Skip to content

AAC-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

8 de juli de 2021
aac files 5a709a303de42300386b9957

Een bestand met de AAC-bestandsextensie is een MPEG-2 Advanced Audio Coding-bestand. Het is vergelijkbaar met het MP3-audioformaat, maar bevat enkele prestatieverbeteringen. Apple’s iTunes en iTunes Store gebruiken Advanced Audio Coding als hun standaard coderingsmethode voor muziekbestanden. Het is ook het standaard audioformaat voor veel andere apparaten en platforms.

AAC-bestanden kunnen zeker de .AAC-bestandsextensie gebruiken, maar ze worden vaker gezien in de M4A-bestandscontainer en hebben daarom meestal de .M4A-bestandsextensie.

Een AAC-bestand afspelen

U kunt een AAC-bestand openen met iTunes via de het dossier menu. Gebruik op een Mac de Toevoegen aan bibliotheek keuze. Kies voor Windows een van beide Bestand toevoegen aan bibliotheek of Map toevoegen aan bibliotheek om de AAC-bestanden aan uw iTunes-bibliotheek toe te voegen. U kunt ook AAC-bestanden afspelen met VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One en waarschijnlijk vele andere multi-format mediaspelers. Als je hulp nodig hebt bij het openen van een AAC-bestand in de Audacity-audiobewerkingssoftware, raadpleeg dan hun handleiding over het importeren van bestanden uit iTunes. U moet de FFmpeg-bibliotheek installeren als u Windows of Linux gebruikt.

Voordat u Audacity downloadt en gebruikt, moet u het privacybeleid lezen om er zeker van te zijn dat u vertrouwd bent met de voorwaarden.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het AAC-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever heeft dat een ander geïnstalleerd programma AAC-bestanden opent, raadpleeg dan onze handleiding voor het aanbrengen van die wijziging in Windows.

Hoe een AAC-bestand te converteren

Gebruik een gratis audio-omzetter om een ​​AAC-bestand te converteren. Met de meeste programma’s uit die lijst kun je het AAC-bestand converteren naar MP3, WAV, WMA en andere vergelijkbare audioformaten. U kunt ook een gratis audio-omzetter gebruiken om het AAC-bestand op te slaan als een M4R-beltoon voor gebruik op een iPhone. U kunt FileZigZag gebruiken om een ​​AAC-bestand naar MP3 (of een ander audioformaat) op macOS, Linux of een ander besturingssysteem te converteren, omdat het via een webbrowser werkt. Upload het AAC-bestand naar FileZigZag en je krijgt de mogelijkheid om de AAC te converteren naar MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF/AIFF/AIFC, OPUS en tal van andere formaten. Zamzar is een andere gratis online AAC-converter zoals FileZigZag. Sommige nummers die via iTunes zijn gekocht, zijn mogelijk gecodeerd in een bepaald type beschermd AAC-formaat en kunnen daarom niet worden geconverteerd met een bestandsconverter.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

De AAC-bestandsextensie deelt enkele van dezelfde letters als de extensie die in andere bestandsindelingen wordt gevonden, maar dat betekent niet dat de indelingen gerelateerd zijn. Als dit gebeurt, kunt u het bestand waarschijnlijk niet openen in een van de bovengenoemde programma’s. Enkele voorbeelden van bestandsextensies die u voor AAC kunt verwarren, zijn AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 en DAA. FAQ

  • Hoe converteer je muziekbestanden naar AAC-formaat?

    U kunt nummers converteren naar een ander bestandsformaat met de Apple Music-app of iTunes voor Windows. Ga op een Mac naar Apple Music > Muziek > Voorkeuren > Bestanden > Instellingen importeren en kies AAC. Ga in Windows naar iTunes > Bewerk > Voorkeuren > Algemeen > Instellingen importeren en kies AAC.

  • Welk muziekformaat is beter: AAC of M4A?

    AAC-gecodeerde audiobestanden kunnen verschillende extensies hebben, waaronder: .m4a. Zelfs als de bestandsextensies verschillend zijn, zijn de bestandstypen identiek en zouden ze hetzelfde moeten klinken.