Skip to content

Access 2013-databases versleutelen

24 de juni de 2021
password art 58dd5eb03df78c51620f5428

Door een Access-database met een wachtwoord te beveiligen, kunt u uw gevoelige gegevens beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Versleutelde databases hebben een wachtwoord nodig om te openen. Gebruikers die proberen de database te openen zonder het juiste wachtwoord, krijgen geen toegang. Bovendien zullen gebruikers die proberen om rechtstreeks toegang te krijgen tot het ACCDB-bestand van de database, geen van de gegevens erin zien, omdat de codering de gegevens aan het oog onttrekt voor degenen zonder het juiste wachtwoord. In deze zelfstudie leiden we u stap voor stap door het proces van het versleutelen van uw database en het beschermen met een wachtwoord. U leert hoe u eenvoudig sterke encryptie op uw database kunt toepassen waardoor deze ontoegankelijk wordt voor onbevoegde personen. Een woord van waarschuwing: encryptie kan voorkomen dat u toegang krijgt tot uw eigen gegevens als u het wachtwoord verliest. Zorg ervoor dat u een wachtwoord gebruikt dat u gemakkelijk kunt onthouden. Deze instructies zijn specifiek voor Microsoft Access 2013. Er zijn aparte instructies voor Access 2007 en Access 2010.

Versleuteling toepassen op uw Access 2013-database

Microsoft maakt het proces van het toepassen van codering op uw Access 2013-database zeer eenvoudig. Volg eenvoudig deze stappen om uw database-inhoud te beveiligen:

  1. Open Microsoft Access 2013 en open de database die u met een wachtwoord wilt beveiligen in de exclusieve modus. U kunt dit doen door te selecteren Open van de het dossier menu en navigeer naar de database die u wilt versleutelen en klik er één keer op. Dan, in plaats van alleen maar te klikken Open, Klik op de neerwaartse pijl naar Open. Kiezen Exclusief openen om de database in de exclusieve modus te openen.
  2. Wanneer de database wordt geopend, gaat u naar de het dossier tabblad en klik op Info.
  3. Klik Versleutelen met wachtwoord.
  4. Kies een sterk wachtwoord voor uw database en voer het in zowel de Wachtwoord en Verifiëren dozen in de Databasewachtwoord instellen dialoog venster. Zodra je dit hebt gedaan, klik je op OK.

Dat is alles. Na het klikken op OK, wordt uw database versleuteld. (Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van uw database). De volgende keer dat u uw database opent, wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt.

Een sterk wachtwoord is de sleutel

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen bij het beveiligen van een database met een wachtwoord, is het kiezen van een sterk wachtwoord om de inhoud van de database te beschermen. Als iemand uw wachtwoord kan raden, hetzij door een weloverwogen gok te doen of door simpelweg mogelijke wachtwoorden te proberen totdat ze uw wachtwoord correct identificeren, is al uw codering buiten het raam en heeft de aanvaller hetzelfde toegangsniveau dat zou worden verleend aan een legitieme databasegebruiker.

Een sterk databasewachtwoord kiezen

  • Gebruik een wachtwoord dat uit minimaal acht tekens bestaat. Hoe langer hoe beter. Als u (en uw gebruikers) het typen van een wachtwoord van zestien tekens kunnen verdragen, ga ervoor. Langere wachtwoorden zijn veel moeilijker te raden.
  • Combineer meerdere karakterklassen in je wachtwoord. U moet een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen gebruiken in uw wachtwoord.
  • Gebruik geen woordenboekwoorden in uw wachtwoord. Aanvallers gebruiken geautomatiseerde programma’s die zijn ontworpen om woorden uit het woordenboek te raden in een poging uw wachtwoord te achterhalen.
  • Als je denkt dat je slim bent door een woordenboekwoord te nemen en de letter “O” te vervangen door het cijfer “0” of de letter “l” te vervangen door het cijfer “1”, dan ben je dat niet. Aanvallers kennen deze eenvoudige trucs en zullen ze gebruiken bij het raden.
  • Gebruik geen wachtwoord dat betrekking heeft op u, uw familie of uw bedrijf. Iemand die u kent en probeert uw database te hacken, zal onmiddellijk proberen de namen van uw significante andere en huisdier te raden.

Bij correct gebruik kunnen databasewachtwoorden een grote gemoedsrust en solide beveiliging voor uw gevoelige informatie bieden. Kies een sterk wachtwoord en beveilig het zodat het niet in verkeerde handen valt. Als u vermoedt dat uw wachtwoord is gehackt, wijzig dit dan onmiddellijk.