Skip to content

Achterwaartse compatibiliteit van PS5: PS4-games spelen op de PS5

15 de juli de 2021
ps5 backwards compatibility can you play ps4 games on the ps5 5084149 f25fc6e2a1be422e916f59b22a0605e4

Wat te weten

 • Kies de game uit de PlayStation 5-gamehub, als je deze digitaal bezit, of plaats de PS4-gameschijf in de PS5-console.
 • PlayStation Now, de streaming-videogameservice van Sony, is ook een optie voor het spelen van PS4-games op de PS5.
 • De PS5 Digital Edition-console kan geen PS4-gameschijven afspelen omdat deze geen schijfstation heeft.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je PS4-games op PlayStation 5 kunt spelen en welke games niet compatibel zijn met PlayStation 5. Het overgrote deel van de PS4-games kan op de PS5 worden gespeeld.

Een PS4-game spelen op PlayStation 5

Een PS4-game spelen op je PlayStation 5 is net zo eenvoudig als een PS5-game spelen op het systeem. Hier is hoe het te doen.

 1. Plaats de PS4-gameschijf. Deze stap kan worden overgeslagen als je de game digitaal bezit.

 2. Kies de game uit de PlayStation 5-gamehub.

 3. Begin met het spelen van het spel.

Wat is PlayStation 5 achterwaartse compatibiliteit?

Achterwaartse compatibiliteit met PlayStation 5 verwijst naar het vermogen van de nieuwste gameconsole om oudere games te spelen, zoals de games die beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 of eerdere PlayStation-gameconsoles. In het verleden heeft Sony een aantal achterwaartse compatibiliteitsmogelijkheden geïmplementeerd met zijn vorige consoles. De PlayStation 4 zou een aantal oudere games kunnen spelen via processen, zoals de PlayStation Now-service, terwijl de PlayStation 2 en bepaalde versies van de PlayStation 3 rechtstreeks fysieke kopieën van oudere games kunnen spelen.

Zal PS5 PS4-games spelen?

Als je je afvraagt ​​of de PS5 achterwaarts compatibel is met de PlayStation 4, is er goed nieuws. Sony heeft verklaard dat een overweldigende meerderheid van zijn meer dan 4.000 PS4-games speelbaar is op de PlayStation 5. In tegenstelling tot de PlayStation 4 die het spelen van eerdere games een beetje ingewikkeld maakte, heeft de PlayStation 5 het spelen van games van de vorige generatie veel eenvoudiger gemaakt. Voor alle digitale PS4-games die je in het verleden hebt gekocht, zijn ze beschikbaar in je gamesbibliotheek via de PlayStation Store. Download ze zoals je zou doen op je PlayStation 4, en je kunt ze spelen. Als je een PlayStation 5 met een schijfstation hebt, kun je ook fysieke PS4-gameschijven gebruiken door ze als een PS5-game in de console te plaatsen.

Zijn PS4-games anders op PlayStation 5?

De meeste PS4-games zijn bijna identiek op de PlayStation 5. Sony heeft gewaarschuwd dat sommige games kleine problemen of glitches kunnen hebben, maar deze zullen naar verwachting in de loop van de tijd worden opgelost. Sommige PS4-games zullen daadwerkelijk verbeteringen zien, zoals verhoogde laadtijden, superieure framesnelheden en verbeterde resoluties, zodat je een betere beeldkwaliteit krijgt. Dit zijn waarschijnlijk de grootste PS4-games zoals Geest van Tsushima, De laatste van ons, en de niet in kaart gebracht franchise van spellen. Als je de games nog niet hebt, kun je ook PS4-games spelen via PlayStation Now en ze streamen naar de PlayStation 5.

Welke PS4-games spelen niet op de PS5?

Sony heeft een lijst vrijgegeven van een select aantal games die alleen op PS4 kunnen worden gespeeld en niet op PlayStation 5. De lijst bestaat uit:

 • DWVR
 • Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
 • TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
 • Leer er maar mee leven!
 • Schaduwcomplex geremasterd
 • Robinson: de reis
 • Wij zingen
 • Hitman Go: definitieve editie
 • Shadwen
 • Joe’s Diner