Skip to content

8 gratis back-to-school-apps voor studenten

29 de juli de 2021
GettyImages 753288297 5b1837e631283400368d60e0

De zomer duurt nooit lang genoeg voor kinderen, en het kan een stressvolle tijd zijn om alles op orde te krijgen, zodat studenten nieuwe kleding, schoolspullen, slaapzaalspullen en… back-to-school-apps hebben? Het is een vrij recente trend, maar ja, zelfs de jongste studenten kunnen profiteren van het brede scala aan mobiele apps die vandaag beschikbaar zijn voor zowel smartphones als tablets. Misschien zullen op een dag zelfs alle schoolboeken in app-formaat komen. Hier zijn negen apps voor elke basisschool-, middelbare school- en zelfs universiteitsstudent in je familie om uit te checken die productief zijn en niet alleen vol grappen en memes over school. En omdat het vrij logisch is dat studenten niet veel budget hebben om mee te werken, kun je al deze apps gratis downloaden (waarvan vele upgrade-opties bieden tegen een kleine vergoeding).

MyHomework: Vervang je traditionele schoolplanner

Wat we leuk vinden?

 • Geweldig voor blokplanning en lessen die niet elke dag samenkomen.
 • Opdracht meldingen.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan niet zoeken naar specifieke opdrachten.
 • Beperkte integratiemogelijkheden buiten de Apple-familie.

Weet je nog toen kalenderplanners populair waren op school? Welnu, nu kunnen studenten al hun huiswerk en planning naar de digitale wereld brengen met de myHomework-app. Het is niet alleen ongelooflijk krachtig en intuïtief in gebruik, maar het heeft ook prachtige lay-outs voor zowel smartphones als tablets. Met de gratis versie kunnen studenten hun opdrachten volgen, herinneringen voor vervaldatums krijgen, beloningen ontvangen voor het voltooien van huiswerk en meer. Voor een kleine upgrade van $ 4,99 kunnen studenten genieten van een advertentievrije app-ervaring terwijl ze toegang krijgen tot meer thema-opties, een functie voor bestandsbijlagen, verbeterde app-widgets en toegang tot externe agenda’s.

Downloaden voor:

Quizlet: test jezelf op je kennis

Quizlet.com

Wat we leuk vinden?

 • Bronnen zijn beschikbaar in tientallen talen.
 • Bevat handige tools voor leerkrachten en ouders.

Wat we niet leuk vinden

 • Sjablonen voor studiegidsen zijn niet ideaal voor complexe onderwerpen.
 • Informatie wordt niet op feiten gecontroleerd; sommige handleidingen bevatten fouten.

Net als StudyBlue is Quizlet ontworpen om studeren zo gemakkelijk, leuk en effectief mogelijk te maken. U kunt uw eigen studiemateriaal maken (flashcards, tests, games) of bladeren door de enorme bibliotheek met materialen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Voor degenen die worstelen met de ouderwetse studiestrategie uit het leerboek, blijkt Quizlet een ideaal alternatief te zijn voor het feit dat het de leerervaring een boost geeft met zowel audio- als videocomponenten. Er is zelfs een offline studiefunctie waarmee studenten de app kunnen gebruiken terwijl ze onderweg zijn zonder internetverbinding.

Downloaden voor:

Dictionary.com: perfectioneer je spelling en woordenschat

Woordenboek.com.

Wat we leuk vinden?

 • Fatsoenlijke voice search mogelijkheid.
 • Stelt synoniemen en antoniemen voor woorden voor.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan de tekstgrootte niet vergroten.
 • Bevat opdringerige videoadvertenties.

Essay schrijven heeft je in de steek gelaten? Je hebt waarschijnlijk een goed woordenboek en een thesaurus nodig om de klus sneller te klaren, en gelukkig voor jou is deze app beide in één gekomen. U krijgt toegang tot meer dan twee miljoen woorden en kunt zelfs de functie “Woord van de dag” gebruiken om uw vocabulaire te verbeteren. Deze apps werken zelfs offline, dus u kunt gerust zijn, wetende dat u elk woord kunt opzoeken zonder internetverbinding.

Downloaden voor:

EasyBib: eenvoudig en snel bronnen citeren

EasyBib-website

Wat we leuk vinden?

 • Haal referentie-informatie op over boeken en websites.
 • Handleidingen die leren onafhankelijk bronnen te citeren.

Wat we niet leuk vinden

 • De gratis versie bevat afleidende advertenties.
 • Een premium-account nodig om automatische APA-citaties te maken.

