Skip to content

Aanvullende pc-voedingen

13 de augustus de 2021
power supply 5aba984fba617700376b877f

Gaming-pc’s die meerdere grafische kaarten kunnen gebruiken, hebben vaak meer wattage nodig dan de voeding van een computer aankan. Een aanvullende voeding kan uw grafische kaart de externe voeding geven die nodig is om video met hoge resolutie weer te geven.

Wat is een aanvullende voeding?

Een secundaire voeding bevindt zich in de behuizing van een desktopcomputer en voegt extra stroomcapaciteit toe aan het hele systeem. Deze zijn meestal ontworpen om in een 5,25-inch schijfcompartiment te passen. De binnenkomende voedingskabel wordt door een beschikbare kaartsleuf aan de achterkant van het systeem geleid. Er lopen verschillende componentkabels van de extra voeding naar de interne pc-componenten. Omdat deze apparaten het meest worden gebruikt voor het voeden van de nieuwste generatie energie-intensieve grafische kaarten, hebben deze apparaten bijna altijd PCI-Express grafische 6-pins of 8-pins stroomaansluitingen. Sommige hebben ook 4-pins Molex- en Serial ATA-stroomaansluitingen voor interne schijven. Vanwege de beperkte omvang van aanvullende voedingen, zijn deze doorgaans wat beperkter in het totale maximale uitgangsvermogen in vergelijking met een standaardvoeding. Meestal hebben deze een vermogen van ongeveer 250 watt tot 350 watt. Het is mogelijk om een ​​bestaande voeding in een systeem te vervangen door een nieuwere unit met een hoger wattage. Het installeren van een extra voeding is echter over het algemeen eenvoudiger dan het vervangen van de primaire unit.

Waarom een ​​aanvullende voeding gebruiken?

Naast voldoende RAM-geheugen heb je een adequate voeding nodig om de grafische kaart van de computer bewegende 3D-beelden goed weer te geven. Wanneer een grafische kaart is geïnstalleerd in een systeem dat ofwel niet over de juiste wattage-output beschikt of niet over de juiste voedingsaansluitingen beschikt, is een secundaire voeding nodig. Een extra voeding kan ook worden gebruikt om interne componenten van extra stroom te voorzien, bijvoorbeeld als u een groot aantal harde schijven gebruikt. Sommige desktopcomputersystemen gebruiken gepatenteerde voedingsontwerpen, dus u kunt de hoofdvoeding niet vervangen. U kunt echter een aanvullende voorraad toevoegen om de capaciteit te vergroten. Daarom zijn aanvullende voedingen een uitstekende keuze om de mogelijkheden van een systeem uit te breiden zonder het volledig opnieuw op te bouwen.

Redenen om geen aanvullende voeding te gebruiken

Voedingen zijn een belangrijke generator van warmte binnen computersystemen. De verschillende circuits die de wandstroom door de laagspanningslijnen in het systeem omzetten, genereren warmte als bijproduct. Met een standaard voeding is dit niet zo’n probleem, omdat deze is ontworpen voor luchtstroom in en uit de behuizing. Omdat er een extra voeding in de behuizing zit, zorgt deze voor extra warmte. Voor sommige systemen is dit geen probleem als het systeem voldoende koeling heeft om de extra warmteontwikkeling aan te kunnen. Andere systemen kunnen deze extra warmte niet aan, wat kan leiden tot uitval van het systeem of mogelijke schade aan circuits. Voordat u een extra voeding toevoegt, moet u uw systeem onderzoeken om te zien of het de warmtebelasting aankan die het zou genereren. Installeer geen extra voedingen in desktopbehuizingen die de 5,25-inch schijfposities achter een deurpaneel verbergen. De deur verhindert voldoende luchtstroom en heeft een grotere kans op oververhitting van het systeem.