Skip to content

8 Alexa-routine-ideeën voor thuis

7 de juli de 2021
using amazon alexa app for echo dot 3rd generation t20 YELgBm 03cb8e88e0644a5a949e0ef9e69cfde7

Met routines kun je meerdere Alexa-commando’s automatisch uitvoeren. Als je wat inspiratie nodig hebt, zijn hier enkele waardevolle en grappige Alexa-routine-ideeën en tips voor het aanpassen van je routines.

Goedemorgen met Alexa: begin je dag goed

Een ochtendroutine van Alexa kan het opstaan ​​een stuk makkelijker maken. Hoe meer slimme apparaten je met Alexa hebt verbonden, hoe meer je je dagelijkse routine kunt automatiseren. U kunt bijvoorbeeld de helderheid van uw slimme lampen geleidelijk verhogen en uw dag beginnen met een afspeellijst, gevolgd door uw aangepaste Alexa-flitsbriefing. Beëindig je routine door Alexa de lichten te laten uitdoen en de thermostaat aan te passen wanneer je van huis gaat. Stel je ochtendroutine in om elke ochtend op hetzelfde tijdstip te lopen, maar vergeet niet om weekenden uit te sluiten!

Alexa-beveiligingsroutines: laat Alexa vergrendelen en u veilig houden

Als je slimme sensoren (of andere Alexa-compatibele apparaten met bewegingsdetectoren) in je hele huis hebt geïnstalleerd, kan Alexa fungeren als een solide beveiligingssysteem. Je kunt Alexa bijvoorbeeld laten waarschuwen wanneer iemand bewegingssensorlampen activeert of een raam probeert te openen. Amazon’s Ring-deurbel integreert met Alexa, zodat je Alexa de camerafeed op je Echo Show-scherm kunt laten weergeven wanneer iemand aan je deur komt. Vergeet niet om Alexa Guard aan te zetten voordat je het huis verlaat om indringers in de gaten te houden terwijl je weg bent.

Alexa, I’m Home: Ideeën voor avondroutines

Wilt u worden begroet met een comfortabel huis wanneer u uit het werk komt? Programmeer Alexa om de thermostaat in te stellen, de lichten aan te doen en je Amazon slimme oven voor te verwarmen voordat je zelfs maar door de deur loopt. Je kunt ook bewegingsdetectoren instellen en Alexa lichten, ventilatoren of andere apparaten laten inschakelen wanneer je een kamer binnenloopt. Heb je een flair voor het dramatische? Laat Alexa je themalied spelen wanneer je door de voordeur loopt om iedereen te laten weten dat je thuis bent.

Houd uw kinderen op schema: huiswerkherinneringen en meer

Als je kind een Echo Dot Kid’s Edition (of een andere slimme Alexa-speaker) in zijn kamer heeft, kun je routines instellen om hem eraan te herinneren huiswerk te maken, zijn kamer op te ruimen of de vuilnis buiten te zetten volgens een vast schema. Naast het configureren van Alexa ouderlijk toezicht voor Amazon-services, kun je limieten instellen voor de tv-tijd door een sensor op de tv-standaard te plaatsen. Als de sensor wordt geactiveerd, kan Alexa hen vertellen weer aan het werk te gaan. Maak gebruik van routines om aankondigingen te plannen voor het slapengaan en wanneer je ’s ochtends moet opstaan.

Trainen met Alexa: oefen Rottuine-ideeën

Gymmaatje nodig? Alexa heeft een aantal ingebouwde trainingen van verschillende lengte, en je kunt extra Alexa-fitnessvaardigheden toevoegen, zoals 5-minuten planktraining en My Gorgeous Trainer. Rijg ze aan elkaar om aangepaste trainingsroutines te maken. Als je je Fitbit aan Alexa koppelt, kan ze je vertellen hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel trappen je hebt beklommen en meer.

Gazononderhoud automatiseren: routine-ideeën voor uw tuin

Synchroniseer Alexa met je slimme sproeiers om je gazon volgens een schema te besproeien, of laat Alexa je eraan herinneren om voor de planten te zorgen. Heb je een diverse tuin met veel verschillende behoeften? Creëer een Alexa-routine om je eraan te herinneren welke planten op welke dag je aandacht nodig hebben. Eenmaal ingesteld, voegt Alexa je tuinschema toe aan je dagelijkse flitsbriefing. Met de juiste apparatuur kun je ook je kerstverlichting en decoraties bedienen met Alexa-routines en zelfs kleurthema’s maken voor verschillende dagen van de week.

Keep It Down!: Alexa Volumeregeling Routines

Je kunt het volume van Alexa handmatig aanpassen, of je kunt een routine instellen om het volume aan te passen op basis van het tijdstip van de dag. Misschien wilt u voor elk van uw apparaten verschillende routines instellen, zodat uw Echo uw kinderen ’s avonds niet wakker maakt, of omgekeerd. Je kunt nog creatiever worden met routines. Ben je het zat om je kinderen steeds hetzelfde liedje te horen spelen? Stel een routine in die voorkomt dat Alexa een nummer meer dan één keer in een bepaalde periode speelt.

Goodnight Alexa Routine: maak je klaar voor bed en slaap beter

Creëer een nachtelijke routine om de deuren op slot te doen en het licht uit te doen voordat je naar bed gaat. Alexa ondersteunt tientallen slaap-apps die je kunt toevoegen, waaronder een maker van witte ruis en een slaaptimer. Met behulp van bewegingssensoren kan Alexa een nachtlampje aandoen als iemand opstaat om naar het toilet te gaan. Nachtelijke routines zijn vooral ook geweldig voor kinderen. Alexa kan ze bijvoorbeeld elke avond op hetzelfde tijdstip een verhaaltje voorlezen. FAQ

  • Waarom wordt mijn Alexa-routine niet geactiveerd?

    Als een Alexa-routine niet reageert zoals verwacht en je meerdere Echo-apparaten hebt, controleer dan de Alexa-app om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat hebt geselecteerd voor de routine. Als het nog steeds niet werkt, verwijdert u de routine en maakt u deze opnieuw. Als er andere slimme apparaten in de routine zijn opgenomen, zorg er dan voor dat de apparaten goed werken.

  • Hoe bewerk ik een Alexa-routine?

    Om een ​​routine te bewerken, open je de Alexa-app en ga je naar Meer > routines. Selecteer de routine die u wilt bewerken en tik op het item dat u wilt wijzigen, zoals de trigger of actie. Kraan De volgende om de wijzigingen toe te passen.

  • Hoe stel ik een routine in op Alexa op een computer?

    De enige manier om een ​​Alexa-routine te maken of te bewerken, is via de Alexa-app voor iOS of Android.