Skip to content

AI-schrijfhulpmiddel Wordune transformeert uw woorden met gemak

28 de juni de 2021
GettyImages 1036656330 2593aa2de68c4c41ac0af4dff04b79b8

Belangrijkste leerpunten

  • Wordune is een AI-schrijfhulpmiddel dat is ontworpen om u te helpen uw schrijven schoner en gemakkelijker leesbaar te maken.
  • De add-on is gratis beschikbaar, maar bevat ook enkele premiumfuncties die beschikbaar zijn bij een maandelijks abonnement.
  • Hoewel het niet de krachtigste AI-schrijftool is die er is, heeft Wordune een mooie reeks functies om uw schrijven te laten opvallen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over alle details.

De manier waarop Wordune uw schrijven transformeert met behulp van kunstmatige intelligentie, is bijna magisch. Stel je voor: misschien ben je verkouden en moet je je baas een e-mail sturen om hem te laten weten dat je de volgende dag niet op je werk kunt komen. Maar u wilt formeel en respectvol klinken. Wordune kan daarbij helpen. Of, als je iemand bent zoals ik, die vindt wat ze soms een beetje ruw aan de randen schrijven, kan Wordune ook helpen om dat op te ruimen. “Terwijl je hersenen druk bezig zijn met het willekeurig opschrijven van gedachten, kan Wordune helpen de ruwe gedachten te ordenen en op te poetsen in verfijnde alinea’s en je betekenis op de juiste manier over te brengen. Het verkleint de kloof tussen je hersenen en je boek,” Mrudul Shah, een AI-expert en chief technology officier bij Technostacks, vertelde Lifewire in een e-mail.

Lekker opruimen

Wordune is een vrij nieuwe tool gemaakt door AI21 Labs om je te helpen beter te schrijven. Terwijl andere tools zoals Grammarly zich richten op het elimineren van duidelijke fouten, kan Wordune eenvoudig lange zinnen of korte alinea’s herschrijven om uw schrijven beknopter te maken, of zelfs helemaal in een andere toon te passen. Ik gebruik Wordune nu twee weken en ik kan eerlijk zeggen dat het mijn benadering van schrijven heeft veranderd. In plaats van enkele minuten te besteden aan het piekeren over de kwaliteit van wat ik schreef, schrijf ik nu de eerste paar regels en laat Wordune een paar andere manieren voorstellen om het te formuleren. Hoewel het niet perfect is, kan het je basisschrijfvaardigheden aanvullen en is het een mooi vangnet om opvallende inconsistenties op te vangen.

Hoewel je kunt vertrouwen op de basisafstemmingsoptie om aanvullende manieren aan te bevelen om iets te schrijven, bevat Wordune ook een premium-laag met functies zoals informele en formele tonen, evenals hulpmiddelen om regels tekst in te korten en uit te breiden. Die extra functies brengen echter behoorlijk hoge kosten met zich mee, met de beschikbare abonnementen vanaf $ 119,88 per jaar of $ 24,99 per maand. Als u Wordune wilt ophalen voor een team van individuen, kunt u ook contact opnemen met het bedrijf voor meer informatie over die plannen. Ik heb ongeveer een week met de gratis versie gewerkt, waarbij ik wijzigingen en herstructureringen liet voorstellen. Toen ik me echter eenmaal had aangemeld voor de premium-versie, vond ik de opties voor het wijzigen van de toon niet veel. Ze zijn leuk om te hebben, maar over het algemeen – althans in mijn ervaring – was de normale herschrijfoptie mijn go-to-functie. Het werkt gewoon, en het werkt goed. De lengtecontrollers waren echter een leuke touch aan de premium kant. Ik merkte dat ik me vaak wendde tot het hulpmiddel voor het verkorten van zinnen, omdat ik de neiging heb om een ​​beetje langdradig te worden. Wordune heeft me geholpen dat een beetje te bestrijden, maar het is ook iets dat je verbetert naarmate je meer en meer schrijft.

De toekomst van schrijven met AI

Wordune is echter niet de eerste AI-schrijftool die verschijnt. Sterker nog, het is niet eens de krachtigste. Hoewel Wordune je schrijven kan helpen verbeteren, vereist het nog steeds dat basisniveau van vaardigheid en output van de schrijver. Andere systemen, zoals Copy.ai, kunnen volledig inhoud voor bedrijven genereren, iets wat we al zien in meerdere publicaties en websites. “Hoewel het niet perfect is, kan het je basisschrijfvaardigheden aanvullen en is het een mooi vangnet om opvallende inconsistenties op te vangen.” “AI-schrijven is al jaren in gebruik en voor de ogen van miljoenen mensen elke dag”, legt Viputheshwar Sitaraman, een AI-expert en digitaal consultant, uit in een e-mail. “Van WaPo’s robotschrijver Heliograph tot AP’s Automated Insights, duizenden verhalen die vandaag zijn gepubliceerd, worden al geproduceerd door natuurlijke taalverwerking (NLP) en generatie (NLG)”, voegde Sitaraman eraan toe. “NLP is een van de kernfunctionaliteiten die mogelijk worden gemaakt door AI & machine learning (AI/ML); simpel gezegd, het omvat AI-gegenereerde geschreven inhoud (van zinnen tot volledige artikelen).” Wordune is niet zo krachtig als die andere opties die er zijn, maar dat hoeft ook niet. Het is niet bedoeld als vervanging voor uw basisschrijfvaardigheden. In plaats daarvan is het een extra hulpmiddel waarop u kunt tikken – indien nodig – om u te helpen dat extra beetje duidelijkheid in uw schrijven te krijgen.