Skip to content

8 tips voor het samenstellen van een geweldige thuisbioscoop met een beperkt budget

13 de juli de 2021
GettyImages 77744759 ed8b7b0f996f470dbb2d679738b4761c

Velen zijn in de war over hoe ze moeten beginnen met thuisbioscoop en hoeveel ze moeten uitgeven. Een budget thuisbioscoopsysteem hoeft niet goedkoop aan te voelen. Er zijn tal van uitstekende opties waarmee u de juiste balans kunt vinden. Wat u uiteindelijk uitgeeft, hangt af van het matchen van uw wensen met uw beschikbare geld. Er zijn goedkope en mid-range opties die veel waarde en prestaties bieden, terwijl sommige zeer dure opties slechts een marginale prestatieverbetering opleveren en niet altijd de beste waarde zijn. Met de volgende tips kunt u uw wensen combineren met praktische, kosteneffectieve strategieën voor het samenstellen van uw thuisbioscoop.

Wat is het belangrijkste voor uw thuisbioscoop?

Uw thuisbioscoopsysteem kan gewoon een tv en een bescheiden geluidssysteem zijn of een geavanceerd op maat gemaakt systeem met een hoogwaardige tv of videoprojector, in-muur- en plafondluidsprekers en dure thuisbioscoopstoelen. Dit zijn de basisvragen die u moet beantwoorden:

 • Wilt u een zo groot mogelijk kijkbeeld?
 • Besteedt u meer tijd aan het kijken naar tv en films, het luisteren naar muziek of het spelen van videogames?
 • Wilt u internet integreren in uw thuisbioscoopsysteem?

Houd ook rekening met veelvoorkomende fouten die van invloed kunnen zijn op zowel uw budget als het plezier van uw nieuwe systeem.

Beslis of u wilt upgraden of helemaal opnieuw wilt beginnen

Enclave Audio CineHome 5.1 Draadloos Home Theatre-systeempakket

Maak de balans op van wat je hebt en overweeg wat je zou willen houden – in ieder geval voorlopig. Terwijl u onderzoekt wat u hebt, stelt u zich voor wat u wilt dat uw voltooide thuisbioscoopsysteem bevat.

 • Een weergaveapparaat: Om video-inhoud te bekijken, hebt u een tv of videoprojector/scherm nodig.
 • Een of meer bronnen: Je hebt iets nodig om je te voorzien van de inhoud die je bekijkt of hoort. Opties voor thuisbioscoopbronnen zijn onder meer Blu-ray- of dvd-spelers, gameconsoles, netwerkmediaspeler/streamers, antenne, kabel of satelliet-tv-box.
 • Een geluidssysteem: om uw films, tv-programma’s of andere video-inhoud te kunnen horen, moet u uw bron aansluiten op een stereo- of thuisbioscoopontvanger en luidsprekers.
 • Apparatuurrek of kast: U hebt een plaats nodig om uw tv of broncomponenten te plaatsen, en als u cd’s, dvd’s en Blu-rays bezit, is het een goed idee om ze op te slaan.
 • Zitplaatsen: Om je thuisbioscoopopstelling compleet te maken, is een mooie, comfortabele stoel of bank een geweldige manier om het plezier te vergroten.

Overweeg een Home-Theater-In-A-Box of Soundbar

ZVOX Audio SB400 en SB500 Soundbars

Als je een kleine kamer hebt of geen zin hebt in een ingewikkelde opstelling, overweeg dan een geschikte tv en een home-cinema-in-a-box of soundbar-systeem. Home-theater-in-a-box-systemen zijn betaalbare pakketten die de meeste benodigde componenten bevatten, waaronder luidsprekers, een surround-receiver en, in sommige gevallen, een dvd- of Blu-ray-speler. Een soundbar creëert een breder surround-achtig veld vanuit een enkele luidsprekerkast, die boven of onder een tv kan worden geplaatst. Sommige soundbars hebben interne versterkers en de meeste worden geleverd met een aparte subwoofer. Soundbars besparen veel ruimte en elimineren de noodzaak voor extra surround-speakers in een bescheiden opstelling. Als je droomt van de dag dat je je ultieme thuisbioscoopsysteem kunt betalen, maar niet het geld hebt, zijn een thuisbioscoop-in-a-box of soundbar zeker betaalbare opties.

