Skip to content

AirPods en AirPods Pro gebruiken

24 de juli de 2021
find lost airpods 58fd18505f9b581d59a66e1d

Heb je een nieuw paar AirPods of AirPods Pro? Dan moet je leren hoe je ze kunt gebruiken. Van basisfuncties tot geavanceerde opties tot de best verborgen tips en trucs, we hebben alle informatie die je nodig hebt om te leren hoe je elk AirPods-apparaat dat je bezit, kunt gebruiken.

AirPods en AirPods gebruiken

Zodra uw AirPods zijn ingesteld en aangesloten (of uw AirPods Pro zijn ingesteld), kunt u als volgt de meest voorkomende functies van de originele AirPods of de AirPods 2 van de tweede generatie gebruiken.

AirPods-audiobediening

 • Audio afspelen of pauzeren: Dubbeltik op AirPods zorgt er standaard voor dat audio wordt afgespeeld of, als het al wordt afgespeeld, wordt gepauzeerd. Je kunt audio die wordt afgespeeld ook pauzeren door de AirPods uit je oren te halen.
 • Naar het volgende nummer gaan: Dubbeltik op AirPods (dit is afhankelijk van je instellingen. Daarover zo meer).
 • Ga terug naar het vorige nummer: Dubbeltik op AirPods (dit is ook afhankelijk van uw instellingen).
 • Een telefoongesprek beantwoorden of beëindigen: Dubbeltik op een van beide AirPods. Als je momenteel in gesprek bent en er komt een ander binnen, dubbeltik dan om over te schakelen naar het nieuwe gesprek.

U kunt elke AirPod instellen om een ​​andere actie uit te voeren wanneer u er dubbel op tikt. Het enige dat u hoeft te doen, is AirPods-acties aanpassen in Instellingen.

AirPods en Siri

Hoe je Siri activeert met AirPods hangt af van welk model je hebt.

 • AirPods: Dubbeltik op een van beide AirPods en spreek, zodra Siri actief is, uw commando uit zoals u dat normaal zou doen.
 • AirPods 2: Ervan uitgaande dat je het hebt gekozen tijdens het instellen van je AirPods, kun je Siri eenvoudig activeren door “Hey Siri” te zeggen, gevolgd door je opdracht.

Wijzig audio-uitgangen in AirPods

 • Wijzig de audio-uitvoer van iPhone en iPad in AirPods: Als de audio van uw iPhone of iPad niet wordt afgespeeld op uw AirPods, kunt u dat wijzigen. Open het bedieningspaneel en tik vervolgens op de bedieningselementen voor het afspelen van media. Druk op AirPlay pictogram in de bovenhoek van het paneel om de lijst met uitvoeropties weer te geven en tik vervolgens op AirPods.
 • AirPods gebruiken op een Mac: Koppel uw AirPods aan uw iPhone of iPad en zorg ervoor dat u op uw Mac hetzelfde iCloud-account gebruikt als op uw iOS-apparaat. Schakel Bluetooth in op de Mac, klik op de spreker pictogram in de menubalk en kies vervolgens uw AirPods.

AirPods uitschakelen

 • Je kunt je AirPods ook uitschakelen als je weet dat je ze een tijdje niet gaat gebruiken.

Werken met AirPods Pro

Als je AirPods Pro hebt, zijn de bedieningselementen anders dan die van de eerste twee generaties AirPods. Dit is wat u moet weten.

AirPods Pro-audiobediening

 • Audio afspelen of pauzeren: Om te beginnen met het afspelen van audio of het pauzeren van audio die al wordt afgespeeld, drukt (of klikt) u op de steel van een van beide AirPods.
 • Naar het volgende nummer gaan: Dubbelklik op de steel van een van beide AirPods om naar het volgende nummer te gaan.
 • Ga terug naar het vorige nummer: Klik driemaal op de AirPod-steel om naar het vorige nummer te gaan.
 • Een telefoongesprek beantwoorden of beëindigen: Om een ​​inkomende oproep te beantwoorden of een actieve oproep te beëindigen, klikt u op de steel van een van beide AirPods. Klik op de AirPod-steel om van de ene naar de andere inkomende oproep te schakelen.

AirPods Pro en Siri

 • Activeer Siri: Als je ‘Hey Siri’ hebt geconfigureerd bij het instellen van je AirPods Pro, activeer je Siri door simpelweg ‘Hey Siri’ te zeggen.

Afhankelijk van uw instellingen kunt u Siri mogelijk ook activeren door op de AirPod-steel te klikken en deze vast te houden.

 • Siri-opdrachten: Nadat u Siri hebt geactiveerd, kunt u alle opdrachten gebruiken die Siri voor de AirPods ondersteunt. Deze omvatten het wijzigen van het volume, het pauzeren van muziek, het controleren van het batterijniveau en meer.
 • Inkomende berichten lezen: Wanneer u uw AirPods Pro instelt, kunt u Siri instellen om uw inkomende sms-berichten te lezen.

AirPods Pro Ruisonderdrukking

AirPods Pro biedt drie instellingen voor ruisonderdrukking om uw luisterervaring te verbeteren. Om ze te openen, sluit u uw AirPods aan op een iPhone of iPad, opent u het Control Center en tikt u op de volumeregeling. Uw opties zijn dan:

 • Ruisonderdrukking: Dit blokkeert achtergrondgeluid en concentreert zich alleen op de audio in uw AirPods.
 • Transparantie: Vermindert achtergrondgeluid vergelijkbaar met ruisonderdrukking, maar laat stemmen en andere omgevingsgeluiden door (denk aan autogeluiden wanneer u loopt).
 • Uit: Schakelt zowel ruisonderdrukking als Transparantie uit. De AirPods werken nog steeds, maar met al het achtergrondgeluid dat plaatsvindt waar je bent.

Geluidskwaliteit testen

Om de beste luisterervaring met je AirPods Pro te krijgen, moet je het geluid testen om te zien of er geluid in of uit lekt. Om deze test uit te voeren, verbindt u uw AirPods met uw iPhone en tikt u vervolgens op Instellingen > Bluetooth > de I naast AirPods Pro > Oortip Fit-test > Doorgaan met > Toneelstuk knop. De testresultaten vertellen u of uw AirPods Pro zo goed mogelijk past of dat u een nieuwe pasvorm nodig heeft.

AirPods-tips wijzigen voor een betere pasvorm

Als de pasvormtest van de oordopjes aangeeft dat u een betere pasvorm nodig heeft, kunt u de standaarddopjes vervangen door een paar die beter passen. Om dit te doen, trekt u gewoon de huidige tip eraf (het vereist meer kracht dan u zou verwachten, maar het zal loskomen) en druk vervolgens op de nieuwe tips totdat ze op hun plaats klikken. Benieuwd hoe de batterijen in de AirPods werken? Leer hoe u uw AirPods of AirPods 2 oplaadt.

Problemen met AirPods oplossen

Meestal werken AirPods gewoon. Maar als uw AirPods niet werken, kunt u proberen de verbinding op te lossen of de AirPods opnieuw in te stellen. Of, als u ze kwijt bent, kunt u de app Zoek mijn gebruiken om ze te vinden.