Skip to content

5 redenen om bij Windows Vista te blijven

20 de juli de 2021
Windows Vista 57c956973df78c71b606e86f

Windows Vista was niet de meest geliefde release van Microsoft. Mensen kijken met nostalgie naar Windows 7, maar veel liefde voor Vista hoor je niet. Microsoft is het grotendeels vergeten, maar Vista was een goed, solide besturingssysteem met veel voordelen. Als u overweegt te upgraden van Vista naar Windows 7 of hoger, zijn hier vijf redenen om het vol te houden (en een belangrijke reden om dat niet te doen).

Vista is Windows 7 met meer Pools

Windows 7 is in wezen Vista. De onderliggende motor is hetzelfde. Windows 7 voegt gewoon veel glans en verfijning toe aan de basis Vista-onderbouwing. Dat betekent niet dat de twee producten een tweeling zijn. Windows 7 is sneller en gemakkelijker te gebruiken, maar onder de motorkap hebben ze de meeste van dezelfde onderdelen.

Vista is veilig

Vista is een veilig, goed vergrendeld besturingssysteem. Een van de innovaties die het introduceerde, was Gebruikersaccountbeheer. UAC, hoewel aanvankelijk pijn in de nek met zijn eindeloze prompts, was een enorme stap voorwaarts voor beveiliging en werd in de loop van de tijd verfijnd om minder vervelend te zijn.

Compatibiliteit van applicaties is geen probleem

Een van de grootste problemen die Vista vanaf het begin had, was de manier waarop het veel XP-programma’s brak. Microsoft beloofde brede compatibiliteit en leverde pas later, maar updates en servicepacks losten uiteindelijk de meeste van deze problemen op, en softwarebedrijven werkten uiteindelijk hun stuurprogramma’s bij totdat vrijwel alles met Vista werkte.

Vista is stabiel

Vista werd jarenlang over de hele wereld gebruikt en aangepast. De meeste problemen werden ontdekt en verholpen, wat leidde tot een ijzersterk besturingssysteem dat voor de meeste gebruikers niet vaak crasht.

Vista bespaart geld

U kunt niet rechtstreeks upgraden naar Windows 7 vanuit XP, wat betekent dat de upgrades afkomstig zijn van Vista. Het kan voor velen moeilijk zijn om de hogere kosten voor Windows 7 of hoger te rechtvaardigen wanneer Vista veel van dezelfde dingen doet en ze goed doet.

Een grote reden om niet bij Windows Vista te blijven

Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows Vista beëindigd. Dat betekent dat er geen Vista-beveiligingspatches of bugfixes meer zullen zijn en geen technische hulp meer. Besturingssystemen die niet langer worden ondersteund, zijn kwetsbaarder voor kwaadaardige aanvallen dan nieuwere besturingssystemen.