Skip to content

Alexa gebruiken om muziek over te zetten tussen echo-apparaten

13 de december de 2022
GettyImages 1344717562 14c26682aa134493a45141ab7f5bd929

Wat te weten

 • In de kamer waar je momenteel luistert: zeg “Alexa, pauze.”
 • In de kamer waar je wilt luisteren: zeg: “Alexa, hervat muziek.”
 • Om muziek over te zetten naar Echo Buds, verbind je ze met je telefoon en zeg je: “Alexa, verplaats mijn muziek hier.”

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Alexa kunt gebruiken om muziek over te zetten tussen Echo-apparaten, zodat je in een andere kamer kunt blijven luisteren. Wil je overal in huis naar muziek luisteren in plaats van te wisselen tussen specifieke kamers? Stel muziek in meerdere kamers in om op al uw Echo-apparaten tegelijk af te spelen.

Kun je Alexa gebruiken om muziek naar een ander apparaat te verplaatsen?

Met Amazon kun je muziek verplaatsen tussen verschillende Echo-apparaten met eenvoudige spraakopdrachten. U kunt muziek overbrengen van de ene Echo naar de andere Echo, tussen Echo-luidsprekergroepen, van een Echo-luidspreker naar Echo Buds en zelfs van een Echo in uw huis naar uw Echo Auto.

Hoe gebruik ik Alexa om muziek tussen echo-apparaten te verplaatsen?

Met Echo-luidsprekers door je hele huis, kun je Alexa je muziek van het ene apparaat naar het andere laten verplaatsen met een spraakopdracht. Deze opstelling is fijn als je van de ene kamer naar de andere verhuist, maar toch naar dezelfde muziek wilt blijven luisteren.

Dit werkt met Echo Auto naast Echo, Echo Dot, Echo Show en andere Echo-apparaten. Hier leest u hoe u Alexa kunt gebruiken om muziek van de ene Echo-luidspreker naar de andere te verplaatsen:

 1. Zeg: “Alexa, pauze.” Je moet in de kamer zijn waar de muziek op dat moment speelt.

 2. Ga naar de kamer waar je naar muziek wilt luisteren.

 3. Zeg: “Alexa, hervat muziek.” U kunt ook een meer specifieke opdracht gebruiken, zoals “muziek hier hervatten” of “radio hier hervatten” als de echo in de tweede kamer het afspelen van de verkeerde inhoud hervat.

 4. Je muziek wordt overgebracht naar de nieuwe kamer.

Hoe gebruik ik Alexa om muziek naar Echo Buds te verplaatsen?

Je kunt Alexa ook gebruiken om muziek van een Echo Speaker naar je Echo Buds te verplaatsen. Dit proces gebruikt verschillende spraakopdrachten, maar verder werkt het hetzelfde. Zo verplaatst u muziek van een Echo naar Echo Buds:

 1. Sluit je Echo Buds aan op je telefoon en stop ze in je oren.

 2. Gebruik het commando “Alexa, verplaats mijn muziek hier.”

 3. Als er momenteel muziek wordt afgespeeld op een van uw Echo-apparaten, wordt deze gepauzeerd op dat apparaat en hervat op uw Echo Buds.

Hoe gebruik ik Alexa om muziek tussen luidsprekergroepen te verplaatsen?

Als u uw Echo-luidsprekers toevoegt aan slimme thuisgroepen, kunt u Alexa gebruiken om muziek tussen kamers te verplaatsen door Alexa te vragen om muziek naar een specifieke slimme thuisgroep te verplaatsen. U kunt dezelfde methode ook gebruiken om muziek naar een stereopaar Echo-luidsprekers of een Echo Sub en de bijbehorende luidsprekers te verplaatsen. Om muziek naar een nieuwe luidsprekergroep te verplaatsen, gebruikt u een spraakopdracht volgens dit patroon: “Alexa, verplaats (type audio-inhoud) naar de (slimme luidsprekergroep.”

Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Alexa, verplaats mijn podcast naar de woonkamer” of “Alexa, verplaats mijn muziek naar de slaapkamer”, afhankelijk van waar je naar luistert en de specifieke namen van je smart home-groepen.

FAQ

 • Hoe speel ik Apple Music op Alexa?

  Om Apple Music met Alexa af te spelen, heb je een Apple Music-abonnement nodig, een Alexa-apparaat, zoals een Echo, en een iOS- of Android-apparaat dat al is geconfigureerd met Alexa. Start de Alexa-app op uw mobiele apparaat en tik op Meer (drie puntjes) > Vaardigheden & Spellen. Zoek en selecteer Apple Muziek en tik Inschakelen om te gebruiken > Instellingen > Account koppelen. Volg de aanwijzingen om in te loggen met uw Apple ID.

 • Waarom kan Alexa Amazon Music niet bereiken?

  Als Alexa geen muziek van Amazon Music afspeelt, is er mogelijk een technisch probleem of een probleem met je Amazon Music-abonnement. Ga naar je Amazon-account en zorg ervoor dat je een actief Amazon Music-abonnement hebt. Je moet er ook voor zorgen dat het Echo-apparaat of een ander Alexa-apparaat is aangemeld bij een profiel met een Amazon Music-abonnement. Houd er rekening mee dat als u een expliciet filter hebt ingeschakeld, het apparaat geen nummers met expliciete songteksten kan afspelen. Andere stappen voor probleemoplossing zijn onder meer het opnieuw opstarten van de Echo en het instellen van Amazon Music als de standaardmuziekservice.