Skip to content

8 beste gratis fotobewerkings-apps

3 de juli de 2021
GettyImages 529231383 58ed1ead3df78cadab020653

Met deze gratis fotobewerkings-apps worden de foto’s die je op je telefoon of tablet maakt nog verbazingwekkender dan ze al zijn. Misschien vind je ze zelfs zo leuk dat je niet veel behoefte zult hebben aan online foto-editors of beeldbewerkingssoftware. Je vindt een heleboel functies in deze apps, waaronder opties om kleuren aan te passen, de oriëntatie te wijzigen, bij te snijden, effecten toe te voegen, een foto in te kaderen, stickers toe te voegen, rode ogen te verwijderen, lettertypen toe te voegen en nog veel meer. Of u nu iPhone of Android gebruikt, u zult blij zijn te weten dat bijna al deze apps compatibel zijn met uw apparaat en volledig gratis te downloaden en te gebruiken zijn.

Pixlr

Wat we leuk vinden?

 • Supergemakkelijk in gebruik.
 • Verschillende hulpmiddelen.
 • Veel overlays om uit te kiezen.
 • Ondersteunt ook collages.

Wat we niet leuk vinden

 • Geeft altijd een advertentie weer wanneer u opslaat.
 • Weinig lettertype-opties.
 • Niet vloeiend zoomen.

Pixlr is gemakkelijk te gebruiken en biedt 2 miljoen combinaties van gratis effecten, overlays en filters. Alle menu-opties staan ​​onderaan de app voor gemakkelijke toegang, en je kunt altijd de voor en na zien voordat je een bewerking uitvoert. De tools omvatten bijsnijden, roteren, dubbele belichting, algemene aanpassingen, autofix, automatisch samentrekken, vervagen, vloeiend maken, verscherpen, spatten, genezen en rode ogen verwijderen. Voor fijnafstemming worden penselen meegeleverd om op te helderen, donkerder te maken, te pixeleren en te tekenen. Er zijn ook leuke effecten, heel veel overlays en stileeropties zoals potlood en waterverf. Pixlr ondersteunt ook frames en tekst. Wanneer u klaar bent met bewerken, krijgt u de mogelijkheid om op te slaan als een aangepast formaat of om te kiezen uit klein, medium of max.

Downloaden voor:

Snapseed

Screenshot van de Snapseed Android-app voor beeldbewerking

Wat we leuk vinden?

 • Geladen met effecten op professioneel niveau.
 • Leuk om te experimenteren met niet-destructieve effecten.
 • Gebruiksvriendelijke interface.
 • Nul advertenties.

Wat we niet leuk vinden

 • Tools op professioneel niveau vereisen mogelijk een leercurve voor beginners.
 • Kan geen nieuwe foto maken via de app; moet afbeeldingen selecteren die op het apparaat zijn opgeslagen.

De effecten en stijlen die je aan een afbeelding kunt toevoegen met de Snapseed-app van Google zijn erg mooi, en het toepassen ervan is extreem eenvoudig met simpele vingerbewegingen. Het eerste menu is voor uiterlijk. Kies uit stijlen zoals glad, ochtend of silhouet om direct een vooraf ingestelde look toe te passen. Alle andere bewerkingstools bevinden zich in het menu Tools. Er zijn meer dan 25 tools beschikbaar, zoals tune image, curves, healing, glamour glow, HDR scape, zwart-wit, retrolux, korrelige film, head post, frames, selection en drama. Een teksttool (met veel stijlen) en kaders zijn ook slechts een tik verwijderd. Nadat u een hulpmiddel heeft geselecteerd, veegt u naar links of rechts om het een kleinere of grotere impact op de afbeelding te maken. Verticaal vegen schakelt tussen de verschillende instellingen van de tool. Met dit niveau van controle over de kracht van een tool onderscheidt deze afbeeldingseditor zich van de rest. Tik en houd vast op elk gewenst moment om een ​​bewerking met de vorige te vergelijken om te zien hoe geweldig (of niet zo geweldig) het eruit zal zien als het wordt toegepast. U kunt bewerkte afbeeldingen met een aangepaste naam in elke map opslaan of ze rechtstreeks vanuit Snapseed openen in een andere app.

Downloaden voor:

BeFunky

Screenshot van de BeFunky Android-app voor beeldbewerking

Wat we leuk vinden?

 • Geweldig voor het bijwerken van portretten.
 • Foto-editor en collage maker.
 • Gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface.

Wat we niet leuk vinden

 • Moeilijk om tekst precies uit te lijnen.
 • Te gemakkelijk om per ongeluk bewerkingen terug te draaien.