Evalueer de verborgen voordelen van Blu-ray-spelers

Officieel Blu-ray Disc-logo

Hoewel Blu-ray-spelers duurder zijn dan dvd-spelers, zijn de meeste geprijsd op minder dan $ 100. Het bezit van een Blu-ray-speler heeft enkele geldbesparende voordelen:

 • Blu-ray-spelers spelen niet alleen Blu-ray-schijven af, maar spelen ook dvd’s en cd’s af.
 • De meeste Blu-ray-spelers kunnen ook audio-, video- en stilstaande beelden van USB-flashstations afspelen via een ingebouwde USB-poort.
 • Bijna alle Blu-ray-spelers beschikken over internetstreamingmogelijkheden. Deze spelers kunnen via een router met internet worden verbonden, zodat u online audio- en videocontent rechtstreeks naar de speler kunt streamen voor weergave op een tv of videoprojector.

Betaal niet te veel voor accessoires

HDMI-kabel met stekker

Wanneer u een tv, Blu-ray-speler, thuisbioscoopontvanger, luidsprekers en subwoofer koopt, zijn de kosten voor die items niet uw uiteindelijke totaal. Je hebt nog steeds kabels, draden en mogelijk andere accessoires nodig, zoals een universele afstandsbediening en overspanningsbeveiliging, om alles in te stellen en te laten werken. Accessoires kunnen duur zijn, maar dat hoeft niet. Vermijd zowel HDMI-kabels van $ 100 als de koopjes die te mooi zijn om waar te zijn.

Koop gerenoveerde producten als u niet het nieuwste en beste nodig heeft

Man kijkt naar muziekapparatuur door ramen van elektronische winkel

Een manier om geld te besparen bij het samenstellen van een thuisbioscoop, is door opgeknapte producten te kopen, vooral als je niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebt. Wanneer de meesten van ons denken aan een opgeknapt item, denken we aan iets dat is geopend, uit elkaar is gescheurd en opnieuw is opgebouwd, zoals het opnieuw opbouwen van een autotransmissie. In de elektronicawereld is het niet zo vanzelfsprekend wat de term “refurbished” voor de consument betekent. Voordat je op zoek gaat naar die geweldige deals, kun je jezelf wapenen met handige winkeltips voor het kopen van refurbished producten.

Houd rekening met de langetermijnkosten van het gebruik van uw thuisbioscoopsysteem

Man's handen met een lege portemonnee

Het heeft geen zin om geld uit te geven aan een thuisbioscoop als je niet het geld hebt om er voortdurend van te genieten. Houd rekening met het volgende.

 • Schijven: De gemiddelde prijs van een dvd-film is ongeveer $ 15, terwijl de gemiddelde prijs van een Blu-ray-film ongeveer $ 25 is. Kijk altijd uit voor verkoop. Overweeg om dvd-/Blu-ray-schijven te huren als u ze niet wilt houden.
 • Kabel- en satellietkosten: Het bedrag dat je betaalt is afhankelijk van het pakket dat je contracteert.
 • Pay-per-view-kosten: Prijzen variëren, maar kunnen iets zijn als $ 2 per weergave of $ 20 of meer voor bepaalde nieuwere filmreleases of speciale evenementen.
 • Kosten voor internetstreaming: Voor sommige diensten is een maandelijks abonnement vereist, voor andere betaal je per weergave. Hoewel internetstreaming een zeer aantrekkelijk alternatief is voor kabel of satelliet, kunnen de kosten net zo hoog zijn, afhankelijk van hoe u beheert wat u kijkt. U betaalt echter alleen voor de service of specifieke inhoud die u wilt.
 • Vervanging van de videoprojectorlamp: Als u kiest voor een videoprojector in plaats van een tv, hebben de meeste projectoren een lamp die periodiek moet worden vervangen. Hoewel de lampkosten de afgelopen jaren zijn gedaald, kan dit, afhankelijk van de projector, toch enkele honderden dollars bedragen. De typische levensduur van projectorlampen varieert van 3.000 tot 5.000 uur.