Hoeveel hou je ervan om bibliografieën te schrijven voor al je essayopdrachten? Waarschijnlijk niet heel veel. EasyBib probeert zoveel mogelijk pijn en lijden uit die taak te halen, maar biedt studenten een gratis hulpmiddel om citaten te genereren. Genereer en exporteer automatisch uw citaten uit 56 verschillende bronnen in meer dan 7.000 stijlen. Stel je voor hoeveel tijd je bespaart! EasyBib is toegankelijk via haar online site EasyBib.com.

Evernote: organiseer uw notities en werk samen met groepsleden

Evernote.com.

Wat we leuk vinden?

 • Krachtige zoekfuncties.
 • Ondersteunt snelle synchronisatie tussen meerdere apparaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Beperkte gratis functies.
 • Premium-abonnement is mogelijk te duur voor studenten.

Evernote is een van de meest populaire productiviteitstools die tegenwoordig worden gebruikt. Het is perfect voor drukke studenten die huiswerk moeten organiseren met werk en sociale evenementen. U kunt al uw notities, geluidsbestanden, foto’s, e-mailberichten en nog veel meer ordenen op een manier die gemakkelijk toegankelijk is wanneer u maar wilt, vanaf elk apparaat. Het heeft een uniek tagging-systeem om alles te identificeren, wat het zo’n ideale organisatietool maakt en je zelfs laat samenwerken met andere Evernote-gebruikers, waardoor het ideaal is voor groepsprojecten.

Downloaden voor:

Voorlaatste: maak digitale aantekeningen op uw iPad

Evernote.com.

Wat we leuk vinden?

 • Integreert naadloos met Dropbox en Evernote.
 • Gestroomlijnde interface ziet eruit als een echt papieren notitieboekje.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen manier om de grootte van de gum aan te passen.
 • Handschrift zoekfunctie is onbetrouwbaar.

Beweren dat het de beste app voor het maken van digitale notities voor de iPad is, is een geweldige app voor studenten die alles wat ze in de klas leren tot in de kleinste details moeten opschrijven. Je hebt misschien nooit meer een ander papieren notitieboek nodig als je het gebruikt. De app maakt deel uit van Evernote en is op dit moment alleen ontworpen voor de iPad, dus iPhone- en Android-gebruikers moeten het voorlopig misschien bij de ouderwetse notebook en pen houden. U kunt uw vinger gebruiken of een iPad-drukinstrument kopen om notities of diagrammen te schrijven en te krabbelen.

Downloaden voor:

Google Drive: bewaar al uw bestanden op één plek

Google.com.

Wat we leuk vinden?

 • Vergemakkelijkt pijnloze desktop-naar-desktop bestandssynchronisatie.
 • Ondersteunt honderden integraties van derden.

Wat we niet leuk vinden

 • Productiviteitssoftware biedt minder functies dan Microsoft Office.
 • Geen manier om afzonderlijke mappen met een wachtwoord te beveiligen.

Cloudopslag is een redding voor studenten, waardoor ze dingen kunnen delen met groepsleden terwijl ze de bestanden up-to-date houden voor toegang op verschillende apparaten. En natuurlijk is het de ultieme oplossing om te voorkomen dat u werk verliest bij een computercrash. Iedereen gebruikt Google, dus Google Drive houdt al je spullen veilig voor je in de cloud. U krijgt zelfs 15 GB gratis opslagruimte wanneer u zich aanmeldt voor een Google Drive-account, dus u krijgt een van de beste aanbiedingen voor cloudopslag die nu gratis beschikbaar zijn. Houd er echter rekening mee dat uw Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren, Jamboard-bestanden, Google Foto’s en Gmail-berichten allemaal strijden om die 15 GB opslagruimte.

Downloaden voor:

IFTTT: taken automatiseren om u tijd en energie te besparen

IFTTT.com.

Wat we leuk vinden?

 • Compatibel met een breed scala aan apps en online services.
 • Indrukwekkende ondersteuning voor IoT-apparaten en spraakassistenten.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen optie om applets met meerdere stappen te maken.
 • Organisatorische tools ontbreken een beetje.

Zodra u IFTTT gaat gebruiken, zult u zich afvragen hoe u ooit zonder hebt geleefd. Veel mensen gebruiken het om dezelfde inhoud op hun sociale kanalen te crossposten, maar studenten kunnen triggeracties maken voor allerlei andere academische en studentenlevensdoeleinden. Ontvang automatische weersupdates via e-mail om je voor te bereiden op die universiteitsvoetbalwedstrijd, genereer automatisch nieuwe notities in Evernote van je Speak-notities die je tijdens colleges hebt gemaakt, of verander je Google Agenda-evenementen in Todoist-taken. Het biedt ook een extra reeks apps die het bekijken waard zijn voor meer specifieke acties.

Downloaden voor: