Skip to content

Aan de slag met het programmeren van mobiele games

8 de september de 2021
MobileGameApps 56d92ba75f9b5854a9c6cf56

Veel ontwikkelaars koesteren de ambitie om een ​​mobiele game-ontwerper te worden. Hoewel het vrij moeilijk is om code voor mobiele games te ontwikkelen, laat staan ​​om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een ​​succesvol spel te maken, zijn de beloningen echt niet te overzien. In deze gids behandelen we de basis van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het maken van je eerste mobiele game.

Welk type spel ga je maken?

Eerst moet je beslissen wat voor soort mobiele game je wilt ontwikkelen. Er zijn veel genres en categorieën games, zoals actie, RPG en strategie, en elke categorie brengt een groot aantal verwachtingen en gebruikersgroepen met zich mee. Bepaalde ames zullen altijd bepaalde soorten mensen aanspreken. Als je eenmaal een genre of categorie hebt gekozen, kun je gaan kijken naar de bronnen die beschikbaar zijn voor softwareontwikkelaars op dat gebied.

Programmeertaal

U moet beslissen over de programmeertaal voor uw mobiele game. J2ME of Brew zijn twee zeer populaire talen die passen bij verschillende ambities en ervaringsniveaus. J2ME biedt veel meer middelen voor mobiel programmeren, waarbij game-ontwerp een van de sterke punten is. U moet vertrouwd raken met de door u gekozen programmeertaal en alle fijne kneepjes, functionaliteiten en ondersteunde apparaten begrijpen. Probeer te werken met de API’s die de taal biedt. Als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van een 3D-game, kun je JSR184 uitproberen. Experimenteren is de sleutel tot succes.

Apparaatspecificaties

Maak kennis met het apparaat waarvoor je je game wilt ontwikkelen. Het is essentieel dat u alle specificaties van het mobiele apparaat begrijpt, zoals processortype en -snelheid, schermgrootte, weergavetype en resolutie, beeldformaat, audio- en videoformaat, enzovoort. Dit bepaalt de parameters voor je spel en hoeveel verwerkingskracht het nodig heeft.

Spel ontwerp

Het spelontwerp is een zeer belangrijke factor bij het ontwikkelen van een mobiel spel. Je moet eerst de algemene architectuur, esthetiek, regels en andere aspecten plannen die de essentie van het spel bepalen. Je kunt forums voor mobiele games raadplegen, vragen stellen en je verdiepen in enkele van de obstakels die andere ontwikkelaars zijn tegengekomen bij het ontwikkelen van hun games.

Gaming kennis

Lees meer over het programmeren van mobiele games, van basiscodering tot geavanceerd ontwerp. Lees boeken en neem actief deel aan gameforums. Praat met experts in het veld om de markt beter te begrijpen. En wees voorbereid om te falen. Weet dat er maar heel weinig game-ontwikkelaars zijn die slagen in hun eerste poging. U zult waarschijnlijk de code meerdere keren moeten herschrijven voordat u tevreden bent met uw werk​,

Tips voor ontwikkelaars van nieuwe games

  • Ontwikkel zo vroeg mogelijk in het proces een gedetailleerde verhaallijn en speelmodus voor je game. Dit zal u helpen anticiperen op enkele van de ingewikkelde details die later naar voren komen.
  • Bouw een programmaskelet met spelprogrammeertools zoals GameCanvas. Deze wordt geleverd met een efficiënte basisklasse, wat vooral handig is voor 2D-spelontwikkelaars die J2ME gebruiken.
  • Probeer een emulator te gebruiken om je spel te testen voordat je het uitbrengt. Natuurlijk kunt u niet alleen op de emulator vertrouwen. In dergelijke gevallen heb je exact hetzelfde model mobiele apparaat nodig om de game te testen. Je kunt het spel ook uitbesteden aan een specialist om het te testen.
  • Ondanks je beste inspanningen, zullen er momenten zijn dat je je handen in de lucht wilt steken en wilt stoppen. Analyseer waar de codering fout ging en verdeel het probleem in kleinere delen. Op die manier zal het gemakkelijker te hanteren zijn. Ga gewoon door in moeilijke tijden en je zult uiteindelijk zeker slagen.

Wat je nodig hebt

  • J2ME Eclipse
  • BREW C en C++ Visual Studio
  • Python Eclipse plus-plug-ins
  • Flash Lite ActionScript
  • Macromedia Flash
  • Emulator of apparaat om het spel te testen