Skip to content

AirPods verbinden met Android-telefoons en -apparaten

13 de juli de 2021
GettyImages 1167267963 310b581d93a94171850f271c00b81290

Wat te weten

  • Open Instellingen op je Android. Druk op Bluetooth icoon; schakel het indien nodig in.
  • Open de oplaadcassette van de Airpods, houd ingedrukt Opstelling of Paar knoop op de achterkant.
  • Wanneer de LED-lampjes wit worden, ga je terug naar Android en tik je op Airpods uit de lijst met beschikbare apparaten en bevestig eventuele prompts.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u AirPods aansluit en gebruikt met uw Android-apparaat. Hoewel de lay-out van de Bluetooth-instellingen per apparaat kan verschillen, is navigatie doorgaans eenvoudig te achterhalen.

Verbind AirPods met je Android

Voordat u via uw AirPods naar uw Android-apparaat kunt luisteren, moet u de twee apparaten koppelen. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen op uw Android-apparaat. Dit is waarschijnlijk toegankelijk via het vervolgkeuzemenu op het apparaat of als een afzonderlijke app in de app-lade van het apparaat. Sluit alle muziek- of video-apps op het Android-apparaat voordat u de AirPods koppelt. Het afspelen van muziek kan problemen veroorzaken bij het koppelen van AirPods met een Android-apparaat.

  2. Druk op Bluetooth pictogram en schakel vervolgens Bluetooth aan als deze is uitgeschakeld. Er is mogelijk een Bluetooth-snelkoppelingspictogram in het vervolgkeuzemenu van het apparaat. Als dit het geval is, houdt u dit pictogram lang ingedrukt om rechtstreeks naar de Bluetooth-instellingen te gaan.

  3. Pak je AirPods-oplaadcassette en open deze met de AirPods erin. Houd de oplaadcassette in de buurt om de AirPods indien nodig op te laden. Bluetooth-verbindingen kunnen de batterij van elk draadloos apparaat aanzienlijk leegmaken. AirPods hebben een batterijduur van ongeveer vijf uur en de behuizing kan tot 24 uur extra batterij toevoegen.

  4. Houd de ingedrukt Opstelling of Paar knop op de achterkant van de AirPods-hoes ongeveer drie seconden ingedrukt om hem erin te plaatsen Koppelingsmodus. Zodra het LED-lampje op de AirPods-behuizing wit is, moet het beschikbaar zijn om te koppelen met elke nabijgelegen Bluetooth-verbinding.

    Een AirPods-hoesje met de koppelingsknop gemarkeerd

  5. Tik vanaf het Android-apparaat op de AirPods in de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten en bevestig vervolgens alle prompts die op het Android-apparaat verschijnen. Blijf binnen 6 meter van uw Android-apparaat om de Bluetooth-verbinding van de AirPods te behouden.

AirPods gebruiken die zijn verbonden met een Android-apparaat

Eenmaal verbonden, verzendt uw Android-apparaat alle audio via uw AirPods totdat u de verbinding verbreekt. Om de AirPods los te koppelen van uw Android-apparaat, ontkoppelt u de AirPods met behulp van de Bluetooth-instellingen van uw Android. U kunt ook de Bluetooth-instelling op uw Android-apparaat uitschakelen om de verbinding te verbreken of de . ingedrukt houden Paar knop op de achterkant van de AirPods-hoes. Herhaal de bovenstaande stappen om uw AirPods opnieuw met uw Android te verbinden. Zodra de AirPods niet meer zijn verbonden met het Android-apparaat, kunnen de AirPods opnieuw verbinding maken met het dichtstbijzijnde Apple-apparaat, zoals een MacBook.

Hoe de verbinding en batterij van de AirPods te controleren?

Download een accessoire-app om de verbinding en batterijstatus van uw AirPods te controleren met uw Android-apparaat. Enkele gratis opties zijn AirBattery, Podroid, AirBuds Popup en Assistant Trigger. Met dit soort apps kunt u de totale batterijduur van een AirPods volgen, evenals de individuele batterijduur van de linker en rechter AirPod. Sommige apps hebben unieke en handige functies, dus zorg ervoor dat u elke app onderzoekt om te zien welke functionaliteit u aanspreekt. AirBattery biedt bijvoorbeeld in-ear detectie voor apps als Spotify en Netflix. Deze functie pauzeert het geluid op de AirPods wanneer u er een uit uw oren haalt. Podroid kan worden gebruikt om functies in te stellen, zoals tikken om naar het volgende nummer te gaan of het afspelen te pauzeren, terwijl Assistant Trigger een stemassistent activeert, zoals Google Assistant of Samsung Bixby. Veel van deze accessoire-apps hebben betaalde versies met uitgebreide functies, waardoor ze meer functionaliteit bieden met AirPods en Android-apparaten.