de koelvloeistof laag is, kan er lucht in de verwarmingskern zitten, wat zou verklaren waarom uw verwarming niet werkt. Zoek en repareer het lek, vul het op, en dat kan het einde zijn. Als de koelvloeistof vol is, is een goede manier om de werking van een paar belangrijke componenten te controleren, het pakken van een contactloze infraroodthermometer. Zo kun je controleren of de koelvloeistof goed opwarmt, want een vastzittende thermostaat kan ervoor zorgen dat een verwarming niet goed functioneert. Met een infraroodthermometer kunt u ook de invoer- en uitvoerslangen op de verwarmingskern controleren. Als de uitgangsleiding koud is, heeft u mogelijk een verstopte verwarmingskern of een klep die niet opent. In het voertuig kunnen problemen zoals een slechte aanjagermotor, schakelaar van de verwarming, mengdeur of weerstand van de aanjagermotor ervoor zorgen dat de verwarming niet werkt. Als je het specifieke onderdeel kunt identificeren dat defect is, kun je het vervangen en heb je weer warmte. Anders moet u iemand betalen om het diagnostische werk voor u te doen. Sommige problemen die ervoor zorgen dat een autoverwarming niet goed werkt, zijn relatief goedkope, snelle oplossingen, terwijl andere buitengewoon kostbaar zijn. Sommige verwarmingskernen zijn bijvoorbeeld zo diep begraven dat u het hele dashboard moet verwijderen om ze te bereiken. Als je met dat soort situaties te maken hebt en het geld is krap, dan wil je misschien een snelle oplossing en een alternatief voor autoverwarming overwegen om je rond te krijgen.

De snelle oplossing voor een slechte verwarmingskern

De meeste problemen met de autoverwarming zijn niet echt een probleem als je ze gewoon laat staan ​​totdat je het geld hebt om het defecte onderdeel te repareren, maar een lekkende verwarmingskern is daarop een grote uitzondering. Als uw verwarming niet werkt omdat de verwarmingskern lekt, kunt u te maken krijgen met een hoop plakkerige, stinkende antivries op de vloer van uw auto, en de motor kan zelfs oververhit raken als het koelvloeistofpeil te laag wordt. De snelle oplossing voor dit probleem, als u de reparatierekening niet kunt betalen, is om de verwarmingskern te omzeilen. U kunt dit zelf doen door de verwarmingsslangen door te snijden waar ze aan de verwarmingskern zijn bevestigd en ze vervolgens aan elkaar te splitsen, zolang u ervoor zorgt dat u de verbinding aandraait met goede wormwielklemmen en de verbonden slangen leidt zodat ze niet op rusten een heet oppervlak zoals een uitlaatspruitstuk of in de motorriemen en poelies vallen. Als u zich niet op uw gemak voelt om uw eigen verwarmingskern te omzeilen, zou een sympathieke monteur het werk relatief goedkoop moeten kunnen doen, tenzij de verwarmingskern uitzonderlijk moeilijk toegankelijk is. Zodra de verwarmingskern is omzeild, kunt u de kou trotseren of een aantal alternatieven voor autoverwarming verkennen die voldoende kunnen zijn om de winter door te komen.

Vervanging elektrische ontdooier

Een geweldige manier om een ​​voorruit te beslaan, is door de verwarming te laten ontdooien met een lekkende verwarmingskern. Antivries zal verstuiven, over je voorruit spuiten en een plakkerige, mistige film achterlaten die gewoon rondsmeert wanneer je het probeert weg te vegen. Als u zeker weet dat er geen antivries in uw verwarmingskast zit, en u heeft het geluk gehad dat u geen antivries op uw voorruit heeft gespoten, dan zult u merken dat het inschakelen van de airconditioning met de ontdooistand ingeschakeld uw voorruit prima. Het zal geen ijs smelten aan de buitenkant van de voorruit zoals uw verwarming zou doen, maar het is prima in andere situaties. De andere optie, als uw verwarming kapot is, is een vervanging van de elektrische ontdooier. Deze apparaten zijn helemaal niet bedoeld om het interieur van de auto op te warmen, dus ze hebben geen zin als u zich in een gebied bevindt waar het zo koud wordt dat u nodig hebben wat warmte in je auto om je ochtendrit te overleven. Maar als alles wat je zoekt iets is om je ramen te ontwasemen, en de A/C-methode niet werkt, dan is dit misschien wat je zoekt.

Vervanging elektrische autoverwarming

Als u onderweg warm wilt blijven zonder een werkende autoverwarming, dan is een soort plug-in autoverwarming uw enige echte optie. Een elektrische autoverwarming is een slechte vervanging voor een functionerende verwarmingskern, maar het is beter dan niets. Dit type elektrische verwarming van 12 volt zal doorgaans niet krachtig genoeg zijn om het in uw auto lekker warm te maken zoals een functionerende autoverwarming zou doen, maar als u er een in uw gezicht wijst, neemt u misschien genoeg van de rand weg om uw woon-werkverkeer te maken op zijn minst op iets comfortabels lijken. Een andere optie voor elektrische autoverwarming is om een ​​verlengsnoer naar uw auto te laten lopen met een kachel die veilig kan worden gebruikt in een kleine ruimte zoals een auto, en laat deze lopen voordat u ’s ochtends gaat rijden. Je verliest snel warmte als je hem uitzet en begint te rijden, maar in combinatie met een verwarming op batterijen, blijf je misschien warm genoeg tijdens een korte rit om het de moeite waard te maken.

Je broodjes opwarmen

Als uw auto verwarmde stoelen heeft, kunt u het koude weer misschien uitzitten door ze aan te zetten, te bundelen en op het beste te hopen. U kunt ook aftermarket-autostoelverwarmers kopen die prima werken, als uw auto deze optie niet heeft. Hoewel verwarmde stoelen niet echt iets doen om je op te warmen, althans niet op dezelfde manier als een functionerende autoverwarming zou doen, hebben onderzoeken aangetoond dat ze wonderen kunnen doen voor de waargenomen warmte. Tussen het bundelen en het maken van een paar hete gekruiste broodjes, kun je misschien je lichaam voor de gek houden door te vergeten dat je je kapotte autoverwarming nog steeds niet hebt gerepareerd.