BeFunky is een extreem makkelijke app om te gebruiken omdat de knoppen duidelijk en begrijpelijk zijn en alle bewerkingstools zijn gecategoriseerd in secties waardoor ze gemakkelijk te vinden zijn. Je kunt veel doen met deze app, inclusief de normale bewerkingstaken maar ook retouches. Er zijn hulpmiddelen om rode ogen te verwijderen, onvolkomenheden te herstellen, tanden witter te maken, onze rimpels te strijken, de oogkleur te veranderen en lippenstift en andere make-up aan te brengen. Er is ook een teksttool met ondersteuning voor gelaagdheid en heel veel lettertypestijlen, een handvol frames en een leuk “goodies” -menu voor het toevoegen van objecten zoals harten, stickers, tekstballonnen, vormen, emoticons en meer. Het ongedaan maken van wijzigingen is opmerkelijk eenvoudig dankzij de ongedaanlijst in tijdlijnstijl. Hiermee kunt u een paar bewerkingen tegelijk terugspringen om gemakkelijk terug te komen op een reeks fouten. Dit geldt ook voor opnieuw uitvoeren, waardoor het slechts een tik verwijderd is om de originele afbeelding te vergelijken met al uw bewerkingen. Super cool! U kunt opslaan op uw BeFunky-account als u zich aanmeldt. Anders zijn uw opties sociale media of uw apparaat.

Downloaden voor:

piZap

Screenshots van de gratis PiZap-app voor het bewerken van afbeeldingen op Android

Wat we leuk vinden?

 • Gratis filters, stickers en stockfoto’s.
 • Zeer geschikt voor het maken van memes.
 • Ondersteuning voor lagen.
 • Ondersteunt ook collages.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan niet dichterbij zoomen.
 • Toont advertentie na opslaan.
 • Geen knop voor ongedaan maken of opnieuw uitvoeren.

Met PiZap kun je afbeeldingen bewerken die je op je apparaat of een van je Facebook-account hebt. U kunt ook stockfoto’s en achtergronden openen vanuit een ingebouwde galerij. Er zijn 10 knoppen in het menu: aanpassen, effecten, stickers, foto toevoegen, meme, bijsnijden, tekst, randen, uitknippen en schilderen. Ze laten je dingen doen zoals verzadiging en tint veranderen, texturen en filters toepassen, leuke stickers zoals emoji en dieren toevoegen en het canvas bijsnijden zodat het op je Facebook-omslagfoto past. Omdat de app lagen ondersteunt, kun je meer dan één foto bovenop het origineel importeren, en stickers en andere items achter of voor andere objecten verplaatsen. De pro-versie is zeven dagen gratis als u advertenties wilt verwijderen en toegang wilt tot meer bronnen zoals lettertypen, stockfoto’s, filters, stickers en randen.

Downloaden voor:

Foto’sKunst

Schermafbeeldingen van de Picsart Android-app voor beeldbewerking

Wat we leuk vinden?

 • Superlatieve functionaliteit omvat time-lapse, collage, effecten en stickers.
 • Robuuste sociale interactiemogelijkheden met andere kunstenaars.
 • Tal van creatieve gebruikersbedieningen.

Wat we niet leuk vinden

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 13 vanwege de inhoud voor volwassenen.

Met meer dan een half miljard installeert, is PicsArt duidelijk een van de meer populaire gratis fotobewerkings-apps. Waarschijnlijk omdat het boordevol functies zit, waarvan sommige volledig uniek zijn voor de andere in deze lijst. Wanneer u begint met bewerken, kunt u kiezen uit foto’s op uw apparaat of beginnen met een sjabloon, achtergrond of stockfoto. U kunt de afbeelding op elk moment met slechts één knop op uw apparaat opslaan, een geweldige manier om meerdere herhalingen van dezelfde afbeelding met verschillende bewerkingen op te slaan. Enkele van de unieke tools hier zijn gratis bijsnijden, dispersie, klonen, uitrekken en beweging. Er zijn heel veel effecten in de app, maar slechts een handvol is gratis, waaronder HDR, ruis, film en dodger. Beautify is een sectie met tools die bedoeld zijn voor het aanpassen van portretten. Er is een autofix, een gladde borstel, een gezichtscorrectie en andere die smetcorrectie, huidskleur, haarkleur, detail, oogkleur, tanden witter maken, opnieuw vormgeven en rode ogen worden genoemd. De andere menu’s omvatten: sticker, uitsnede, tekst, foto toevoegen, passen, penselen, rand, masker, tekenen, lensflare en meer. Er is duidelijk veel je kunt hier doen, en het meeste is gratis. Natuurlijk, zoals de meeste gratis apps, moet je betalen als je meer opties wilt. Er is een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Downloaden voor:

PicLab

Schermafbeeldingen van de piclab-afbeeldingseditor-app voor Android

Wat we leuk vinden?

 • Een leuke, eenvoudig te bedienen app.
 • Geweldig voor collages.
 • Gedeeld op sociale mediasites.

Wat we niet leuk vinden

 • Slaat op met een watermerk en toont veel advertenties.
 • De gratis versie mist geavanceerde bewerkingsopties.
 • Voor veel functies zijn in-app-aankopen vereist.
 • Geen redo-knop.

