Skip to content

5G-mythen ontkracht omdat Verizon veel betaalt voor spectrum

6 de juli de 2021
GettyImages 1155402179 7bc970d02fb248b2b559a2b4c9c4f60e

Belangrijkste leerpunten

  • Verizon overtreft het pakket in een recente FCC-veiling.
  • Een 5G-expert ontkracht veelvoorkomende mythes over 5G-prestaties.
  • 5G zal de manier waarop mensen hun telefoons gebruiken niet drastisch veranderen.

De recente acquisitie van extra mid-range spectrum zou Verizon kunnen helpen om te concurreren met AT&T en T-Mobile in de race om 5G-cellulaire suprematie. Maar 5G, zeggen sommige experts, is misschien niet zo revolutionair als providers willen dat je denkt. Verizon was op 2 september de big spender toen de Federal Communications Commission (FCC) de resultaten van de 3,5 GHz-veiling bekendmaakte, waaruit bleek dat het bedrijf $ 1,9 miljard betaalde voor 557 licenties. De aankoop van het mid-range spectrum is van cruciaal belang bij de uitbreiding van de 5G-service door het bedrijf, buiten een handvol grote steden die momenteel worden bediend door de snellere, maar kortere mmWave-technologie. Het middenbereik voor 5G maakt gebruik van microgolven van 2,5-3,7 GHz en biedt een goede mix van dekking en capaciteitsvoordelen, essentieel voor een succesvolle uitrol van 5G. “De vraag waarmee de industrie wordt geconfronteerd, is wat eerst komt, de infrastructuur of de apparaten?” “Ik denk dat de aankoop van Verizon belangrijk is omdat het teruggaat naar het fundamentele probleem dat er niet genoeg spectrum is om de communicatie voor alle gebruikers te onderhouden”, vertelde industrie-expert David Hall, die werkt voor NI, voorheen bekend als National Instruments, reddingsdraad in een telefonisch interview. Ondanks de grote investering denkt Hall niet dat draadloze klanten een groot verschil zullen zien wanneer 5G in hun markten wordt ingezet.

5G-prestaties

Hall ging in op een van de grote mythes over 5G: dat het de dagelijkse prestaties van hun apparaten drastisch zal veranderen. “Het is een mythe dat de meeste gebruikers van dag tot dag aanzienlijke verbeteringen in hun gebruikerservaring zullen zien”, zegt Hall. “Als je erover nadenkt om een ​​high-definition video te downloaden of die in realtime te streamen… zou je dat vandaag nog kunnen doen.” Hall voegde eraan toe dat veel van de marketinggeroezemoes over gigabits per seconde doorvoer en sommige bandbreedtespecificaties niet nodig zijn voor de meerderheid van de gebruikers. “Ik denk dat de vervoerders alles hebben geleverd wat de typische gebruiker nodig heeft”, zei hij. “Ik denk niet dat als Verizon of AT&T morgen op magische wijze het dubbele aantal basisstations zou inzetten, dit de gebruikerservaring vandaag drastisch zou verbeteren.”

Hall ziet de inzet van 5G-netwerken meer gaan over netwerkcapaciteit en bandbreedte dan over gebruikerservaring. Hij zei toen dat alle providers op het punt komen dat ze niet genoeg spectrum hebben om al het verkeer te vervoeren, en de FCC-veiling kwam eerder dan verwacht. “We wisten dat het eraan zat te komen, maar we dachten dat het meer tijd zou kosten”, zei hij.

Een weergave van een Verizon-winkel die reclame maakt voor 5G tijdens de pandemie van het coronavirus

Rich Young van Verizon zei in een verklaring dat het toegenomen mid-band spectrum “belangrijker dan ooit was, aangezien de VS ernaar streeft haar wereldwijde concurrentievermogen en leidende positie bij de implementatie van 5G-netwerken te behouden.” Hij zei dat nieuwe investeringen in het middensegment de digitale kloof zullen helpen dichten en de deur zullen openen naar nieuwe innovaties voor miljoenen Amerikaanse consumenten en bedrijven. Veel delen van het land zijn onderbemand als het gaat om sneller internet, maar 5G heeft het potentieel om die kloof te dichten. Door het bereik van snel internet uit te breiden naar achtergestelde gemeenschappen, zullen meer mensen toegang hebben tot informatie, onderwijs en entertainment. Apps doordrenkt met cognitieve diensten die AI en IoT-apps gebruiken die in slimme huizen worden gebruikt, zullen de volgende golf van technologische evolutie inluiden. Alles, van telegeneeskunde tot autonome voertuignavigatie, zal naar verwachting worden verbeterd door 5G-netwerken.

Oververkochte voordelen van 5G

Hall is van mening dat de draadloze industrie de voordelen van 5G te veel heeft verkocht, maar gelooft dat de investering in infrastructuur op tijd zal renderen. “De wereldwijde behoefte aan 5G is tijdsafhankelijk. De vraag waarmee de industrie wordt geconfronteerd, is wat eerst komt, de infrastructuur of de apparaten? We zien dat carriers 5G-apparaten op de markt brengen, zodat ze de infrastructuur kunnen inzetten wanneer ze die nodig hebben”, zei hij.

Meer 5G-mythen

Wat betreft de andere mythen over 5G? Hall zei dat er absoluut geen bewijs is dat 5G het coronavirus veroorzaakt, hoewel sommige zendmasten werden verbrand en breedbandingenieurs werden bedreigd door het gerucht. Hier zijn enkele andere mythbusters:

  • Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ooit heeft gesuggereerd dat straling van mobiele telefoons moet worden vermeld als “mogelijk kankerverwekkend voor mensen”, is er geen sluitend bewijs dat mobiele telefoons een bedreiging vormen voor mensen.
  • 5G-telefoons zullen uw 4G-telefoon niet vervangen. Hoewel er een 5G-telefoon nodig is om toegang te krijgen tot 5G-netwerken, blijven 4G-telefoons werken.
  • 5G zal niet noodzakelijkerwijs videostreaming verbeteren. Dat hangt af van serviceproviders zoals Netflix, Hulu en anderen. De meeste providers bieden al premium-services, zodat u high-definition en ultra-high-definition video’s kunt downloaden.

Het lijdt geen twijfel dat 5G-netwerken en hun opvolgers een verscheidenheid aan industrieën en technologieën zullen bevorderen als we de kracht van 5G-innovatie benutten. Die dag komt eraan, maar hij is er nog niet.