Skip to content

Alexa Voice Shopping: wat het is en hoe het te gebruiken?

22 de juli de 2021
GettyImages 909498780 9caeabae0a6644a4a5935bd86b324996

Online winkelen heeft een revolutie teweeggebracht in de detailhandel en heeft ons dagelijks leven zoveel gemakkelijker gemaakt. Met gratis verzending binnen twee dagen en bezorging van boodschappen binnen twee uur, kunnen we vrijwel alles bestellen wat we maar willen, rechtstreeks naar onze deur gestuurd. Dankzij voice shopping-apparaten zoals Amazon’s Echo kunnen Amazon Prime-gebruikers bestellingen plaatsen met Alexa Voice Codes. Hier leest u hoe u snel en gemakkelijk dingen kunt kopen met Amazon Shopping en Alexa.

Wat is voice shopping en hoe werkt het?

Simpel gezegd, voice shopping is online aankopen doen met niets anders dan je eigen stem. Iedereen die een slim luidsprekersysteem zoals de Amazon Echo bezit, weet dat ze de verlichting van hun huis kunnen aanpassen of naar het weer kunnen vragen. U kunt deze apparaten echter ook gebruiken om alledaagse artikelen te kopen, afhaalbestellingen te plaatsen en zelfs stoelen te reserveren bij de bioscoop of andere evenementen.

Er is een tweedelig proces waarmee Amazon Echo-gebruikers voice shopping kunnen instellen. U moet uw aankoopgegevens op het apparaat invoeren, inclusief uw naam, adres, contactgegevens en factuurgegevens. Als je al lid bent van Amazon Prime, hoef je alleen maar de Alexa-app te downloaden, je Echo aan te sluiten en het apparaat met je wifi te verbinden. Het tweede deel van spraakbestelling is het plaatsen van de bestelling. Een geweldige Echo-functie is de mogelijkheid van het apparaat om uw eerdere aankopen te onthouden en u er zelfs aan te herinneren wanneer u items opnieuw moet bestellen. Alexa kan ook artikelen aanbevelen op basis van klantbeoordelingen en automatisch coupons of kortingen toepassen op uw bestelling. Je kunt ook beslissen of je een Alexa Voice Code wilt instellen om onbedoelde bestellingen te voorkomen.

De functie Aankoop via spraak van een Alexa/Echo-apparaat inschakelen

Als u uw apparaat wilt gebruiken om spraakopdrachten te plaatsen, moet u ervoor zorgen dat Aankoop via spraak is geactiveerd. Aankoop via spraak moet standaard zijn ingeschakeld.

 1. Open de Alexa app.

 2. Selecteer de menuknop in de linkerbovenhoek van de app.

 3. Kraan Instellingen > Account instellingen.

 4. Kraan Spraakaankopen.

 5. Druk op Aankoop via spraak toggle om het in te schakelen (de toggle-knop moet veranderen in gevuld blauw).

Een Alexa-spraakcode instellen om ongewenste aankopen te voorkomen

Door een viercijferige code in te stellen, zorgt u ervoor dat u alleen noodzakelijke bestellingen doet. Gelukkig kan dit eenvoudig via de Alexa-app.

 1. Open de Alexa-app.

 2. Selecteer de menuknop in de linkerbovenhoek van de app.

 3. Kraan Instelling > Account instellingen.

 4. Kraan Spraakaankopen.

 5. Schakel de Spraakcode inschakelen.

 6. Voer een viercijferige code in op het toetsenbord dat verschijnt en selecteer Sparen. Als u uw viercijferige code later moet wijzigen, kunt u selecteren: Spraakcode resetten en voer een nieuwe code in.

Een spraakopdracht plaatsen met een Alexa/Echo-apparaat

Zodra je je apparaat hebt verbonden en de app hebt ingesteld, ben je klaar om voice shopping te starten. Volg gewoon deze eenvoudige stappen.

 1. Zeg “Hé, Alexa” om je apparaat uit de slaapstand te halen.

 2. Zeg “Bestel” en de naam van het artikel dat je wilt bestellen. Als je eerder een artikel bij Amazon hebt besteld, voegt Alexa bijpassende artikelen toe aan je winkelwagentje. Je kunt ook een aanbevolen Amazon’s Choice-product krijgen als je iets nieuws bestelt.

 3. Zeg ‘Afrekenartikel’. Als je Alexa Voice Code hebt ingeschakeld, moet je je viercijferige code inspreken om de bestelling te bevestigen.

 4. De bestelling wordt geplaatst en u ontvangt een orderbevestiging en leveringsdatum.