De PicLab-app voor beeldbewerking toont een klein watermerk onderaan de afbeelding wanneer u deze opslaat, maar als de andere apps in deze lijst het niet voor u hebben gedaan, vindt u deze misschien leuk. Het heeft een afbeeldingseditor en een collagemaker. De menu’s bevatten tekst, stickers, filters, aanpassen, overlays en bijsnijden. Veel minder dan vergelijkbare apps, maar ze bevatten nog steeds bijna alles wat je nodig hebt van een gratis app. Meer dan twee dozijn lettertypen zijn gratis en er zijn verschillende stickercategorieën om dingen te vinden zoals cijfers, citaten en themastickers met betrekking tot bloemen, liefde, zomer, fitness en babyaankondigingen. Iets wat je niet in elke afbeeldingseditor ziet, zijn overlays. U kunt direct vormen, lichteffecten en texturen aan de hele afbeelding toevoegen en de dekking aanpassen voor een mooi effect. Het resultaat ziet er altijd uit als iets dat uren in beslag heeft genomen, ook al is het maar een tik verwijderd. PicLab Pro verwijdert het watermerk, ontgrendelt alle filters, stickers, lettertypen en overlays en biedt meer functies zonder advertenties. Er is vaak een proefperiode van 3 dagen die u gratis kunt gebruiken.

Downloaden voor:

Adobe Photoshop Express

Schermafbeeldingen van de Adobe Photoshop Express Android-beeldeditor

Wat we leuk vinden?

 • Aanpasbare app met alle functies boordevol goodies.
 • Geen Photoshop-ervaring vereist.
 • Makkelijk te gebruiken; levert zelfs voor beginners eersteklas resultaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Moet inloggen.
 • Geen community-functies.

Adobe Photoshop Express is de mobiele app voor het bewerken van foto’s van Adobe. Er zijn verschillende interessante en handige tools om te gebruiken, zoomen is op elk moment toegestaan ​​en je kunt je bewerkte afbeelding gemakkelijk vergelijken met het origineel tijdens het bewerken. De afbeelding die u wilt bewerken, kan een nieuwe zijn die u vanuit de app maakt of deze kan op uw apparaat of Creative Cloud-account staan. Het bewerken van de foto is super eenvoudig via de menu’s onderaan. Veel nette filters zijn inbegrepen en je kunt ze zelfs mengen. Als je de afbeelding wilt bijsnijden zodat deze op een specifiek apparaat past, heeft deze app verschillende handige voorinstellingen, zoals een voor het apparaat dat je gebruikt, een vak, een Facebook-advertentie / afbeelding / omslagfoto en andere voor Twitter, LinkedIn, Etsy, YouTube, etc. Er zijn ook opties voor roteren en transformeren, zoals scheeftrekken. De correcties die u kunt aanbrengen, zijn onder meer helderheid, verscherping, dehaze en meer. Schaduwen en hooglichten aanpassen is mogelijk met split tone. Vervaging en vignetschakelaars zijn ook inbegrepen. U kunt ook een vlekverwijderaar, rode-ogenverwijderaar en teksttool gebruiken en stickers en kaders toevoegen.

Downloaden voor:

VSCO

Screenshots van de VSCO gratis Android-beeldeditor-app

Wat we leuk vinden?

 • Sla uw stijlen op als een aangepast recept voor toekomstige toepassingen.
 • Pas het menu aan met uw favorieten vooraf.
 • Robuuste sociale gemeenschap.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen privé-instelling voor foto’s.
 • Opdringerige reclame.
 • Moet inloggen.
 • Grenzen zijn niet gratis.

VSCO is een veel eenvoudigere app dan de meeste andere op deze lijst. Er zijn verschillende filters die eerlijk gezegd de enige bewerking kunnen zijn die u toepast; ze zien er zo goed uit. U kunt de sterkte omschakelen om het precies te maken zoals u dat wilt. Deze app heeft ook je basisbewerkingstools, zodat je het contrast, de belichting, de toon, enz. kunt wijzigen. Enkele andere aanpassingen zijn korrel, vignet, helderheid en vervaging. De huidtintfixer is niet erg specifiek – het is slechts een enkel versleepbaar, op sterkte gebaseerd hulpmiddel dat van toepassing is op het hele beeld – maar het werkt prima. Iets wat geen van de apps in deze lijst kan doen, maar dat gratis is opgenomen in VSCO, is de mogelijkheid om alle bewerkingen die je hebt gemaakt als recept op te slaan. Dit maakt het super eenvoudig om precies hetzelfde te doen op andere foto’s zonder alle kleine aanpassingen die je hebt aangebracht te hoeven onthouden. Je kunt maandelijks betalen om de volledige bibliotheek met meer dan 200 presets te krijgen, montage en videobewerking mogelijk te maken, mee te doen aan wekelijkse foto-uitdagingen en toegang te krijgen tot exclusieve educatieve inhoud.

Downloaden voor: