Skip to content

9 dingen die u moet weten bij het kopen van een gebruikte iPhone

29 de juli de 2021
buy used iphone 5717c2523df78c3fa23ddc70

De iPhone is een geweldig apparaat en iedereen wil er een, maar ze zijn niet goedkoop en ze gaan zelden in de uitverkoop. Dus als je een iPhone wilt kopen zonder de volledige prijs te betalen, is het misschien de beste keuze om een ​​gebruikte iPhone te kopen. Hoewel een gebruikte iPhone een goede deal kan zijn, zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Het kopen van gebruikte of opgeknapte iPhones bespaart wat geld, maar er kunnen nadelen aan verbonden zijn. Als je overweegt een gebruikte iPhone te kopen, zijn hier negen dingen die je moet controleren voordat je koopt, samen met enkele suggesties voor waar je een koopje kunt vinden.

Zijn gerenoveerde iPhones goed en betrouwbaar?

U kunt zich zorgen maken over het kopen van een gebruikte of gereviseerde iPhone. Je kunt je afvragen of een gebruikte iPhone net zo goed en betrouwbaar is als een nieuw model. Het antwoord is: het hangt af van waar je de iPhone koopt. Als je koopt bij een gevestigde, gerenommeerde en goed opgeleide bron – denk aan Apple en telefoonbedrijven – kun je ervan uitgaan dat een opgeknapte iPhone een goede iPhone is. Wees sceptischer over minder gerenommeerde verkopers.

Kies de juiste telefoon voor uw telefoonbedrijf

Elk iPhone-model dat begint met de iPhone 5 werkt op alle netwerken van telefoonbedrijven. Het is echter belangrijk om te weten dat het netwerk van AT&T een extra LTE-signaal gebruikt dat de anderen niet gebruiken, wat op sommige plaatsen snellere service kan betekenen. Als je een iPhone koopt die is ontworpen voor Verizon en deze naar AT&T brengt, heb je mogelijk geen toegang tot dat extra LTE-signaal. Vraag de verkoper om het modelnummer van de iPhone (het zal zoiets zijn als A1633 of A1688) en controleer of het compatibel is met uw telefoonbedrijf.

Zorg ervoor dat de gebruikte iPhone niet wordt gestolen

Als je een gebruikte iPhone koopt, wil je geen gestolen telefoon kopen. Apple voorkomt dat gestolen iPhones door nieuwe gebruikers worden geactiveerd met Activation Lock. Maar je weet alleen of een telefoon Activation Locked is na je koopt het, als het te laat is. Dat gezegd hebbende, is het mogelijk om erachter te komen of een iPhone is gestolen voordat je hem koopt. U hebt het IMEI- of MEID-nummer van de telefoon nodig (afhankelijk van de provider). Vraag de verkoper ernaar of volg deze stappen om het te krijgen:

 1. Druk op Instellingen app op de iPhone.

 2. Kraan Algemeen.

 3. Kraan Over.

 4. Scroll naar beneden en kijk naast IMEI (of MEID) voor het nummer. Het is meestal een 15-cijferig nummer.

 5. Als u het nummer heeft, gaat u naar de CTIA Stolen Phone Checker-website en voert u het nummer in het daarvoor bestemde veld in.

 6. Vink het vakje aan naast ik ben geen robot en klik Indienen.

  Gestolen Phone Checker-website

 7. De website geeft groen terug Niet opgegeven als verloren of gestolen of een rode melding dat de telefoon als verloren of gestolen is opgegeven.

Als het rapport iets anders bevat dan de groene melding, kun je beter ergens anders zoeken naar een nieuwe iPhone. Heeft u problemen met het activeren van een gebruikte iPhone? Bekijk onze tips om het probleem op te lossen in Wat u moet doen als u een gebruikte iPhone niet kunt activeren.

Bevestig dat de telefoon niet is vergrendeld door de provider

Zelfs als je het juiste iPhone-model hebt, is het een goed idee om je telefoonbedrijf te bellen voordat je iets koopt om te bevestigen dat het de telefoon kan activeren. Vraag hiervoor de verkoper naar het IMEI-nummer of MEID van de telefoon. Bel vervolgens uw provider, leg de situatie uit en geef de provider het IMEI- of MEID-nummer van de telefoon. Het bedrijf zou u moeten kunnen vertellen of de telefoon compatibel is.

Controleer de batterij van de gebruikte iPhone

Aangezien gebruikers de batterij van de iPhone niet kunnen vervangen, moet u ervoor zorgen dat elke gebruikte iPhone die u koopt een sterke batterij heeft. Een licht gebruikte iPhone moet een behoorlijke batterijduur hebben, maar alles wat ouder is dan een jaar moet worden gecontroleerd. Controleer de status van de batterij op telefoons met iOS 12 en hoger met behulp van de functie Batterijstatus:

 1. Druk op Instellingen app.

 2. Kraan Accu.

  Screenshots van de iPhone Battery Health-functie

 3. Kraan Batterijstatus.

 4. Het percentage weergegeven in de Maximale capaciteit sectie vertelt u dat de batterij goed is. Een perfecte, gloednieuwe batterij op een gloednieuwe telefoon zou 100% capaciteit hebben, dus hoe dichter je daarbij bent, hoe beter.

Apple installeert nieuwe batterijen in hun iPhones voor een redelijke prijs, dus als je geen betrouwbare informatie kunt krijgen over de staat van de batterij, ga dan naar Apple.com voor een prijs voor het vervangen van de batterij voordat je hem koopt.

Controleren op andere hardwareschade

Elke iPhone heeft normale gebruikssporen zoals deuken of krassen aan de zijkanten en achterkant van de telefoon. Grote krassen op het scherm, problemen met de Touch ID, Face ID of 3D Touch-sensor, krassen op de cameralens of andere hardwareschade kunnen echter grote problemen zijn. Vraag indien mogelijk om de telefoon persoonlijk te inspecteren. Controleer de waterschadesensor om te zien of de telefoon ooit nat is geworden. Test de camera, knoppen en andere hardware. Als het inspecteren van de telefoon niet mogelijk is, koop dan een gerenommeerde, gevestigde verkoper die achter hun producten staat.

Kies de juiste opslagcapaciteit

Hoewel de aantrekkingskracht van een lage prijs groot is, moet u er rekening mee houden dat gebruikte iPhones meestal niet de nieuwste modellen zijn en vaak minder opslagruimte hebben dan de huidige modellen. De huidige topklasse iPhones bieden tot 512 GB opslagruimte voor je muziek, foto’s, apps en andere gegevens. Sommige modellen die beschikbaar zijn voor lage prijzen hebben slechts 16 GB. Dat is een enorm verschil. Grootte is niet zo belangrijk als vroeger, vooral voor mensen die iCloud gebruiken voor foto’s en muziek, maar je zou niets kleiner moeten krijgen dan 64 GB (en hoe meer, hoe beter).

Eigenschappen en prijs beoordelen

Zorg ervoor dat u weet welke functies u opoffert wanneer u een gebruikte iPhone koopt. Hoogstwaarschijnlijk koopt u ten minste één generatie achter het huidige model (een opgeknapte iPhone kan $ 100 of meer goedkoper zijn). Dat is prima en is een slimme manier om geld te besparen. Zorg ervoor dat u de functies kent die het model dat u overweegt niet heeft en dat u ook zonder deze functies kunt gebruiken. Meer info nodig? Vergelijk de kenmerken van elk ooit gemaakt iPhone-model.

Als je kunt, krijg dan een garantie

Als je een refurbished iPhone met garantie kunt krijgen, doe dat dan. De meest gerenommeerde verkopers staan ​​achter hun producten. Een telefoon die eerder is gerepareerd, hoeft in de toekomst niet per se een probleem te zijn, maar dat kan wel, dus een garantie is een slimme zet. Lees hier alles over de standaard iPhone-garantie.

Waar koop je een gebruikte of opgeknapte iPhone

Als een gebruikte iPhone geschikt voor u is, moet u beslissen waar u uw nieuwe speeltje wilt ophalen. Enkele goede opties voor het vinden van goedkopere gerenoveerde iPhones zijn:

 • appel: Apple verkoopt refurbished producten op haar website. Hoewel het niet altijd iPhones heeft, veranderen de selecties dagelijks, dus het is de moeite waard om te controleren. De refurbished iPhones van Apple worden door experts gerepareerd met Apple onderdelen, en ze worden geleverd met dezelfde garantie van één jaar als nieuwe iPhones.
 • Telefoonbedrijven: De meeste grote telefoonbedrijven die nieuwe iPhones verkopen, verkopen ook gebruikte of opgeknapte exemplaren die zijn ingeruild tijdens upgrades of zijn geretourneerd voor reparatie.
 • Gebruikte wederverkopers: Bedrijven als NextWorth en Gazelle kopen en verkopen gebruikte iPhones. Hun prijzen zijn aantrekkelijk en ze bieden vaak een kwaliteitsgarantie en beschermingsplan. Bekijk een volledige lijst van bedrijven die deze diensten aanbieden.
 • eBay en Craigslist: eBay en Craigslist zijn broeinesten van online koopjes, maar let op de koper. Een oplichter kan je vasthouden met een kapotte iPhone of een telefoon die niet de specificaties heeft die je dacht te krijgen. Probeer bij gerenommeerde verkopers met een hoge rating te blijven.

We hebben ook een volledige lijst samengesteld met de beste winkels om telefoons te kopen.