Skip to content

Activeringsinformatie voor Windows XP overzetten

9 de september de 2021
Windows XP colors 56aa11bc5f9b58b7d000b193

Softwarepiraterij is wijdverbreid en Microsoft is het doelwit voor een groot percentage van de diefstallen vanwege zijn dominantie in de markt. Het bedrijf heeft het recht om die privacy te stoppen of op zijn minst te controleren. Productactivering lijkt een eerlijke manier om ervoor te zorgen dat alleen legitieme software-eigenaren profiteren van het gebruik ervan. Productactivering bewaakt de systeemconfiguratie. Als het binnen een bepaald aantal dagen een significante hardwarewijziging of te veel kleine hardwarewijzigingen detecteert, overschrijdt het de drempel en moet het opnieuw worden geactiveerd. 8 april 2014 was de laatste dag dat Microsoft beveiligings- en niet-beveiligingsupdates voor Windows XP uitbracht. Nu het besturingssysteem niet langer wordt ondersteund, stelt Microsoft voor dat gebruikers upgraden naar de nieuwste versie van Windows. Dit artikel is alleen voor referentiedoeleinden.

Uw Microsoft-product opnieuw activeren

Gebruikers die hun harde schijven opnieuw formatteren en een schone installatie van het besturingssysteem uitvoeren, moeten het product opnieuw activeren. Maar zolang de nieuwe installatie zich op hetzelfde systeem bevindt en er geen hardwarewijzigingen zijn, is het mogelijk om de bestaande productactivering over te zetten en het productactiveringsproces over te slaan.

Activeringsstatusinformatie opslaan in Windows XP

Volg de onderstaande stappen om de informatie over de activeringsstatus in Windows XP op te slaan en te herstellen zodra u uw systeem opnieuw hebt opgebouwd. Deze stappen werken niet voor het overbrengen van activeringsinformatie van de ene computer naar de andere, of als u de hardware wijzigt, omdat de informatie in uw “wpa.dbl”-bestand niet overeenkomt met de configuratie van de machine. Deze truc is alleen voor het opnieuw installeren van Windows XP op dezelfde computer na het formatteren van de harde schijf.

 1. Dubbelklik in Windows Verkenner op Mijn computer.

 2. Dubbelklik op de C rit.

 3. Ga naar de C:WindowsSystem32 map. Het kan zijn dat u moet selecteren: Toon de inhoud van deze map eerst.

 4. Zoek de bestanden “wpa.dbl” en “wpa.bak” en kopieer ze naar een veilige locatie. U kunt ze op een diskettestation kopiëren of op een cd of dvd branden.

 5. Nadat u Windows XP opnieuw hebt geïnstalleerd op uw opnieuw geformatteerde harde schijf, klikt u op Nee wanneer u wordt gevraagd of u wilt doorgaan met het activeringsproces.

 6. druk de F8 toets om toegang te krijgen tot het menu Geavanceerde opstartopties om uw computer opnieuw op te starten in SafeMode.

 7. Dubbelklik Mijn computer.

 8. Dubbelklik op de C-schijf.

 9. Ga naar de C:WindowsSystem32 map. Het kan zijn dat u moet selecteren: Toon de inhoud van deze map.

 10. Zoek de bestanden “wpa.dbl” en “wpa.bak” en hernoem ze “wpadbl.new” en “wpabak.new”.

 11. Kopieer uw originele “wpa.dbl” en “wpa.bak” bestanden van uw diskette, cd of dvd naar de map C:WindowsSystem32.

 12. Start uw systeem opnieuw op. Als u Windows XP in SafeMode hebt gestart, moet u mogelijk teruggaan naar MSCONFIG om het opstarten in SafeMode uit te schakelen.

Windows XP is nu opnieuw geïnstalleerd op uw opnieuw geformatteerde harde schijf.