Skip to content

6 tips voor het kiezen van de beste selfiestick

8 de augustus de 2021
Selfie Stick Tips 56a761cf5f9b58b7d0e9fa52

Wat te weten

  • De klem van de selfiestick moet groot genoeg zijn voor je apparaat. Een uitschuifbare kunststof klem is vaak het veiligst.
  • Zorg ervoor dat de stick een camerabevestiging heeft om te gebruiken met een camera of GoPro. Zoek voor draagbaarheid een stok die gemakkelijk kan worden ingekort.
  • Overweeg een afstandsbediening voor handsfree actie. Overweeg voor gebruik met de achteruitrijcamera een spiegelbevestiging die het display van uw telefoon weerspiegelt.

Dit artikel bespreekt de zes belangrijkste functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een selfiestick om uw persoonlijke afbeeldingen te perfectioneren.

Grootte doet er toe

Veel mensen hebben de neiging om zich te concentreren op het “stick” -gedeelte van de selfiestick bij het nadenken over hun opties. Een van de belangrijke onderdelen van elke selfiestick is echter de houder die de telefoon herbergt. Als je een kleiner apparaat gebruikt, ben je over het algemeen goed om te gaan. Als je echter een grotere smartphone hebt, zoals de iPhone 6-lijn, de Samsung Galaxy Note Edge, of zelfs een vreemd gevormde eend zoals de LG G Flex 2, kan het zijn dat de klem niet groot genoeg is om je apparaat. Dit geldt met name voor oudere selfiesticks die werden uitgebracht voordat gigantische telefoons de nieuwe standaard werden. Zorg er daarom voor dat de klem groot genoeg is voor uw apparaat naar keuze.

Mooie greep

Over selfiestick-wiegjes gesproken, niet alle klemmen zijn gelijk gemaakt. Als je kijkt naar klemmechanismen, denk dan aan gebruiksgemak en veiligheid. De twee meest voorkomende stijlen die we op de markt hebben gezien, zijn een uittrekbare draadklem of een uitschuifbare plastic handgreep met bevestigingsmiddelen. De metalen draadgreep heeft het voordeel dat hij snel en gemakkelijk op te zetten is, maar de greep kan een beetje dubieus zijn als je hem ergens tegenaan stoot of hem aan plotselinge, sterke bewegingen blootstelt. De uitschuifbare plastic klem kan wat langer nodig hebben om vast te maken, maar als hij eenmaal is vergrendeld, moet hij redelijk veilig zijn. Zorg er bij het kiezen van de laatste voor dat de randen een goede “bite” hebben, om zo te zeggen, zoals we hebben gezien met losse grepen die het doel van zo’n klemmechanisme vrijwel teniet doen.

Oplopen

Iedereen houdt van een veelzijdige gadget. Hoewel de meeste mensen selfiesticks gebruiken met hun smartphones, kunnen ze ook een handig accessoire zijn voor kleine camera’s en videocamera’s. Als je geïnteresseerd bent om je stick te gebruiken met een apparaat zoals de robuuste JVC Everio Quad-Proof-camera of zelfs een GoPro, wil je er een kopen die ook wordt geleverd met een camerabevestigingsoptie. Meestal gaat het om een ​​dikke schroef die aan de onderkant van een gewone camera kan worden bevestigd. Nu we het toch over dit onderwerp hebben, raden we ook aan om een ​​stick te kopen die wordt geleverd met een goed kogelgewricht voor de camerabevestiging of zelfs voor de smartphonehouder. Dit geeft u tal van mogelijkheden voor positionering wanneer u onderweg bent. Zorg er wel voor dat je oppast voor goedkope wartels die niet zo goed werken of gemakkelijk breken.

Het lange en korte ervan

Het is natuurlijk geweldig om een ​​selfiestick te hebben met voldoende lengte om zoveel mogelijk van die panoramische bezienswaardigheden in beeld te krijgen. Maar lengte is slechts een deel van de vergelijking. Draagbaarheid is ook belangrijk voor selfiesticks, dus je zult er een willen hebben die voldoende ingekort kan worden om hem gemakkelijk te kunnen dragen tijdens het reizen of rondlopen. Nu we het toch over dit onderwerp hebben, let ook op het uitbreidingsmechanisme. Sommige sticks, zoals de iStabilizer Monopod, hebben bijvoorbeeld een eenvoudig, stijver mechanisme dat lijkt op een oude autoantenne. Dan heb je andere opties, zoals de Satechi Bluetooth Smart Selfie Arm, die een losser verlengmechanisme heeft maar wordt geleverd met een slot om hem op zijn plaats te houden zodra deze tot de ideale lengte is uitgeschoven.

Handenvrij? Soort van

Hoewel je je smartphone kunt programmeren om een ​​sluitertimer te gebruiken voordat je een foto maakt, is een externe trigger handiger om veel foto’s te maken met je selfiestick. Voor basissticks kun je een aparte afstandsbediening krijgen waarmee je de camera van je smartphone op afstand kunt activeren (hetzelfde geldt ook voor sommige speciale foto- en videocamera’s). Sommige sticks, zoals de eerder genoemde Satechi, worden echter geleverd met een smartphone-compatibele afstandsbediening waarmee je direct vanaf het handvat een schot kunt maken.

Spiegeltje, Spiegeltje op de Stok

Als je prioriteit geeft aan de kwaliteit van afbeeldingen, nou, je zou een DSLR krijgen. Maar serieus, we hebben het hier over telefoons en wat de apparaten betreft, is de camera aan de achterkant meestal veel beter dan de camera aan de voorkant die mensen normaal gebruiken bij het maken van selfies. Als je de achteruitrijcamera wilt gebruiken maar je telefoonscherm nog steeds goed wilt inlijsten, worden sommige sticks ook geleverd met een spiegeloptie of bijlage die het scherm van je telefoon weerspiegelt. Overweeg een van deze als je de beste foto’s van je smartphone wilt terwijl je een selfiestick gebruikt.