Geld besparen is goed; Grote waarde verwerven is beter

Koppel sorteert geld uit een pot met kleingeld

Een thuisbioscoop kan je echt geld besparen – als je slim koopt.

 • Koop niet de goedkoopste: Betaal echter niet te veel voor slechts een kleine prestatieverbetering.
 • Wees comfortabel met uw aankoop.
 • Je hoeft niet alles nu te kopen: Als je niet meteen alles kunt betalen, begin dan met een goede tv en bouw van daaruit verder.
 • Wees realistisch: Budget voor extra uitgaven zoals omzetbelasting, verzendkosten en benodigde accessoires. Als je naar de aankoopprijs van het product kijkt, voeg dan 20 tot 25 procent extra toe. Dit geeft een nauwkeuriger beeld van uw uiteindelijke registertotaal.
 • Onderzoek voordat je koopt: Bekijk informatie op zowel internet als print op de producten die u overweegt. Er zijn sites van fabrikanten, vergelijkende beoordelingen, online prijsgidsen en meer die u kunnen helpen bij uw keuzes. Vertel een verkoper niet dat u niets weet over het artikel dat u overweegt, vooral niet als hij/zij in opdracht is.
 • Lees advertenties aandachtig: leer hoe u de verschillende soorten advertenties kunt interpreteren die de zondagse advertentie-invoegingen in uw krant onoverzichtelijk maken.
 • Begrijp het retourbeleid: Zorg ervoor dat u weet wat het retourbeleid van de winkel of online verkoper is. Sommige detailhandelaren hebben herbevoorradingskosten (meestal 15 procent) voor sommige of alle artikelen (eenmaal geopend), of ze nu defect zijn of niet. Sommige detailhandelaren kunnen in een specifiek geval toegeeflijk zijn, maar de meeste zijn strikt in hun beleid. Het is mogelijk dat het product van jou is, zelfs als het ongeopend is, zelfs als je één dag voorbij de sluiting van het retourbeleid bent. Het retourbeleid van een winkel moet bij de kassa’s worden vermeld en kan ook op de achterkant van uw kassabon worden afgedrukt. Als je het niet ziet – vraag het.
 • Uitgebreide serviceplannen – Kopen of niet? Wanneer u een thuisbioscoopproduct aanschaft met een strikt budget, bent u mogelijk zeer resistent tegen het kopen van een serviceplan of uitgebreide garantie. Als u echter iets mechanisch koopt, zoals een cd/dvd/Blu-ray-speler, of als u een LED/LCD-, QLED- of OLED-tv met groot scherm koopt, overweeg dan om een ​​uitgebreide service aan te schaffen. Natuurlijk zijn de kosten van het plan, het type dekking dat wordt aangeboden en de prijs van het plan ook belangrijke overwegingen. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes van het contract bekijkt voordat u het koopt.
 • Koop alles wat je de eerste keer nodig hebt: Koop ALLES wat een product nodig heeft om het te laten werken. Zorg ervoor dat u alle benodigde kabels of andere accessoires koopt, zodat het item kan worden gebruikt wanneer u het thuis krijgt. Als u een dvd- of Blu-ray-speler koopt, koop dan een paar dvd’s of Blu-ray-films. Als u een dvd-recorder koopt, zorg er dan voor dat u een pakket blanco dvd’s in het juiste formaat koopt.
 • Ken de regels van postorder en online kopen: Om het juiste product tegen de juiste prijs te vinden, kopen veel consumenten meer via internet, postorder of bij QVC en andere winkelkanalen. Hoe aantrekkelijk de prijzen voor internet- en postorderwinkels ook zijn, er zijn echter enkele valkuilen. Zorg ervoor dat u de totale kosten van online of via postorder winkelen begrijpt.