Skip to content

6 Vine-kijkers die u kunt gebruiken om online Vine-video’s te bekijken

16 de juli de 2021
vineviewer 571296343df78c3fa2d5ff48

De Vine-service is op 17 januari 2017 stopgezet, maar we hebben de onderstaande informatie voor archiefdoeleinden achtergelaten. Vine-video’s bekijken op een mobiel apparaat via de officiële Vine-app was cool en zo, maar wat als je ze op een gewone computer via je webbrowser wilde bekijken? Er waren een aantal behoorlijk coole tools die je kon gebruiken om te genieten van enkele van de meest vermakelijke video’s van zes seconden op een gewone desktop- of laptopcomputer in plaats van te wachten tot mensen die je volgt ze delen op Twitter. Hier is een lijst met Vine-viewerwebsites waarmee je ooit nieuwe Vines kon ontdekken en zelfs naar specifieke tags of gebruikers kon zoeken.

Het Vine-app-logo.

Vine.co

Vine.co

Vine was vroeger toegankelijk op het gewone web en niet alleen in app-vorm. Helaas wordt alles gearchiveerd en kun je niet langer gewoon door de site bladeren zoals je kon voordat ze de service stopten. Gebruikers kunnen eenvoudig Vine.co bezoeken en bladeren door kanalen, aanbevolen Viners, keuzes van de redacteur, afspeellijsten, trending-tags en meer. Vroeger kon je zelfs inloggen op je account om je gepersonaliseerde feed te zien en je account op internet te gebruiken, net zoals je dat in de app kon doen.

Vine-kijker

Als je iets anders wilde, was Vine Viewer een eenvoudige website die recent geüploade Vine-video’s in een rasterlay-out weergaf. Met welke webbrowser je ook kiest, je kunt snel door Vine-video’s zoeken en de zoekbalk in de rechterbovenhoek gebruiken om te zoeken naar Vines die zijn getagd met een bepaald trefwoord of video’s die zijn geüpload door specifieke gebruikers.

VineBox.co

VineBox.co beweerde alleen populaire berichten van YouTube en Instagram te beheren. Het lijkt echter niet meer te werken door een gebrek aan onderhoud aan de site. Vroeger bevatte het video’s van verschillende andere sociale videoplatforms, waaronder Instagram, Coub en Vine. Vroeger kon je naar het tabblad Vine navigeren om Vine-video’s te zien in een rasterlay-outstijl die vergelijkbaar is met Vine Viewer. Als je op een Vine klikte, kon je de pijlen gebruiken om naar de volgende of vorige video’s te navigeren of te wachten tot deze vanzelf naar de volgende gaat. De meest populaire video’s werden standaard op de startpagina weergegeven, maar je kunt de knoppen bovenaan gebruiken om grappige video’s, video’s van top Viners en meer te bekijken.

Vpeeker

Vpeeker

Vpeeker is een van de laatste Vine-kijkers die nog actief is (hoewel wie weet hoe lang dat nog gaat duren). Het is geweldig als je niet op zoek bent naar iets specifieks, en je wilt gewoon een soort van kanaal surfen op Vine-video’s zoals je hetzelfde zou doen op tv. Deze Vine-viewer-tool liet je ooit een oneindige stroom van recent geüploade Vine-video’s in realtime zien, automatisch naar de volgende, maar nu lijkt het ze gewoon willekeurig weer te geven. Je kunt ook de Twitter-tweet en gebruikerslink zien waar de Vine vandaan komt, zoals deze aan je wordt getoond.

WijnstokRoulette

VineRoulette was gewoon een andere eenvoudige Vine-viewer voor het web. U kunt op een van de voorgestelde tags klikken om Vines te verkennen of een willekeurig woord in de zoekbalk typen. Een rasterachtige lay-out verscheen op een nieuwe pagina met Vine-videominiaturen (helaas leken niet alle miniaturen correct te laden), en je kon op een van hen klikken om het te bekijken.

WijnstokkenZap

VinesZap was een andere zeer eenvoudige geautomatiseerde Vine-viewer die al het werk voor u deed in een aanpasbare rasterachtige viewer die totaal anders is dan alle andere hierboven genoemde. Vroeger kon je eenvoudig de rasterstijl kiezen die je wilt zien en bekijken. Je kunt met VinesZap één video tegelijk, vier video’s tegelijk of wel negen video’s tegelijk bekijken. Het enige dat u hoefde te doen, was uw cursor over een video te bewegen om het geluid aan te zetten, zodat u ernaar kon luisteren terwijl het wordt afgespeeld. Deze site toonde de nieuwste geüploade video’s, die geen van alle werden gemodereerd.