Skip to content

Achterwaartse compatibiliteit van Xbox 360

27 de juli de 2021
xbox 360 78853046 resized 56aa40395f9b58b7d00330db

Honderden games voor de originele Xbox kunnen worden gespeeld op de Xbox 360, en ze bevatten de meeste grote namen. Sommige voordelen zijn verbonden aan het spelen van je Xbox-games op de Xbox 360. Naast het gemak van het spelen van games van beide systemen op één console, worden compatibele Xbox-games die op je 360 ​​worden gespeeld, opgeschaald naar een resolutie van 720p/1080i, ervan uitgaande dat je een HDTV hebt. profiteer van anti-aliasing op volledig scherm. Achterwaartse compatibiliteit heeft echter ook beperkingen. Wanneer je een Xbox-game op de Xbox 360 speelt, kan de kwaliteit en de speelbaarheid variëren.

De Xbox One is niet de originele (OG) Xbox, maar een nieuwer systeem dat na de Xbox 360 kwam. Dit artikel behandelt de originele Xbox-consolegames uit 2001-2005 die werken op de Xbox 360, niet of je Xbox 360-games kunt spelen op Xbox One.

Lijst met Xbox-games die werken op Xbox 360

Halo, Halo 2, Splinter Cell: Chaos Theorie, Star Wars: Ridders van de Oude Republiek, Psychonauten, en Ninja Gaiden Zwart zijn slechts enkele van de Xbox-games die je op Xbox 360 kunt spelen.

Vereisten voor achterwaartse compatibiliteit

Een vereiste voor achterwaartse compatibiliteit is een harde schijf, wat betekent dat de 4 GB Xbox 360 Slim niet achterwaarts compatibel is, tenzij u er een harde schijf aan toevoegt. Bovendien moet een toegevoegde harde schijf een officiële Microsoft Xbox 360 harde schijf zijn. Schijven van derden die u misschien goedkoper vindt op eBay, hebben niet de benodigde partities die achterwaartse compatibiliteit mogelijk maken. Als je een Xbox-game in een Xbox 360 plaatst en deze achterwaarts compatibel is, wordt er automatisch een update gedownload van het Xbox-netwerk. Als het niet automatisch start, kunt u het downloaden handmatig starten.

Compatibiliteitsbeperkingen van Xbox-games

Achterwaartse compatibiliteit is een consumentvriendelijk verkoopargument en het is een handige functie om aan te bieden. Omdat games die op het nieuwere systeem worden gespeeld echter niet worden uitgevoerd in de oorspronkelijke omgeving waarvoor ze zijn ontwikkeld, zijn de resultaten niet altijd zo goed als je zou hopen. Als je bijvoorbeeld opgeslagen games van de OG Xbox wilt voortzetten, kom je bedrogen uit. Opgeslagen games kunnen niet worden overgezet van de Xbox naar de Xbox 360. Ook kun je geen originele Xbox-games online spelen omdat het Xbox-netwerk niet meer werkt met deze OG-games. Achterwaarts compatibele originele Xbox-games werken niet altijd of zien er beter uit wanneer ze op een Xbox 360 worden gespeeld. Sommige hebben nieuwe glitches, grafische problemen, framerate-problemen of andere eigenaardigheden die de kwaliteit van de gameplay verslechteren en die niet werden gezien met de OG Xbox. Om deze redenen moet je, als je echt oudere Xbox-games wilt spelen, een originele Xbox-console kopen; de prestaties zullen veel consistenter zijn. De originele Xbox-controller is ook heel anders ingedeeld dan de Xbox 360-controller, dus het spelen van originele Xbox-games met de OG Xbox-controller waarvoor de games zijn ontworpen, maakt het spelen gemakkelijker en leuker.