Skip to content

Alexa resetten op echo-apparaten

16 de juli de 2021
1626453504 amazon echo dot show alt aaa c2e884ecc3784259837646ae1b44180e

U kunt een storing tegenkomen waarbij Alexa niet reageert of opdrachten niet correct worden uitgevoerd. Uw Echo-apparaat kan ook de verbinding met andere gekoppelde apparaten of uw wifi-netwerk verliezen. Als je dergelijke problemen ondervindt, wil je misschien je Alexa en Echo terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen in de hoop dat dit het probleem kan oplossen.

Opnieuw opstarten versus resetten

Probeer een herstart voordat u een fabrieksreset overweegt. Dit kan de functionaliteit herstellen zonder uw instellingen te wissen. Om een ​​Echo-apparaat opnieuw op te starten, trekt u de stekker uit het stopcontact, wacht u enkele minuten en steekt u de stekker weer in het stopcontact. De Echo wordt binnen enkele minuten ingeschakeld en actief. Als een muziekservice niet goed reageert op Alexa, kan het iets aan hun kant zijn. Probeer uw commando te herhalen om te zien of het weer normaal wordt. Als dat niet werkt en je Alexa moet resetten, worden de instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen en moet je de initiële installatieprocedure doorlopen (registratie, opnieuw verbinding maken met wifi, enz…). De resetprocedure kan variëren, afhankelijk van het Echo-model.

Hoe te resetten met de Alexa-app

Reset stappen zijn hetzelfde voor iOS en Android. Android wordt hieronder geïllustreerd.

 1. Open de Alexa app en tik vervolgens op de Apparaten pictogram in de rechterbenedenhoek.

 2. Op de Apparatenpagina, kraan Echo & Alexa, dan kies het apparaat dat u wilt resetten.

  Alexa-app - Selecteer apparaat om te resetten

 3. In Apparaat instellingen, scrol omlaag en tik op Fabrieksinstellingen. Ga verder of annuleer zoals gewenst.

  Alexa-app - Apparaat resetten

Hoe Alexa rechtstreeks op het apparaat te resetten

Als je de app niet bij de hand hebt, kun je je Alexa-apparaten ook rechtstreeks vanaf het apparaat resetten. In de meeste gevallen is het een simpele druk op de knop of een combinatie van knoppen die tegelijkertijd worden ingedrukt, maar op apparaten van de oudere generatie moet u mogelijk een paperclip gebruiken om op een resetknop te drukken.

Een Amazon Echo Show en Echo Spot resetten

Je kunt een Amazon Echo Show of Spot resetten met hun touchscreen-bedieningselementen.

 1. Zeggen, “Alexa, ga naar Instellingen,” of veeg op het startscherm van Echo Show omlaag om de instellingenbalk weer te geven en tik vervolgens op Instellingen.

  Echo Show – Selecteer Instellingen

  Hoewel u een spraakopdracht kunt gebruiken om naar het scherm Instellingen te gaan, is voor de overige stappen het touchscreen vereist.

 2. In Instellingen, veeg indien nodig omlaag en tik vervolgens op Apparaat opties.

  Echoshow – Menu Instellingen – Apparaatopties selecteren

 3. In Apparaat opties, veeg omlaag en tik op Reset naar fabrieksinstellingen.

  Echo Show – Menu Apparaatopties – Selecteer Resetten naar fabrieksinstellingen

 4. Op de Reset naar fabrieksinstellingen scherm, hebt u mogelijk twee opties. Kies de optie die het beste voor u werkt. Ofwel resetten naar de fabrieksinstellingen, of resetten naar de fabrieksinstellingen en behoud je slimme thuisverbindingen.

  Echo Show – Reset naar fabrieksinstellingen Prompts

  Als je je Echo Show aan iemand anders geeft of verkoopt om op een andere locatie te gebruiken, tik je op Reset naar fabrieksinstellingen.

Een standaard echo resetten

Het standaard Echo-apparaat resetten lijkt misschien lastiger dan het resetten van een Echo-show, maar het is echt niet moeilijk.

 • Echo van de eerste generatie: gebruik een paperclip om de ingedrukt te houden Resetten knop. Wacht tot de lichtring van oranje naar blauw gaat en dan terug naar oranje. Het is nu klaar voor installatie.
 • Tweede Generatie Echo Generation: Houd de ingedrukt Microfoon uit en Volume verminderen knoppen tegelijk. Wacht tot de lichtring oranje wordt, dan blauw en dan oranje. Het is nu in de setup-modus.
 • Echo van de derde generatie: Houd de ingedrukt Actie knop 25 seconden ingedrukt. De lichtring wordt oranje weergegeven en gaat vervolgens uit. Vervolgens wordt blauw en vervolgens oranje weergegeven. Het is nu teruggekeerd naar de instellingsmodus.

