Skip to content

7 vervelende dingen over de Wii U

1 de augustus de 2021
miiverse screen 56a6ac173df78cf7728fa52a

De Wii U was de opvolger van de Nintendo Wii en de voorloper van de Nintendo Switch. De meeste mensen hebben goede herinneringen aan de console, maar er waren een paar gebreken. We hebben die onvolkomenheden onder de loep genomen, van de vervelende opstartgeluiden van de Wii U tot de onhandige achterwaartse compatibiliteit met de Wii.

Oneindige Miiverse Babbel

Om de een of andere reden houdt Nintendo niet van stilte. Zet een PS3 of een Xbox 360 aan en je krijgt een opstartriff en dan gezegende stilte, maar de Wii U staat erop je irritante, repetitieve muziek te geven in combinatie met rare kleine uitroepen van Mii-personages van andere spelers. Dit in combinatie met het ontbreken van een mute-knop op de tv-bediening suggereert dat iemand bij Nintendo altijd van lawaai houdt.

Geen manier om downloads tussen consoles over te zetten

Met de Wii U wordt alle inhoud gedownload via een gebruikersaccount, maar downloads zijn nog steeds gekoppeld aan de specifieke console (in tegenstelling tot de PS3 en 360). Met andere woorden, als u een bijgewerkte console met meer opslagruimte krijgt, kunt u uw games niet overzetten. Gelukkig is het mogelijk om gegevens over te zetten tussen Nintendo Switch-consoles.

Geluidsvertraging tussen tv en gamepad

Afhankelijk van je tv heb je mogelijk een probleem met geluidsvertraging, waarbij het geluid dat uit je televisieluidsprekers komt niet helemaal synchroon loopt met het geluid dat uit je gamepad komt. Je kunt het geluid op de gamepad uitschakelen om te voorkomen dat je een echo hoort, maar sommige games bieden verschillende geluiden op de gamepad (zoals verbale communicatie), zodat je misschien iets belangrijks mist.

Geen mute-knop op de afstandsbediening van de tv

Het is geweldig dat de Wii U-gamepad ook dienst doet als tv-afstandsbediening, maar waarom is er in hemelsnaam geen mute-knop? Hoewel je het volume van je televisie kunt aanpassen met de gamepad, zou het fijn zijn als er een manier was om het geluid direct uit te schakelen.

Google-zoekopdrachten gaan door Japan

Oorspronkelijk op de Wii U, als je op het zoekpictogram in de internetbrowser klikte, kon je onmiddellijk je zoekopdracht typen en resultaten krijgen. Op een dag begon het selecteren van zoeken gebruikers plotseling naar de Japanse website van Nintendo te leiden, die doorverwijst naar een Google-zoekpagina. Je kunt nog steeds het oude instant-zoekvak instellen, maar alleen als je overschakelt naar de andere zoekoptie van de Wii U, Yahoo.

De Wii U-browser ondersteunt geen Flash

De Wii U-webbrowser omarmde de nieuwe HTML5-standaard, maar het gebrek aan ondersteuning voor Flash beperkt het type inhoud waartoe je toegang hebt. U kunt bijvoorbeeld Pandora Radio niet gebruiken of de meeste gratis internetgames spelen. Het weglaten van Flash is vooral vreemd gezien het feit dat de Wii het ondersteunde.

De Wii-emulator

Om GameCube-spellen op de Wii te spelen, plaats je gewoon de GameCube-schijf in de Wii en start je het spel. Bij de Wii U moet je eerst de Wii-emulator starten. Het is een rare, onhandige benadering van achterwaartse compatibiliteit. Idealiter had Nintendo de Wii-game-ervaring nog beter moeten maken door de kracht van de Wii U te gebruiken om de graphics van Wii-games op te waarderen. Aan de positieve kant betekent deze benadering dat de emulator Wii-homebrew-games kan spelen.