Skip to content

Afbeeldingen inline invoegen met AOL Mail

16 de juli de 2021
GettyImages 108272245 d9bb4566c53849c598fddc1613bf6878

Wat te weten

 • Plaats de cursor in het bericht en selecteer Afbeeldingen invoegen in uw e-mail. Navigeer naar de afbeelding en selecteer Open.
 • Om afbeeldingen naar een e-mailbericht te slepen en neer te zetten, houdt u de afbeelding of het bestand ingedrukt en sleept u het naar het AOL Mail-browservenster.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u inline afbeeldingen invoegt in AOL Mail met Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Mac OS X en nieuwer.

Afbeeldingen invoegen in AOL Mail

U kunt tot 15 Megabyte aan bijgevoegde bestanden in één e-mail verzenden met AOL Mail door afbeeldingen in te voegen of ze naar de berichttekst te slepen en neer te zetten.

 1. Terwijl u een e-mail opstelt in AOL Mail, plaatst u de cursor op de plaats waar u de afbeelding wilt laten verschijnen.

 2. Selecteer in de compositiewerkbalk Afbeeldingen invoegen in uw e-mail.

 3. Selecteer het afbeeldingsbestand dat u wilt invoegen en kies vervolgens Open. Of dubbelklik op het bestand.

Om afbeeldingen naar een e-mailbericht te slepen en neer te zetten, houdt u de afbeelding of het afbeeldingsbestand ingedrukt en sleept u deze naar het tabblad of de pagina van AOL Mail in een browser. De pagina verandert en toont twee gebieden in de hoofdtekst van de e-mail:

 • Zet bijlagen hier neer: zet afbeeldingen of bestanden neer die u aan de e-mail wilt toevoegen, maar niet inline wilt weergeven. Deze bestanden verschijnen als bijlagen bij de e-mail, maar worden niet weergegeven in de hoofdtekst van het bericht.
 • Zet afbeeldingen hier neer: plaats afbeeldingen die u inline wilt weergeven in de hoofdtekst van het e-mailbericht.

Zet afbeeldingen hier neer in AOL Mail

De locatie van inline-afbeeldingen wijzigen

Als u een afbeelding in de tekst van een e-mail invoegt, maar deze niet precies is waar u hem wilt hebben, kunt u deze verplaatsen door deze naar een nieuwe positie te slepen. Als u de afbeelding verplaatst, wordt deze transparant, zodat u de tekst erachter kunt zien. Zoek de cursor in de tekst; het beweegt terwijl u de afbeelding door de berichtruimte sleept. Plaats de cursor op de plaats waar u de afbeelding wilt laten verschijnen en laat deze vervolgens vallen.

De weergavegrootte van ingevoegde afbeeldingen wijzigen

AOL Mail verkleint automatisch de weergavegrootte van de ingevoegde afbeelding. Dit heeft geen invloed op de bijgevoegde afbeelding, alleen op de grootte waarop deze wordt weergegeven in de hoofdtekst van de e-mail. Om grote afbeeldingsbestanden kleiner te maken, past u het formaat van de afbeelding aan voordat u deze in de e-mail invoegt om de downloadgrootte te verkleinen.

 1. Plaats de muiscursor op de afbeelding.

 2. Klik op de Instellingen pictogram dat in de linkerbovenhoek van de afbeelding wordt weergegeven.

  Tandwielpictogram voor afbeelding in AOL Mail

 3. Selecteer Klein, Medium, of Groot voor de afbeeldingsgrootte.

  Small, Medium, Large opties voor afbeelding in AOL Mail

 4. Wijzig desgewenst de opties voor uitlijning of tekstterugloop.

Een ingevoegde afbeelding verwijderen

Een ingevoegde afbeelding uit een e-mailbericht verwijderen:

 1. Beweeg de muisaanwijzer over de ongewenste afbeelding.

 2. Selecteer de X in de rechterbovenhoek van de afbeelding.