Een Echo Plus resetten

De Amazon Echo Plus is vergelijkbaar met de standaard Echo, maar met een paar extra functies. Het resetproces blijft echter zeer vergelijkbaar:

 • Echo Plus van de eerste generatie: gebruik een paperclip om de Resetten knop aan de onderkant van het apparaat. Wacht tot de lichtring uitgaat en keer dan terug naar oranje.
 • Tweede generatie Echo Plus: Houd de ingedrukt Actie knop (20 seconden). De lichtring licht oranje op, gaat uit en gaat dan weer aan van blauw naar oranje. Het is nu klaar voor installatie.

Een echopunt resetten

De Echo Dot is een kleinere versie van het Amazon Echo-apparaat. Het is ook vrij eenvoudig om dit apparaat te resetten.

 • Echopunt van de eerste generatie: gebruik een paperclip om de ingedrukt te houden resetten knop aan de onderkant van de Echo Dot. Wacht tot de lichtring uitgaat. Het licht dan oranje op, dan blauw en dan weer oranje. Het staat nu klaar.
 • Echopunt van de tweede generatie: Houd de ingedrukt Microfoon uit en Volume verminderen knoppen tegelijk. Na ongeveer 20 seconden wordt de lichtring oranje en gaat de Dot naar de instelmodus.
 • Echopunt van de derde generatie: Houd de ingedrukt Actie knop. Wacht 25 seconden, terwijl de lichtring oranje, dan blauw en dan weer oranje wordt – hij is teruggekeerd naar de instelmodus.

Een Echo Studio resetten Reset

De Echo Studio is een ander Echo-apparaat dat vergelijkbaar is met zijn broers en zussen en op vrijwel dezelfde manier werkt. Net als bij de anderen, is het resetten van het apparaat een gemakkelijke taak. Houd de ingedrukt volume verminderen en microfoon uit knoppen aan de bovenkant van de Echo Studio gedurende 20 seconden ingedrukt. De lichtring gaat uit en vervolgens weer aan. Wanneer het weer aangaat, wordt de Echo Studio gereset.

Een echo-ingang resetten

Om een ​​echo-ingang te resetten, houdt u de . ingedrukt actie knop 25 seconden ingedrukt.

Een echo-sub resetten

Een Echo Sub gekoppeld aan een Echo Plus of Echo Studio vormt een aanvulling op het afspelen van muziek door de nadruk te leggen op lagere frequenties. Als een Echo Sub niet meer reageert, reset deze dan door de actieknop van de Echo Sub, die zich net boven de stroomaansluiting bevindt, 25 seconden ingedrukt te houden.

Amazon Echo Sub – Reset-knop

De optie Afmelden

Als u uw Echo-apparaat verkoopt of aan een nieuwe gebruiker op een andere locatie geeft, doet de uitschrijving van uw Amazon-account hetzelfde als een reset. Je kunt dit doen via de Alexa-app of via de instellingen van je Amazon-account op de Amazon-website.

Afmelden met de Alexa-app

Als de afmeldoptie beschikbaar is voor je Echo in de Alexa-app, volg dan dezelfde stappen voor een reset, maar kies Afmelden in plaats daarvan.

Alexa - Apparaatoptie afmelden

Afmelden bij Amazon.com

Hier leest u hoe u een echo uit uw Amazon-account op Amazon.com kunt afmelden:

 1. Log in op uw Amazon-account en selecteer Uw apparaten en inhoud (u kunt een van de twee prompts gebruiken).

  Startpagina Amazon-webbrowseraccount – Selecteer inhoud en apparaten

 2. Selecteer in Digitale services en apparaatondersteuning Apparaten beheren.

  Amazon-webbrowserapparaat en inhoud - Apparaten beheren

 3. Op de pagina Apparaten beheren staat een lijst met de apparaten die bij uw account zijn geregistreerd.

  Amazon-webbrowserapparaat en inhoud - Lijst met apparaten

 4. Kies een apparaat en selecteer Afmelden. Volg eventuele aanvullende aanwijzingen.

  Amazon-webbrowserapparaat en inhoud - Selecteer apparaat om uit de lijst te deregistreren

  Om meerdere Echo’s uit te schrijven, selecteert u ze één voor één en volgt u de procedure Afmelden.