Skip to content

9 manieren om de levensduur van uw Android-batterij te verlengen

31 de juli de 2021
GettyImages 503847907 56f19c773df78ce5f83c203c

Als je niet thuis bent en de batterij van je Android bijna leeg is, kun je de batterij zo lang mogelijk uitknijpen totdat je hem op een stroombron kunt aansluiten. Er zijn veel manieren om de levensduur van de batterij te verlengen, of het apparaat nu bijna niets meer heeft of u wilt dat Android langer meegaat als een algemene praktijk. Hier zijn negen manieren om de levensduur van de batterij te verlengen. De onderstaande tips moeten van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Schakel onnodige services uit

Wi-Fi, Bluetooth, locatieservices en NFC verbruiken batterijvermogen, zelfs als het apparaat niet is aangesloten. Als u een service niet gebruikt, schakelt u deze uit. Schakel Vliegtuigmodus in als je ergens bent met een slecht signaal, zodat de telefoon niet steeds verbinding probeert te maken.

Wi-Fi en Bluetooth blijven zoeken naar beschikbare netwerken en apparaten. Volg best practices en schakel ze uit als je ze niet gebruikt.

Zet de telefoon uit

Bewaar de batterij voor als je de telefoon echt nodig hebt. Als u niet wacht op een belangrijke oproep of sms, zet u de telefoon uit en haalt u even de stekker uit het stopcontact. Laat de telefoon uit totdat je hem weer nodig hebt.

Dim het scherm

Het scherm verbruikt gemakkelijk de batterijduur. Als je een batterijverlenging nodig hebt, zet je de helderheid een paar keer lager.

Android past de helderheid van het scherm aan

Dynamische helderheidsinstellingen kunnen de batterij leegtrekken. Hoewel het handig is om de telefoon zichzelf te laten aanpassen, verbruikt deze batterijstroom wanneer de telefoon zichzelf blijft aanpassen. Stel zelf de helderheid in om de batterij beter te beheren. Bij de meeste apparaten gebruikt het scherm de meeste batterijstroom.

Vind de schuldige

Kijk welke apps de meeste batterijduur in beslag nemen. Ga naar Apps en meldingen en blader door de apps die op de telefoon worden uitgevoerd. Open de Instellingen app, tik op Apps en meldingenen tik vervolgens op een app. Ga naar de Accu om erachter te komen hoeveel batterijvermogen de app heeft gebruikt sinds de laatste keer opladen. Kraan Accu om informatie te bekijken over hoe de app de lading heeft gebruikt en welke energiebesparende opties aanwezig zijn.

Batterij, Firefox-batterijgebruik, Tijdens actief gebruik op Android

Om algemene informatie over het batterijgebruik te vinden, open Instellingen en tik op Accu. De batterij-instellingen laten zien hoeveel batterijvermogen er nog over is, de geschatte levensduur van de batterij, de energiemodus en het batterijgebruik door apps. De apps die het meeste stroom verbruiken, staan ​​bovenaan de gebruikslijst.

Hou het simpel

Als u de batterij moet sparen, beperk dan het gebruik van apps die veel batterijvermogen nodig hebben, zoals games en video’s, apps die worden aangedreven door advertenties en apps die een netwerkverbinding vereisen. Om energie te besparen, gebruik je je telefoon zo min mogelijk en stop je apps die op de achtergrond draaien. Er hoeft geen game op het scherm te verschijnen om een ​​update van een halve gigabyte op de achtergrond te downloaden en de batterij leeg te maken.

Het Android-besturingssysteem bijwerken

Geïntroduceerd in Android Lollipop, schakelt een energiebesparende modus haptische feedback (vibratie) op het toetsenbord uit, dimt het scherm en vertraagt ​​de smartphone. Marshmallow heeft een Doze-modus toegevoegd, die wordt geactiveerd wanneer het apparaat langere tijd niet wordt gebruikt en voorkomt dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd. Android 8 (Oreo) bevat verbeteringen die voorkomen dat apps op de achtergrond batterijvermogen gebruiken. Upgrade naar de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, zodat uw telefoon over de nieuwste batterijbesparende functies beschikt.

Gebruik een batterijbesparende app

Download een task killer-app zoals Clean Master of Juice Defender om energieverslindende apps te beheren en instellingen voor het leeglopen van de batterij op de achtergrond aan te passen om uw telefoon efficiënt te laten werken.

Wortel het probleem uit

Rooten biedt batterijbesparende voordelen. U kunt de telefoon opschonen door bloatware te verwijderen. Je hebt ook toegang tot apps zoals Greenify die de batterijduur besparen.

Android root energiebesparende apps en update

Als u een aangepast ROM flasht, krijgt u mogelijk energiebesparende bedieningselementen in de versie van Android. De extra controle die voortkomt uit het rooten van een telefoon betekent meer controle over de batterij.

Altijd back-up meenemen

Neem voor een langere batterijduur een smartphonehoesje met een ingebouwde batterij. Oplaadetuis zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten van Mophie, PowerSkin en uNu. Koop voor een nog langere batterijduur een draagbare oplader van Anker, PhoneSuit, Powermat en anderen. Als u geen omvangrijke batterijbehuizing wilt, zoek dan naar een externe batterij. Overal waar telefoonaccessoires worden verkocht, vind je externe batterijen. Er zijn meer externe batterijoplossingen dan ooit. De meeste zijn klein en er zijn zelfs opties op zonne-energie. Android-smartphones worden efficiënter, terwijl Google meer energiebesparende functies aan het besturingssysteem toevoegt. De Marshmallow 6.0-update bevat bijvoorbeeld de Doze-modus, die voorkomt dat apps op updates controleren wanneer de telefoon een tijdje niet is gebruikt, en een functie Niet storen, waarmee je kunt kiezen welke meldingen gedurende een bepaalde periode binnenkomen. Fabrikanten hebben hun eigen functies toegevoegd, zoals Samsung’s ultra-energiebesparingsmodus, die het scherm verandert in een grijswaardenthema en het app-gebruik beperkt.