Skip to content

Afbeeldingen comprimeren in PowerPoint

30 de oktober de 2022
adult businessman computer 374598 5c0493e8c9e77c0001b22aa2

Wat te weten

  • Selecteer een afbeelding en kies Indeling afbeeldingshulpmiddelen > Afbeeldingen comprimeren. Kies een resolutie en selecteer vervolgens Oké om afbeeldingen te comprimeren.
  • Opties: Selecteer Alleen van toepassing op deze foto om geselecteerde afbeeldingen te comprimeren. Selecteer Bijgesneden delen van afbeeldingen verwijderen om bijgesneden gebieden te verwijderen.
  • Kiezen E-mail (96 dpi) resolutie, tenzij u afbeeldingen van afdrukkwaliteit wilt. Er is weinig verschil tussen 150 en 96 dpi.

Het verkleinen van een bestand in PowerPoint is vaak een goed idee. Fotocompressie verkleint snel de bestandsgrootte van een of al uw foto’s. In deze handleiding laten we u zien hoe u afbeeldingen comprimeert met PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Foto’s comprimeren in PowerPoint

Volg deze stappen om de bestandsgrootte van uw PowerPoint-afbeeldingen te verkleinen.

  1. Open het PowerPoint-bestand met afbeeldingen die u wilt comprimeren en selecteer de afbeelding of afbeeldingen.

  2. Selecteer Hulpmiddelen voor afbeeldingen Formaat. Als je het tabblad Opmaak niet ziet, zorg er dan voor dat je een afbeelding hebt geselecteerd.

  3. Selecteer Afbeeldingen comprimeren in de groep Aanpassen. Het dialoogvenster Afbeeldingen comprimeren wordt geopend. Zet een vinkje naast Alleen van toepassing op deze foto als u de geselecteerde afbeelding of afbeeldingen wilt comprimeren. Als u dit selectievakje uitschakelt, worden alle afbeeldingen in de presentatie gecomprimeerd. Zet een vinkje naast Bijgesneden delen van afbeeldingen verwijderen als u wilt dat bijgesneden gebieden worden verwijderd.

    Een screenshot van de functie Afbeeldingen comprimeren in een PowerPoint-dialoogvenster.

  4. Kies een resolutie. In de meeste gevallen kiezen E-mail (96 dpi) is de beste keuze. Tenzij u van plan bent kwaliteitsfoto’s van uw dia’s af te drukken, verkleint deze optie de bestandsgrootte met de grootste marge. Er is weinig verschil in de schermuitvoer van een dia bij 150 of 96 dpi.

  5. Selecteer Oké om de geselecteerde afbeelding(en) te comprimeren.