Skip to content

Afbeeldingen verzenden met iPhone Mail

24 de juni de 2021
152380413 56a289535f9b58b7d0cbe34c

Met iPhone Mail kun je gemakkelijk foto’s delen. Het verzenden van een of een handvol foto’s kan met een paar tikken. Foto’s e-mailen op je iPhone is ideaal omdat Mail in je telefoon is ingebouwd. Dit maakt delen veel sneller dan het gebruik van andere methoden voor bestandsoverdracht, zoals cloudopslagservices. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de nieuwste versie van Mail en Foto’s voor iOS 12, maar de stappen zouden ook moeten werken voor oudere versies van de iPhone.

Een foto of afbeelding verzenden met iPhone Mail

Volg deze stappen om een ​​foto (of video) in te voegen in een e-mail in iPhone Mail of iPad Mail:

 1. Bepaal waar in de e-mail u de foto’s of video’s wilt plaatsen. Als je het hebt gevonden, tik je op dat gebied en houd je het vast.

 2. Selecteer Foto of video invoegen uit het pop-upmenu. Mogelijk moet u op een van de menupijlknoppen tikken om deze te vinden.

 3. Blader door uw telefoon totdat u het bestand vindt dat u wilt bijvoegen en selecteer vervolgens Kiezen.

 4. Herhaal deze eerste drie stappen totdat u klaar bent met het toevoegen van afbeeldingen of video’s aan de e-mail. Als u iets wilt invoegen, zoals een ander bestand of wat tekst, onder een afbeelding of video die u hebt bijgevoegd, tikt u op de rechterkant van de afbeelding of video en drukt u op Terugkeer.

 5. Voltooi het bewerken van de e-mail en kies vervolgens Sturen om de foto’s of video’s te e-mailen.

Als wordt vastgesteld dat uw totale berichtgrootte (inclusief tekst en bijlagen) te groot is, biedt Mail aan om de afbeelding of afbeeldingen te verkleinen tot kleinere afmetingen. U kunt echter de optie voor het oorspronkelijke formaat kiezen als u die beslissing krijgt.

Een foto of afbeelding verzenden met de app Foto’s

Een andere manier om foto’s vanaf je iPhone te verzenden, is door te starten in de Foto’s-app. Dit kan een eenvoudigere methode zijn als u veel foto’s en video’s verzendt. U kunt tekst toevoegen zoals een normale e-mail, maar de bestanden worden in één keer geïmporteerd in Mail.

 1. Open de Foto’s-app.

 2. Open het album met de afbeeldingen of video’s die u wilt e-mailen.

 3. Kraan Selecteer bovenaan en kies vervolgens de bestanden die u via e-mail wilt verzenden.

 4. Selecteer de Delen knop in het onderste menu en kies vervolgens Mail, of kies E-mail als u geen moderne versie van iOS gebruikt.

  iOS Foto's-app die afbeeldingen verzendt via e-mail

  Met deze optie voor delen kunt u ook foto’s of video’s e-mailen vanuit een andere app. Wanneer afbeeldingen bijvoorbeeld zijn opgeslagen in een cloudopslagservice en u een van deze afbeeldingen vanaf uw telefoon wilt e-mailen. Open de afbeelding in de andere app en gebruik de Share-knop om deze in Mail te openen om deze te verzenden.

 5. Vul de e-mail in zoals normaal en tik vervolgens op Sturen om de foto’s en video’s te e-mailen.

Tips voor het verzenden van foto’s vanaf uw iPhone

Als u de foto’s die u wilt e-mailen niet ziet, zijn ze mogelijk verborgen in de huidige weergave. Tik op de pijl of de Albums link bovenaan om al je fotoalbums te vinden, waarvan er één de afbeelding opslaat. Als de specifieke foto die u wilt e-mailen niet op uw telefoon is opgeslagen, slaat u deze eerst op in Foto’s, wat u in de meeste apps kunt doen door uw vinger op de afbeelding te houden en te selecteren Afbeelding opslaan. Andere apps hebben mogelijk een specifiek menu voor het downloaden van foto’s en video’s naar uw iPhone. Als u foto’s van uw iPhone die u met een camera hebt gemaakt, wilt e-mailen, zet u ze eerst over naar uw telefoon. Met iPhone kunt u geen foto’s verzenden die u per e-mail hebt verwijderd. Om dat te doen, herstelt u ze eerst uit de verwijderde map en e-mailt u ze vervolgens zoals hierboven beschreven.