Skip to content

Alexa-routines maken

13 de juli de 2021
alexamain 5aedf87ca9d4f90037fe6536

Wat te weten

 • Maak een routine: Selecteer routines tik in het Alexa-app-menu op de Plus-pictogram (+) icoon, selecteer Wanneer dit gebeurten kies vervolgens Stem.
 • Om een ​​routine volgens een schema uit te voeren: Ga naar de Wanneer dit gebeurt scherm en tik op Schema.
 • Om een ​​routine te wijzigen of te verwijderen: Ga terug naar de routines sectie in de Alexa-app en kies de routine die je wilt wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Alexa-routines kunt maken om meerdere taken met één opdracht uit te voeren. Routines werken met elk compatibel Echo-apparaat, zoals de Echo, Echo Dot, Show, Plus of Spot, evenals met andere slimme apparaten.

Alexa-routines maken met spraakopdrachten

Hier leest u hoe u een routine kunt maken die wordt geactiveerd door een spraakopdracht in de Alexa-app op uw mobiele apparaat.

 1. Selecteer routines vanuit het Alexa-app-menu.

 2. Selecteer de Plus-pictogram (+) pictogram in de rechterbovenhoek.

 3. Selecteer Wanneer dit gebeurten kies vervolgens Stem.

  Een screenshot in de Alexa-app met Voice als optie.

 4. Op de Wanneer je zegt scherm, voer je spraakopdracht in naast Alexa. (Voer bijvoorbeeld de zin in Goedemorgen.)

 5. Selecteer Actie toevoegenen kies vervolgens welke actie Alexa voltooit. (Kies bijvoorbeeld Verkeer om een ​​verkeersrapport te krijgen.)

 6. Onder Van, selecteer welk apparaat de routine bestuurt.

 7. Kraan Aanmaken.

 8. Voeg extra acties toe aan je routine door te selecteren Actie toevoegen en de bovenstaande stappen te volgen. Om een ​​routine te wijzigen of te verwijderen, gaat u naar de routines sectie in de Alexa-app. Kies een routine die wordt vermeld in de Ingeschakeld sectie om uw wijzigingen aan te brengen.

Een routine maken om volgens een schema te lopen

Wanneer u een routine maakt op basis van een schema, definieert u de tijd en dagen waarop u deze wilt laten lopen. U kunt een werkgerelateerde ochtendroutine configureren waarmee u vroeg opstaat met nieuws en verkeer, en een weekendroutine waarmee u laat wakker wordt met muziek op Spotify. Een Alexa-routine maken die op een bepaald tijdstip draait:

 1. Selecteer routines vanuit het Alexa-app-menu.

 2. Selecteer de Plus-pictogram (+) pictogram in de rechterbovenhoek.

 3. Selecteer Actie toevoegen.

 4. Selecteer Wanneer dit gebeurt.

  Een schermafbeelding in de Alexa-app met Actie toevoegen weergegeven.

 5. Selecteer Schema.

 6. Selecteer Op tijd en stel de tijd in waarop de routine moet lopen.

  Een schermafbeelding in de Alexa-app met de opties om een ​​actie te plannen.

 7. Selecteer Gedaan.

Veel plezier met je Alexa-routines. Configureer Alexa om je een fijne dag te wensen, je een compliment te geven, een liedje te zingen of een grap te vertellen. Speel muziek af van Amazon, je bibliotheek, Pandora, Spotify, TuneIn of iHeartRadio. Start elk smart device, zoals een koffiezetapparaat of een lamp.

Wat zijn Alexa-routines?

Amazon’s Alexa kan automatiseren hoe uw Echo-apparaat en andere slimme apparaten voor thuisgebruik taken uitvoeren met routines. Een routine kan bijvoorbeeld zijn dat Alexa de thermostaat lager zet, de lichten uitdoet en de deuren op slot doet als je zegt: “Alexa, ik ga naar bed.” Als je geen slimme apparaten hebt, kan een eenvoudige routine ervoor zorgen dat Alexa je om 7 uur ’s ochtends wakker maakt, je vertelt over het weer en een verkeersrapport geeft. Routines kunnen ook zo worden geconfigureerd dat ze automatisch op een bepaald tijdstip worden uitgevoerd, zonder dat er zelfs maar een opdracht hoeft te worden gegeven.