Skip to content

Alexa speelt slechts één nummer? Hoe het probleem op te lossen

12 de februari de 2023
GettyImages 1296338060 c3152fe55dda47cdbcab208d047d0b1c

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit kunt oplossen wanneer Alexa slechts één nummer afspeelt en vervolgens stopt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Alexa-apparaten, inclusief de Amazon Echo Show.

Waarom stopt mijn Alexa met spelen na één nummer?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom Alexa stopt met het afspelen van muziek na één nummer:

 • Tijdelijke storingen
 • Slechte wifi-verbinding
 • Alexa zit vast in Loop-modus (herhalen)
 • Verouderde firmware of apps
 • Problemen met de muziekservice
 • Dupliceer apparaatnamen in de Alexa-app

Waarom stopt mijn Alexa met het afspelen van muziek?

Als Alexa halverwege een nummer stopt met het afspelen van muziek, komt dit hoogstwaarschijnlijk door een probleem met de internetverbinding. Plaats uw apparaat indien mogelijk dichter bij de router, of overweeg om een ​​Wi-Fi-extender aan te schaffen als u meerdere apparaten in uw huis hebt geïnstalleerd.

Hoe zorg ik ervoor dat Alexa meer dan één nummer afspeelt?

Probeer deze stappen in deze volgorde om Alexa continu muziek te laten spelen:

 1. Schakel de Alexa Loop-modus uit. Als een nummer vastloopt bij herhalen, zeg je ‘Alexa, Loop-modus uit’ of ‘Alexa, stop’ en probeer je een ander nummer af te spelen.

 2. Start je Alexa-apparaat opnieuw op. Koppel het apparaat los, wacht ongeveer 60 seconden en sluit het dan weer aan. Nadat Alexa is opgestart, probeert u opnieuw muziek af te spelen.

 3. Probeer een andere muziekstreamingservice. Als een andere service werkt, gebruik dan de Alexa-app om de service waarmee je problemen hebt te ontkoppelen, maak vervolgens opnieuw verbinding met je account en probeer het opnieuw.

 4. Los problemen met de wifi-verbinding van Alexa op. Als er een probleem is met het verbinden van Alexa met wifi, controleer dan je internetverbinding en start je apparaat opnieuw op. Plaats uw apparaat indien mogelijk dichter bij de router of versterk uw wifi-signaal.

 5. Update je Alexa-apparaat. Terwijl je bezig bent, controleer je op app-updates voor de Alexa-app en je muziek-app op je telefoon.

 6. Controleer op dubbele apparaatnamen. Als je twee apparaten met dezelfde naam hebt, kan Alexa in de war raken. Als je Alexa gebruikt op een luidspreker van een derde partij, gebruik dan de app van de fabrikant om de apparaatnaam te wijzigen.

 7. Meld u af bij andere Amazon-accounts. Als je bent ingelogd op meerdere Amazon-accounts via verschillende apps op je apparaat, kan Alexa in de war raken. Zorg ervoor dat u hetzelfde Amazon-account gebruikt bij het instellen van Alexa-services.

 8. Zet je adblocker uit. Als u een advertentieblokkering op netwerkniveau hebt ingesteld, kan dit ertoe leiden dat muziekservices met advertenties niet goed werken, dus schakel deze indien mogelijk uit.

 9. Reset je Alexa-apparaat. Als niets anders werkt, kan het herstellen van uw Echo-apparaat naar de fabrieksinstellingen veelvoorkomende problemen oplossen.

FAQ

 • Hoe laat ik Alexa een nummer herhaaldelijk afspelen?

  Vertel Alexa om het nummer af te spelen en zeg dan: “Alexa, loop-modus aan.” Alexa speelt hetzelfde nummer totdat je “Alexa, stop” of “Alexa, loop-modus uit” zegt.

 • Hoe speel ik een nummer af op al mijn Alexa-apparaten?

  Gebruik eerst de Alexa-app om Alexa multiroom-muziek in te stellen. Zodra je je speakers aan groepen hebt toegewezen, kun je Alexa vertellen om muziek af te spelen op specifieke apparaten, of zeg je “Alexa, speel af nummer/artiest/genre overal.”

 • Waarom speelt Alexa alleen samples van nummers af?

  Als je Alexa vertelt een nummer af te spelen zonder een muziekservice op te geven, speelt Alexa alleen een voorbeeld af als je geen Amazon Music- of Amazon Prime-abonnee bent.